به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۲۲:۵۴
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۸/۰۸ ساعت ۰۸:۵۷
کد مطلب : ۱۱۹۵۳۷

آخرین وضعیت بیمه هنرمندان

گروه فرهنگی: مشاور اجرایی معاونت صنایع‌دستی درباره بیمه هنرمندان گفت: به گفته مسئول مربوطه در سازمان تامین اجتماعی، ۱۰۷۴ میلیارد تومان درخواست اعتبار داده‌اند و تنها ۴۴ میلیارد تومانِ آن پرداخت شده، بنابراین با دریافت چنین اعتباری نمی‌توانسته‌اند کاری بیشتر از این انجام دهند.
آخرین وضعیت بیمه هنرمندان
«فریده سیاووشی» درباره بیمه هنرمندان صنایع دستی بیان کرد: طی پیگیری‌های انجام شده، سازمان تامین اجتماعی، دلیل قطع بیمه صنعتگران را نداشتن اعتبار کافی بیان و اظهار کرده‌ است اعتبار لازم برای این کار تنها برای ۶ ماه ابتدای سال ۹۵ پرداخت شده بوده که آنها هم این کار را انجام داده‌اند. به گفته مسئوول مربوطه در سازمان تامین اجتماعی هزار و ۷۴ میلیارد تومان درخواست اعتبار داده‌اند و تنها ۴۴ میلیارد تومان آن پرداخت شده، بنابراین با دریافت چنین اعتباری نمی‌توانسته‌اند کار بیشتری انجام دهند.

او ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی اسم سه‌هزار نفر را از فهرست بیمه حذف و اظهار کرده این افراد مشمول بیمه و صنایع دستی شناسه‌دار نبوده‌اند؛ از طرفی کارگاه‌هایشان فعال نبوده است. مسئوول مربوطه در سازمان تامین اجتماعی به مدیرکل دفتر آموزش و حمایت از تولید معاونت صنایع دستی-فریدون میرزالو گفته بود، برای جایگزین کردن هنرمندان در فهرست بیمه که می‌توانند مشمول بیمه باشند به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام خواهیم کرد.

مسئوول پیگیری بیمه هنرمندان صنایع دستی در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: بعد از این موضوع، من با امور اجتماعی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تماس گرفتم. این بیمه با اسم اعتبار گروه‌های خاص مطرح است. کارشناس این سازمان در جواب پیگیری‌های من گفت هنگامی که بودجه اختصاص داده شود ما هم آن را در اختیار بیمه قرار می‌دهیم. او همچنین اظهار کرد اعتبار بیمه قالی‌بافان را پرداخت کرده‌ایم.

«سیاووشی» درباره اینکه بیمه هنرمندان تا کنون به کجا رسیده است؟ بیان کرد:‌ من با رئیس تشکل‌های صنایع دستی صحبت کرده‌ام و او گفت با تامین اجتماعی جلسه‌ای برگزار کردیم و آنها اعلام کرده‌اند زمانی که بانک اطلاعاتی‌شان تکمیل ‌شود، به پرداخت بیمه هنرمندان ادامه می‌دهند. چون تکمیل بانک اطلاعاتی پروسه زمان‌بَری را طی می‌کند، بنابر این رئیس تشکل‌ها پیشنهاد داد که خودمان برای تکمیل بانک اطلاعاتی صنعتگران دست به کار شویم. پیروِ همین صحبت‌ها، حدود دو هفته پیش بخشنامه‌ای به استان‌های سراسر کشور ارسال کردیم تا ظرف ۲۰ روز اطلاعات مربوط به بیمه‌شدگان، قطع بیمه‌ها و علت آن و بیمه نشدگان را برای ما ارسال کنند. در حال حاضر هم استان‌ها با ما در تماس هستند تا طی روزهای آینده بتوانیم اطلاعات مربوط به بیمه هنرمندان را تکمیل و در اختیار سازمان تامین اجتماعی قرار دهیم.

او درباره اینکه چه تضمینی وجود دارد با در اختیار قرار دادن اطلاعات کامل هنرمندان به سازمان بیمه، بودجه کافی برای در جریان انداختن بیمه صنعتگران صورت بگیرد، اظهار کرد: من این موضوع را از بخش اعتبارات پیگیری کردم. همه‌ی ما می‌دانیم که دولت به تامین اجتماعی بدهکار است، با این حال ما منتظریم به محض اینکه فهرست اطلاعات بیمه‌ای صنعتگران استان‌ها رسید، با رئیس سازمان برنامه و بودجه - محمدباقر نوبخت در این زمینه مکاتبه و مشکل را اعلام کنیم تا جلسه‌ای برگزار شود و بتوانیم این موضوع را بررسی کنیم.

مشاوره اجرایی معاونت صنایع دستی بیان کرد: با توجه به سوابق فعالیتی که در بخش اعتبارات داشتم فکر می‌کنم بتوانیم از بودجه بخش حوادث غیر مترقبه در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استفاده کنیم این بخش بودجه‌ای را به بحران‌ها اختصاص می‌دهند و دستگاه‌هایی که در ردیف بودجه کسری می‌آورند می‌توانند از این طریق درخواست بودجه کنند.

او با بیان اینکه پرداخت مستعمری هنرمندان ما نیز با چنین مشکلی مواجه بوده است، اظهار کرد: متولی مستعمری هنرمندان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صندوق هنرمندان است. چون وزارت فرهنگ و ارشاد متولی ارزشیابی هنرمندان است، این اعتبار از سوی سازمان مدیریت به وزارت ارشاد داده می‌شود، وزارت ارشاد هم این مبلغ را به صندوق اعتباری هنر که زیر مجموعه خودش است پرداخت می‌کند تا مستعمری هنرمندانی که درجه هنری بالایی دارند را بپردازد. قبلا مبلغی که به هنرمندان از کار افتاده پرداخت می‌کردند ۱۲۰ هزار تومان و مبلغی که به پیشکسوتان پرداخت می‌کردند ۱۵۰ هزار تومان در ماه بوده است.

سیاووشی اعلام کرد: سال گذشته وزارت ارشاد این مبالغ را قطع کرده بود و به ما نیز اعلام کرد که این مبلغ را پرداخت نخواهد کرد. زمانی که رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری- مسعود سلطانی‌فر این نامه را به ما ارجاع داد و بعد از پیگیری‌های یک ساله ما در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سرانجام ۹۰ درصد هنرمندان موفق به دریافت دوباره این مبلغ شدند. اما هنوز مستعمری آنها در سال ۹۴ پرداخت نشده، یکی از هنرمندان این موضوع را از دیوان عدالت اداری پیگیری کرده است که رای مثبت گرفته و ما منتظر جواب قطعی آن هستیم تا بتوانیم با استناد به آن یک‌سال معوقه هنرمندان دیگر را برقرار کنیم.
مرجع : ایسنا