به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۲ - ۲۲:۳۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۶/۱۰ ساعت ۱۰:۴۰
کد مطلب : ۱۸۶۶۲۵

زیباکلام: نذر می‌کنم روحانی و ترامپ دیدار کنند!

گروه سیاسی: صادق زیباکلام گفت: انجام دیدار روحانی و ترامپ برای خود من هم ثقیل است و زیاد امیدوار نیستم اما سطح امیدواری ام نسبت به شهریور سال 97 بیشتر شده است.
زیباکلام: نذر می‌کنم روحانی و ترامپ دیدار کنند!
 خبر سیاسی مهم روز کشور آنکه دیپلماسی کشور بعد از دیدار ظریف و مکرون وارد فاز جدیدی شده است، اما هنوز مختصات آن معلوم نیست، نکته جالب تر آنکه موافقان و مخالفان دولت روحانی نسبت به احتمال دیدار روحانی و ترامپ کاملا محتاط موضع می گیرند.درباره چرایی این اتفاق با صادق زیباکلام گفتگو کردیم.مشروح گفتگوی نامه نیوز با صادق زیباکلام را در ادامه بخوانید.

دعا و نذر می‌کنم ترامپ و روحانی با هم ملاقات کنند
*روحانی و ترامپ در نیویورک دیدار می کنند؟
بستگی دارد این سئوال از چه کسی پرسیده شود. صادق زیباکلام با توجه به هزینه های آمریکاستیزی در 40 سال گذشته آرزو می کند این مسئله تمام شود بنابراین دعا و نذر می کند که ترامپ و روحانی با هم ملاقات کنند.

*چقدر احتمال می دهید این دیدار انجام شود؟
امکان دارد با واسطه رئیس جمهور فرانسه و سایر رهبران اروپا یک ملاقات دسته جمعی انجام شود.

*آیا مخالفان دیدار ترامپ و روحانی هم همچنان روی موضع خود هستند؟
آنها می گویند «به هیچ وجه احتمال چنین دیداری وجود ندارد چون مسئولان کشور به طور موکد گفتند هیچ تماسی نباید بین ایران و آمریکا باشد» اما این حرف نیز مانند دیدگاه من یک نوع بیان علاقه و آرزو است.

مخالفان و موافقان دیدار روحانی و ترامپ هر دو محتاط شده‌اند
*قبول دارید چه شما که خیلی به انجام این دیدار راغب هستید و چه آنهایی که از موضع مخالف حرف می زنند و 100 درصد احتمال این دیدار را رد می کنند، محتاطانه این روزها سخن می گویند؟
بله، هر دو گروه محتاط شدند. وقتی ظریف از فرانسه برگشت حامل پیام مکرون بود، او ساعاتی بعد دوباره به پاریس رفت.در آن ساعات همه به طور مشخص مکرون، ظریف و روحانی می دانستند چه دارد می گذرد. اگر موضع ما قطعی و 100 درصد این بود که اصلا و به هیچ عنوان نباید دیداری بین روحانی و ترامپ انجام شود، کافی بود تلفنی ظریف به مکرون بگوید «فعلا مسئولان نظام جمهوری اسلامی چنین دیداری را صلاح نمی بینند» خیلی راحت موضوع منتفی می شد.اینکه ظریف دوباره به پاریس رفت آن هم زمانی که ترامپ در فرانسه بود؛ نشان داد که درباره احتمال این دیدار در تهران صحبت شده است.حالا موضع طرف آمریکایی را بازخوانی کنیم، وقتی ترامپ به پاریس رفت با موضوع وساطت فرانسه خیلی سرد برخورد کرد اما پس از یک روز کاملا لحن او عوض شد.وقتی قطعات پازل را کنار هم می گذاریم مشخص می شود که وقتی ظریف بعد از صحبت با مسئولان نظام دوباره به فرانسه رفت به طور قطعی احتمال دیدار ترامپ و روحانی را رد نکرد بلکه کورسوی نوری را در انتهای تونل باز می گذارد.

*آقای عراقچی امروز گفته «آمریکایی ها برای مجوز صادرات نفت انعطاف نشان دادند»، از طرفی آقای واعظی امکان دیدار روحانی و ترامپ را نفی کرده است؛ این دو صحبت وقتی کنار هم قرار می گیرند چه طور قابل تحلیل هستند؟
برای ترامپ دیدار با روحانی صرفا یک مسئله تبلیغاتی است تا از این دیدار برای جمع آوری رأی در انتخابات ریاست جمهوری استفاده کند. حالا اگر این دیدار انجام شد بهتر اما اگر نشد این طور نیست که شانس ترامپ برای انتخاب مجدد به کل از بین برود.اما این دیدار اگر انجام شود و با نتیجه ملموسی همراه نباشد هزینه های سنگینی را به اعتبار و پرستیژ طرف ایرانی وارد می کند. برای همین ایران دنبال این است که آمریکا حصول نتیجه را قبل از دیدار تضمین کند.

مخالفان دیدار روحانی و ترامپ در سوئیس زندگی نمی کنند، آنها مشکلات را می بینند
*چرا مخالفان دیدار روحانی و ترامپ محتاط شدند؟
چون مخالفان دیدار روحانی و ترامپ در سوئیس زندگی نمی کنند، آنها می بینند سال به نیمه نرسیده دولت در مخارجش 150هزار میلیارد تومان کسر دارد و روحانی نمی تواند نردبان بگذارد برود خانه های مردم دزدی کند تا این کسری پر شود.تورم در آستانه 50 درصد است دولت برای جبران این کسری 150 هزار میلیارد تومانی چقدر باید اسکناس چاپ کند، آنها متوجه شدند کشور در فروش نفت با مشکلات جدی روبروست. دولت امیدوار بود که وقتی تحریم ها شروع می شود حداقل 300 هزار بشکه نفت بفروشد اما الان شاهد هستیم نفتکش «آدریان دریا» با 2 میلیون بشکه نفت در آب های آزاد می چرخد و هیچ کشوری حاضر به خرید نفت آن نیست.

جبهه پایداری شعارزدگی را کنار بگذارد اسمش جبهه وطن‌پرستان واقعگرا می‌شود
*یادمان نرفته سال گذشته در موضوع FATF و خروج آمریکا از برجام مخالفان دولت چه طومارهایی نوشتند و چه طور برجام را در مجلس آتش زدند؛ یعنی شما می فرمایید امثال پایداری‌ها شعارزدگی را کنار گذاشتند و واقعگرا شده‌اند که خیلی نرم با احتمال دیدار ترامپ و روحانی برخورد کردند؟
خیر شعارزدگی را کنار نگذاشتند، اگر جبهه پایداری شعارزدگی را کنار بگذارد دیگر اسمش جبهه پایداری نمی شود. اسمش جبهه وطن پرستان واقعگرا و واقع بین می شود. اما اینکه جبهه پایداری درباره دیدار احتمالی ترامپ و روحانی موضعگیری سفت و سخت نکرد، چند علت دارد از جمله اوضاع دشوار اقتصادی، کسری بودجه، تورم و مشکلات فروش نفت.

حسن عباسی هم جای روحانی رئیس‌جمهور شود هیچ کاری نمی‌تواند بکند
این وضعیت جبهه پایداری را به این نتیجه رسانده که اگر حتی قدرت دست آنها باشد و جای حسن روحانی، حسن عباسی یا سعید جلیلی رئیس جمهور شود هیچ تغییری در مدیریت اوضاع کشور رخ نمی دهد بنابراین امثال جبهه پایداری با دیدن این واقعیت ها، موضع نرمتری نسبت به این مسئله می گیرند.

انجام دیدار بین روحانی و ترامپ برای خود من هم ثقیل است
*برخی می گویند ایران و آمریکا 40 سال با هم در تنش و دعوا بودند نمی شود که ظرف یک ماه این دعواها کنار رود و روحانی و ترامپ با هم در نیویورک دست بدهند، نظر شما چیست؟
انجام دیدار روحانی و ترامپ برای خود من هم ثقیل است و زیاد امیدوار نیستم اما سطح امیدواری ام نسبت به شهریور سال 97 بیشتر شده است.
برچسب ها: صادق زیباکلام