در پی شنیده شدن صدای تیراندازی شدید و آتش توپخانه در حومه شمالی هراره، پایتخت زیمبابوه، در ساعات نخست صبح چهارشنبه که این گونه تصور میشود ارتش دست به تحرک نظامی برای کودتا علیه رابرت موگابه رئیسجمهوری این کشور زده باشد، افسران ارتش در بیانیهای که از تلویزیون رسمی قرائت کردند وقوع کودتای نظامی را در پی تسلط بر مقر رادیو و تلویزیون ملی این کشور تکذیب کردند.
ارتش این کشور در بیانیهای اعلام کرد، به دنبال "کودتای نظامی" علیه حکومت رابرت موگابه نیست. ارتش در بیانیهای که از شبکه زی بی سی پخش شد، تاکید کرد، فقط "مجرمان را هدف گرفته است." پیشتر ایزاک مویو فرستاده زیمبابوه در آفریقای جنوبی صحبتها درباره کودتا را رد کرد و گفت: دولت "صحیح و سالم است." در بیانیه ارتش آمده است که میخواهد با کسانی مقابله کند که "مرتکب جرایمی شدهاند که باعث رنج اجتماعی و اقتصادی در کشور شده است. به محض دست یافتن به این اهداف، انتظار بازگشت اوضاع به حالت عادی را داریم." طبق این بیانیه، موگابه که ۹۳ سال دارد و خانوادهاش در سلامت هستند و امنیت آنها تضمین شده است. معلوم نیست که چه کسی هدایت اقدام نظامی را بر عهده دارد.
در این راستا سفارتخانههای آمریکا و انگلیس از شهروندان این دو کشور خواستهاند مواظب باشند و در خانههای خود بمانند. پیشتر شاهدان عینی به خبرگزاری فرانسه گفته بودند، تیراندازی شدیدی صبح امروز (چهارشنبه) در نزدیکی مقر اقامت رابرت موگابه شنیدهاند. یک شاهد عینی که در نزدیک مقر اقامت موگابه زندگی میکند، گفت: ما صدای ۳۰ تا ۴۰ گلوله را از سمت منزل رئیسجمهور طی سه تا چهار دقیقه شنیدیم. اخیرا رقابت میان گریس موگابه، همسر رئیس جمهور و معاون سابق او در جریان بوده است پیشتر حزب حاکم زیمبابوه فرمانده ارتش را به "رفتار خائنانه" متهم کرد که پس از هشدار او در مورد مداخله نظامی بود. بعد از آنکه موگابه معاونش را اخراج کرد ژنرال کنستانتینو چیونگا او را به چالش کشید و گفت ارتش آماده است برای پایان پاکسازیها در داخل حزب زانو پی اف وارد عمل شود. موگابه هفته پیش امرسون منانگاوا، معاون رئیس جمهور را بر سر اختلافی در مورد جانشینی برکنار کرد. منانگاوا قبلا جانشین ریاست جمهوری تلقی میشد اما حالا گریس موگابه همسر رئیس جمهور در این موقعیت قرار دارد. رقابت میان خانم موگابه و منانگاوا باعث شکاف در حزب زانو پی اف شده است.