ششمین بازی مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی 2018 بین دو تیم بلژیک و ژاپن برگزار شد و در نهایت شیاطین سرخ اروپا موفق شدند با نتیجه 3-2 در جدالی جذاب به برتری برسند و مانند 4 سال قبل راهی مرحله یک چهارم نهایی شدند.حذف سامورایی ها به منزله کنار رفتن آخرین نماینده قاره آسیا در جام بیست و یکم بود. شاگردان آکیرا نیشینو با شایستگی تمام در برابر تیم پرستاره بلژیک جنگیدند و حتی با نتیجه 2-0 پیش هم افتادند اما در نهایت در واپسین ثانیه ها از دور مسابقات کنار رفتند.حال به بررسی کارنامه تیمهای آسیایی در این دوره می پردازیم:
عربستان سعودی:
شاگردان خوان آنتونیو پیتزی در این دوره از مسابقات نمایش خوبی نداشتند و در گروه خود با کسب دو باخت و یک برد در رده سوم قرار گرفتند. آنها بعد از 12 سال غیبت دوباره مجوز حضور گرفتند اما قبل از بازی سوم حذفشان قطعی شده بود.سعودی ها 7 گل دریافت کردند و دو گل به ثمر رساندند. آنها در هر سه بازی دروازه شان باز شد و دو گل خود را توسط سلمان الفرج و سالم الدوساری به ثمر رساندند. بهترین عملکرد عربستان در جام جهانی به سال 1994 برمی گردد که موفق شدند به یک هشتم نهایی صعود کنند.
روسیه 5-0 عربستان
اروگوئه 1-0 عربستان
عربستان 2-1 مصر
ایران:
شاگردان کارلوس کی روش برای اولین بار موفق شدند دو حضور متوالی در جام جهانی را بچشند. آنها برای نخستین بار تنها یک شکست در گروه خود را متحمل شدند و موفق شدند 4 امتیاز بگیرند. با این حال بازی دفاعی ملی پوشان مورد انتقاد بعضی از کارشناسان داخلی و خارجی قرار گرفت. ایران در جریان بازی به گل نرسید اما در آن سو فقط دو بار دروازه اش باز شد. ایران در 4 حضور قبلی خود هم در مرحله گروهی حذف شده بود اما هیچ وقت به این تعداد امتیاز نرسیده بود.
ایران 1-0 مراکش
اسپانیا 1-0 ایران
پرتغال 1-1 ایران
استرالیا:
کانگروها با برت فان مارویک در دو بازی اول فراتر از حد تصور ظاهر شد اما در دیدار سوم نتوانست از پس پروی از پیش حذف شده بربیاید. آنها مقابل فرانسه و دانمارک نمایش پایاپایی داشتند و نشان دادند می توانند در جام ملت های پیش رو بازهم یکی از مدعیان باشند؛ البته با در نظر گرفتن این نکته که به جای مرد هلندی؛ گراهام آرنولد سرمربی آنها خواهد بود. استرالیا در سال 2006 موفق شد تا یک هشتم نهایی جام پیش برود و بهترین عملکرد آنها به همان سال برمی گردد.
استرالیا 1-2 فرانسه
استرالیا 1-1 دانمارک
پرو 2-0 استرالیا
کره جنوبی:
کره ای ها فکرش را هم نمی کردند که قبل از بازی با آلمان حذف شدنشان قطعی شده باشد و از طرفی گمان هم نمی کردند بتوانند از صد ژرمن ها بگذرند اما هر دو اتفاق افتاد. تیم شین تائه یونگ به سوئد و مکزیک باخت و آلمان را برد تا غم حذفشان کم و کمتر شود. کره سابقه دو صعود از گروه خود را دارد. آنها سال 2010 در مرحله یک هشتم به اروگوئه باختند و در سال 2002 نیز مقام چهارم جام جهانی را به خود اختصاص دادند.
سوئد 1-0 کره جنوبی
مکزیک 2-1 کره جنوبی
کره جنوبی 2-0 آلمان
ژاپن:
بهترین نماینده آسیا در جام بیست و یکم و تنها تیمی که توانست از گروه خود صعود کند. آنها در گروه خود شانس زیادی را هم همراه خود دیدند. در حالی که همه آمار و امتیازاتشان با سنگال برابر بود به خاطر امتیاز فیرپلی به دور بعدی رفتند اما به بلژیک باختند و از صعود به یک چهارم بازماندند. سامورایی ها در بازی اول مقابل کلمبیا در حالی به برتری رسیدند که حریفشان در دقیقه 6 ده نفره شده بود. با این حال در بازی دوم مقابل سنگال دو بار بازی عقب افتاده را به تساوی کشاندند و باخت 1-0 به لهستان حذف شده هم نتوانست آنها را از صعود به دور بعدی نگه دارد. ژاپن برای بار سوم به یک هشتم نهایی جام جهانی رسید و بازهم آزوی رسیدن به یک چهارم نهایی برایشان باقی ماند. این تیم در جام 2002 به ترکیه باخت؛ در سال 2010 در ضربات پنالتی مغلوب پاراگوئه شد و حالا توسط بلژیک از مسابقات حذف شد.
ژاپن 2-1 کلمبیا
ژاپن 2-2 سنگال
لهستان 1-0 ژاپن
بلژیک 3-2 ژاپن
آمار کلی:
16 بازی 4 برد 9 باخت 3 مساوی
15 گل زده و 24 گل خورده
مقابل اروپایی ها: 6 باخت دو مساوی و یک برد
مقابل آفریقایی ها: دو برد و یک مساوی
مقابل آمریکای جنوبی: دو باخت و یک برد
مقابل کونکاکاف: یک باخت
عملکرد آسیایی ها در جام جهانی 2014:
استرالیا: 3 بازی و ساخت و کسب رتبه چهارم
ژاپن: سه بازی دو باخت و یک مساوی کسب رتبه چهارم
کره جنوبی: سه بازی و دو باخت و یک مساوی و رتبه چهارم
ایران: سه بازی و دو باخت و یک مساوی و کسب رتبه چهارم
12 بازی در مجموع. 9 باخت و سه مساوی بدون برد