گروه سياسي- رسانهها: هجمه ناجوانمردانه و رذيلانه رسانههاي افراطي اصولگرايان عليه منتخب ملت آن هم در حاليكه روحاني و دولتش اولين روزهاي كاري خود را آغاز ميكنند در كنار ضعف شديد رسانهاي تيم دولت، از هم اكنون مشكلات عديدهاي را براي آقاي روحاني رقم زده و در صورت تداوم و عدم تصميمگيري جدي براي تقويت تيم رسانهاي دولت و رسانههاي منتسب و نزديك به آن، به شكل حادتري رقم خواهد زد.
خبرگزاري(دولت) ايرنا هم عليه وزيران پيشنهادي روحاني با نزديكان دولت احمدينژاد مصاحبه ميكند!
در حال حاضر و در اولين ماه شروع به كار دولت روحاني، خبرگزاريهاي متنفذ و با پشتوانهاي همچون فارس، مهر، تسنيم و دهها سايت خبري مشابه، به اضافه روزنامههاي كيهان، رسالت و ... كه در انتخابات اخير بدترين روشهاي تخريبي را عليه روحاني ايفا ميكردند، با خروج از شوك ناشي از شكست كانديداهاي مورد حمايتشان (جليلي و قاليباف) به شنيعترين شكل ممكن تخريب دولت و وزيران آن را حتي قبل از گرفتن راي اعتماد آغاز كردهاند و جالبتر اينكه تيم رسمي رسانه رسمي دولت هم با همان كادر مديريتي سابق، نقشي خنثي ايفا ميكند تا در عرصه رسانة روحاني و دولتش در مقابل افراطيون، كاملا خلع سلاخ باشند!
در همين رابطه سايت خرداد نوشت: با انتخاب دکتر حسن روحانی به عنوان رئیسجمهور منتخب ملت تیم اطلاعرسانی وی رویکردی انقباضی از خود به نمایش گذاشت و از همان بدو کار کمترین اخبار و اطلاعات از رئیسجمهور منتخب در رسانهها انعکاس یافت. مسئولان این بخش با این پیشفرض این رویکرد را در پیش گرفتند تا بهزعم خود فضای احساسی را کنترل کرده و از سوی دیگر نگذارند که حواشی خبری حول و حوش دولت افزایش یابد اما آنان توجه نداشتند که فضای رسانهای با دستور و امریه قابل کنترل نیست و راه غلبه بر این مشکلات مدیریت هوشمند فضای رسانهای است و تقویت جبهه حامیان دولت تا در آشفتگیهای موجود و فضاسازی رسانههای مخالف، صدای دولت در هیاهوها گم نشود.
رسانههای مختلف در طول دو ماهی که از انتخابات تا روز رای اعتماد گذشت گمانهزنیهای بسیاری به انجام رساندند و رویکرد تیم اطلاعرسانی دولت در این خصوص نه کنشی، که واکنشی بود و محدود و محصور به تکذیبیههایی شد که هیچ برد خاصی هم در فضای رسانهای نیافت و در عمل دولتیها را در حاشیه قرار داد. رسانهها گمانه میزدند و همراهان رئیسجمهور بطور مداوم تکذیبیه صادر میکردند. اما این رویکرد انفعالی آن گاه ضربه سهمگین خود را نشان داد که رسانههای منتقد دولت با بهرهگیری از کمیت رسانهای خود جو تبلیغاتی سنگینی را حول و حوش چند وزیر کابینه به راه انداختند و با تاثیر گذاری وثیق بر اهالی بهارستان توانستند 3 وزیر معرفی شده را بیندازند و اگر دفاع جانانه روحانی از وزرایش نبود بیگمان این آمار رشد بیشتری هم داشت اما به رغم تمامی این نکات و درست پس از فرآیند رای اعتماد، محمدرضا صادق در گفتوگو با رسانهها گفت که از رسانهها میخواهیم درخصوص سرپرست وزارتخانهها گمانهزنی نکنند! واکنشی که دو ماه پیش هم به منصه ظهور رسیده و هیچ وقعی از سوی رسانههای مختلف به آن داده نشد و یک تاکتیک سوخته در بیبرنامگی مفرط دوباره آزموده شد هر چند که ثمرات و اثراتش بهوضوح پیش از آن هویدا شده بود.
آينده هم نوشت: با وجود گذشت 70 روز از پیروزی دکتر روحانی، مجموعه اطلاع رسانی دولت جدید هنوز سامان لازم را نیافته و این موضوع در شرایطی که انواع و اقسام رسانه ها و خبرگزاری های رنگارنگ منتسب به نهادهای مختلف، در جبهه رقیب دولت جدید در حال فعالیت شبانه روزی هستند، کار کابینه تدبیر و امید را مشکل کرده است. دولت روحانی تاوان این نقیصه را در فرایند رای اعتماد با قربانی شدن سه تن از وزرایش پس داد و آنان با انواع خبرسازی، پرونده سازی و عملیات روانی در انبوه رسانههاي اصولگرا مواجه شدند. انتظار ميرفت بعد از این، دولت که رقبای دندان تیزکرده و قدرتمندی در کشور دارد، خلا حمایت رسانه ای از خود را جبران کند، اما ظاهرا هنوز این اتفاق نیفتاده است و در همین برهه حساس که هنوز مقطع عزل و نصبهاست، ایرنا، خبرگزاری جمهوری اسلامی همنوا با برخی رسانههاي ضد دولت، با نماینده حامی احمدینژاد مصاحبه ميکند و از قول او تلویحا از عدم رای اعتماد به سرپرست وزارت ورزش ميدهد!
البته این که خبرگزاری دولت با نماینده سابقا حامی و امروز منتقد دولت مصاحبه کند، ایرادی ندارد اما این که به جای دفاع از دولت مقابل هجمههاي خود نیز با این جریان همراه شود، جای پرسش دارد. نکته جالب تر موضوعی است که درباره انتصاب رئیس کل بانک مرکزی رخ داد و تسنیم، خبرگزاری منتسب به یک نهاد خاص، متولی اعلام انتصاب آن شد و البته در پایگاه اطلاع رسانی دولت هم در این باره توضیحی منتشر نشده تا افکار عمومی در ابهام یا تحت تاثیر رسانههاي خاص باشد.
در حالی که در روزهای اخیر موضوع رئیس بانک مرکزی از سوژههاي گمانه زنی بود و اخباری هم درباره انتصاب سیف به گوش ميرسید، خبرگزاری تسنیم، از خبرگزاریهاي جدید منتسب به یک نهاد خاص، دیروز سایه اختلاس 3000 میلیاردی را بر انتصاب رییس جدید بانک مرکزی گزارش کرد و امروز تصویر مصوبه مجمع عمومی بانک مرکزی در انتصاب دکتر سیف را منتشر کرد. جالب آن که خبرگزاری مهر نیز با تایید تعیین سیف در مجمع عمومی، موضوع حکم وی را منوط به حل ابهام ناشی از اختلاف دولت و مجلس و تصمیم مجمع تشخیص مصلحت دانسته و آن را در تعلیق بیان کرده است.
اکنون دولت روحانی در شرایطی با پایان یافتن ماه عسل کوتاه با رقبای قدرتمند و تعارفات ناشی از پیروزی او به سیبل تحرکات و کارشکنی تبدیل ميشود که دههاي رسانه قدرتمند با بودجههاي میلیاردی در کمین نقد و حتی ضربه وارد کردن به آنند و اگر ضعف خود را در زمینه اطلاع رسانی و رسانه جبران نکند، در مواجهه با بحرانهاي ناکام خواهد ماند.