«صادق زیباکلام» درخصوص ترمیم کابینه گفت: ترمیم کابینه دو وجه دارد یک وجه این است که برخی از وزرا می توانند افراد شایسته تر و لایق تری باشند، اما نکته اساسی این است که اصولگرایان به خصوص تندروها و مخالفان دولت به گونه ای دارند مساله ترمیم کابینه را مطرح می کنند که گویی که همه مشکلات و بحران عظیمی که کشور با آن مواجه است به واسطه این 2 یا سه نفر در کابینه روحانی است. وی اظهار داشت: به گونه ای مطرح می کنند که اگر «نوبخت» و «کرباسیان» یا «شریعتمداری» عوض شوند ما می افتیم توی سرازیری و همه مشکلات برطرف می شود، در حالی که ابعاد بحران و ناکارآمدی اقتصادی آنقدر عمیق و گسترده است كه اگر تمامی وزرای روحانی هم تغییر کند و اگر به جای نوبخت و کرباسیان، اقتصادانان بزرگی چون «کینز» و «ریکاردو» و «آدام اسمیت» مسئول تیم اقتصادی دولت شوند، چیزی عوض نمی شود. اینکه افراد را مسئول مشکلات اقتصادی تلقی معرفی کنیم در واقع آدرس اشتباه داده ایم و هرکس دیگری هم جای این افراد بیاید چیزی عوض نمی شود.
وی درباره انتقاد اصلاطلبان از دولت هم گفت: در قبال اعتماد اجتماعی که مردم به اصلاح طلبان کردند، باید مسئولانه و متعهدانه برخورد کنیم و در عین حالی که تیزترین انتقادات را به وی وارد می کنیم، باید مشکلات روحانی را قبول کنیم و از دولت روحانی همچون مردمک چشممان مراقبت کنیم. این شیوه مسئولانه و متعهدانه ای است در قبال انتخابی که کردیم. وی افزود: در حالی که روحانی خیلی از انتظارات را نتوانسته برآورده کند اصلاحطلبان نمی توانند جا خالی کنند. اصلاحطلبان نسبت به رایدهندگان و بدنه اجتماعی خود تعهد اخلاقی و اجتماعی دارند و تمام مسئولیت عملکرد روحانی برعهده اصلاحطلبان است. بخش عمدهای از 24 میلیون رای روحانی در انتخابات ریاستجمهوری مدیون اصلاحطلبان است. ما بودیم که به مردم گفتیم بیایند به روحانی رای بدهند، الان نمیتوانیم به مردم بگوییم که به ما مربوط نیست و انگشت خود را به سمت روحانی نشانه بگیریم و بگوییم از خودش بپرسید.
زیباکلام ادامه داد: از بیست و نهم اردیبهشت ماه 96 تاکنون هیچ کس به اندازه من تلخ ترین، تندترین و گزنده ترین انتقادات را به روحانی وارد نکرده است. این درحالی است که به شدت از انتخاب روحانی دفاع کردم و همواره به دانشجویان گفته ام که کار ما در بیست و نهم اردیبهشت درست بوده است. با تمام انتقاداتی که دارم، اگر زمان به عقب برگردد همچنان با تمام وجود برای روحانی فعالیت انتخاباتی می کنم تا وی انتخاب شود. زیباکلام در مورد تلاش دولت برای شفافیت و مبارزه با فساد، گفت: بخشی از بی اعتمادی عمومی به مفاسد باز می گردد و بخش دیگر به مسائل سیاسی، اجتماعی و سیاست خارجی مربوط است.
دولت روحانی باید نخست کار شفاف سازی را از خودش شروع کند و سپس بگوید در 12 سال مسئولیت «قالیباف» در شهرداری تهران چه گذشت یا روشن کند در حوزه های دیگر اقتصادی چه می گذرد. وی اظهار داشت: روحانی باید به مردم نشان دهد که مفاسد اقتصادی آن بخشی نیست که به قوه مجریه مربوط می شود. مفاسد اقتصادی همچون موریانه و سرطان کل پیکر نظام را می گیرد. شاید روحانی با بیان حقایق و واقعیت ها بتواند آب رفته را به جوی را بازگرداند.