گروه سياسي: رییس جمهور و نماینده استان تهران در مجلس خبرگان رهبری به عنوان سخنران ویژه در جلسه سوم چهاردهمین اجلاس این مجلس سخنرانی کرد.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام حسن روحانی انتخابات 24 خرداد را تجلی مردم سالاری دینی دانست و گفت: پس از این انتخابات باشکوه، موجی از شادی سراسر جامعه را فراگرفت که در این بین نباید تدبیر مقام معظم رهبری در برگزاری این انتخابات و همچنین نقش و حضور آگاهانه مردم را نادیده گرفت. رییس جمهور حضور 73 درصدی مردم در انتخابات را نشانه علاقه و پای بندی آنان به نظام اسلامی دانست و خاطر نشان ساخت: همه اقشار مردم، همه اقوام و
گروهها، مردمسالاری را قبول داشته و با نیت حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی پای صندوق های رای آمده و بر این انتخابات مهر تایید زدند.
روحانی گفت: ما در این انتخابات، شاهد انتقال قدرت به بهترین وجه ممکن بودیم و مردم پیوستگی و تعلق خود به منافع ملی را به خوبی به نمایش گذاشتند.رییس دولت یازدهم از همه دست اندرکاران برگزاری این انتخابات باشکوه همچنین رسانه ملی و مسئولین تامین امنیت انتخابات قدردانی کرد.
وی از وظیفه ویژه دولت برای رفع مشکلات اقتصادی و مسایل مرتبط با حوزه سیاست خارجی سخن گفت. روحانی گفت: علی رغم اینکه مسایل فرهنگی جامعه از اولویت ویژه ای برخوردار است و با اینکه واقفیم مسایل فرهنگی باید در اولویت باشند، کما اینکه انقلاب ما انقلاب فرهنگی بوده، اما در حال حاضر و برهه کنونی مسایل اقتصادی و سیاست خارجی از فوریت برخوردارند. رییس جمهور رکود اقتصادی و افزایش تورم را یکی از موانع مهم رشد و پویایی اقتصاد جامعه و بروز مشکلات برای مردم ارزیابی کرد و افزود: رشد ناسالم نقدینگی، سیل مخربی است که باعث رشد بیکاری و افزایش قیمت ها می شود. روحانی تصریح کرد: از سوی دیگر بودجه 210 هزار میلیارد تومانی که برای امسال در نظر گرفته شده، بودجه غیر واقعی است که تحقق آن امکان پذیر نیست . لذا باید اصلاح شود تا توقعات نابجا در سطح جامعه پدید نیاورد. به همین دلیل کار اصلاح بودجه یکی از اولویت های برنامه های دولت بوده تا این مساله حل شود.
وی گفت: مشکل اشتغال و افزوده شدن فارغ التحصیلان دانشگاه ها به موج بیکاران یکی دیگر از مشکلات دولت است . بنابراین ارائه بودجه سال 93 باید با توجه به این مشکلات باشد. رییس جمهور در راستای حل موضوعات اقتصادی کشور، اظهار داشت: دولت برنامه های میان مدت فوری را در دستور کار دارد که در قالب برنامه های 100 روزه در حال پیگیری است و اصلاح بودجه سال 92 در همین راستا در دستور کار قرار گرفته است.
مشکل بعدی که دکتر روحانی از آن سخن گفت، موانع بخش کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی بود که وی در این خصوص تصریح کرد: دولت برنامه هایی را برای تامین مایحتاج کشاورزی مثل کود و سم دردست اقدام دارد.مساله دیگر تامین منابع پرداخت یارانهها است که دولت برای آن نیز برنامهریزی کرده است تا بتواند یارانهها را تا پایان سال بپردازد. روحانی یکی دیگر از اقدامات فوری دولت را کنترل رشد نقدینگی اعلام کرد و افزود: جلوگیری از رشد افسار گسیخته نقدینگی که اثرات بدی بر تورم داشته و مشکلاتی جدی به وجود
میآورد و از سویی اقتصاد را از رونق خواهد انداخت در دستور کار دولت قرار دارد. رییس جمهور اظهار داشت: دولت تلاش خواهد کرددر مقاطع مختلف، گزارشات شفاف و روشنی به مردم ارائه دهد تا تمام اقشار در جریان امور، موانع و مشکلات کشور و کارهای صورت گرفته، قرار بگیرند. روحانی تصریح کرد: دولت همانگونه که به مردم قول داده است در مسیر تدبیر و اعتدال حرکت خواهد کرد تا اعتماد مردم به نظام اسلامی بیش از پیش تقویت شود.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نباید سئوالات و ابهامات جوانان را سیاسی کنیم، بلکه باید آستانه تحمل را بالا ببریم، اساساً نقد و انتقاد در چارچوب قانون را برای اعتلای فرهنگی – اجتماعی کشور مفید ارزیابی نمود و خاطر نشان ساخت: این دولت، قیم مردم نیست؛ خادم مردم است و برای خدمت به مردم پا به عرصه گذاشته است. ما در چارچوب قانون و موازین شرع مقدس، هر اقدامی که بتوانیم برای خدمت به مردم انجام خواهیم داد.
موضوع سیاست خارجی بخش دیگری از سخنان رییس جمهور بود. روحانی در این باره گفت: تقویت تروریسم در منطقه خاورمیانه یکی از مشکلاتی است که غرب برای این منطقه در نظر گرفته است، مبارزه با تروریسم و مخالفت با دخالت خارجی جزو برنامه های دولت است. رییس جمهور خاطرنشان ساخت: دولت در شرایط بسیار سخت زندگی مردم سوریه به ارائه کمکهای نوع دوستانه ادامه خواهد داد و در عین حال هرگونه اقدام خصمانه علیه کشورهای منطقه به ویژه کشور سوریه را به شدت محکوم مینماید.
روحانی همچنين با تاکید به اینکه باید پیام رای مردم را بخوبی بشنویم، گفت: مردم در انتخابات 24 خردادماه به اموری نه و به مواردی آری گفتند. رییس جمهور افزود: مردم به خدشهدار شدن اخلاق، بی پروائی در هتک حرمت اشخاص، بیاعتنائی به قانون، شعارهایی که برای کشور هزینه خواهد داشت، خرافه گرایی، برخورد ابزاری با مقدسات و تصمیمات غیرکارشناسانه نه گفتند. روحانی تصریح کرد: مردم به عقلانیت، اعتدال، اخلاق، صداقت، شفافیت، کرامت انسانی، تعامل سازنده با جهان، ایجاد انسجام و وحدت ملی و حقوق شهروندی آری گفتند.