به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۷ - ۰۰:۳۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۱/۱۷ ساعت ۱۱:۱۴
کد مطلب : ۱۷۵۲۸۲

سیل ویرانگر خوزستان؛ سوسنگرد و بستان تخلیه شوند

گروه جامعه: معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با ابزار نگرانی از میزان خروجی آب از سد کرخه گفت: میزان تراز آب در سد کرخه از تراز نرمال بالاتر است و اکنون با شرایط ریسکی در این سد در حال کار کردن هستیم. و همزمان، استاندار خوزستان با صدور دستور تخلیه شهرهای سوسنگرد، حمیدیه، رفیع، ابوحمیظه، بستان و کوت سید نعیم توصیه کرد: زنان و کودکان به مناطق امن انتقال داده شوند و جوانان جهت کمک در منطقه بمانند و به کمک دستگاه‌های خدمات‌رسان در منطقه و تقویت سیل‌بندها بیایند.
سیل ویرانگر خوزستان؛ سوسنگرد و بستان تخلیه شوند
غلامرضا شریعتی- استاندار خوزستان ادامه داد: با اشاره به میزان خروجی سد کرخه اظهار کرد: تا این لحظه خروجی سد کرخه ۲۴۰۰ تا ۲۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه است و این میزان خروجی بسیار بالا است. وی با بیان اینکه این حجم ورودی به سد کرخه مطابق با پیش‌بینی‌ها نبوده است، افزود: پیش‌بینی کارشناسان سازمان آب و برق بر آنچه مقرر بود پیش نرفته است؛ آنها بر این پیش‌بینی کرده بودند که ابتدا در چهار روز گذشته ورودی سد ثابت خواهد ماند و به ۲ هزار مترمکعب بر ثانیه خواهد رسید که محقق نشد. همچنین پیش‌بینی شده بود که بعد از دو شب گذشته میزان ورودی سد کرخه به کمتر از ۲ هزار مترمکعب بر ثانیه برسد که این هم محقق نشد و شب گذشته نیز ورودی کرخه به ۲۴۰۰ مترمکعب بر ثانیه رسید.
استاندار خوزستان افزود: ظرفیت سد کرخه رو به پر شدن بود و بیش از ۶ میلیارد مترمکعب آب در آن ذخیره شده است. وی عنوان کرد: جهت مدیریت ورودی و خروجی سد کرخه و همچنین برای اینکه شرایط به نحوی پیش نرود که سد کاملاً پر شود و در وضعیت بحرانی قرار بگیرد مجبور شدیم خروجی سد را به ۲۴۰۰ متر مکعب برسانیم. استاندار خوزستان گفت: در یک بازه زمانی چند روزه خروجی سد کرخه از ۷۰۰ مترمکعب بر ثانیه به ۲۴۰۰ مترمکعب بر ثانیه رسید. امروز نیز همچنان ورودی این سد تا ۲۴۰۰ مترمکعب بر ثانیه است.

شریعتی بیان کرد: همه تمهیدات و تلاش‌های لازم را جهت ایجاد فیوز پلاک و پخش آب انجام داده‌ایم تا حداقل آب به شهرهای در مسیر برسد. همچنین با بررسی‌های کارشناسی و اجتماعی برای احتیاط و پیشگیری دستور تخلیه شهرهای سوسنگرد، حمیدیه، رفیع، ابوحمیظه، بستان و کوت سید نعیم صادر شده است. وی ادامه داد: توصیه می‌شود زنان و کودکان به مناطق امن انتقال داده شوند و جوانان جهت کمک در منطقه بمانند و به کمک دستگاه‌های خدمات‌رسان در منطقه و تقویت سیل‌بندها بیایند. استاندار خوزستان گفت: همه تلاش ما بر این است که آب پخش و مسیرهای خروجی آن به سمت تالاب هورالعظیم متعدد شود تا کمترین ضرر به شهرها برسد.
 
شرایط در سد کرخه مطلوب نیست
معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان هم با ابزار نگرانی از میزان خروجی آب از سد کرخه گفت: میزان تراز آب در سد کرخه از تراز نرمال بالاتر است و اکنون با شرایط ریسکی در این سد در حال کار کردن هستیم.
حمیدرضا لشکری با اشاره به آخرین وضعیت سد کرخه اظهار کرد: در حال حاضر میزان ورودی آب به سد کرخه ۲۲۸۷ مترمکعب بر ثانیه و میزان خروجی آب از این سد ۲۴۰۰ متر مکعب بر ثانیه است.
وی با بیان اینکه شرایط در حوضه کرخه خیلی مطلوب نیست، افزود: با توجه به بارندگی‌هایی که برای آخر هفته پیش بینی شده است باید فضا در سدها خالی شود تا بتوانیم بارندگی‌ها را مدیریت کنیم.
معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: علت اینکه اکنون میزان خروجی آب از سد کرخه بالا است به دلیل بارندگی‌هایی است که برای آخر هفته پیش بینی شده و مجبور هستیم تا فضایی را برای ذخیره سازی آب در سد خالی کنیم.
لشکری ادامه داد: میزان تراز آب در سد کرخه از حد نرمال بالاتر است و اکنون با شرایط ریسکی در این سد در حال کار کردن هستیم. تراز نرمال در این سد ۲۲۰ متر است اما اکنون تراز این سد ۲۲۴ متر و ۴ متر بالاتر از تراز نرمال است.
وی با ببان اینکه ریسک را در مدیریت آب مخزن سد کرخه پذیرفته‌ایم، عنوان کرد: در حال مدیریت فضای خالی در مخزن سد کرخه هستیم اما این مدیریت با ریسک در حال انجام است زیرا براساس دستورالعمل سد باید تراز آب در مخزن سد پایین‌تر از وضعیت فعلی باشد. معاون حفاظت و بهره‌برداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان خاطرنشان کرد: بالاترین ترازی که می‌توانیم در سد کرخه داشته باشیم، ۲۲۶ متر است و در آن تراز دیگر هیچ کنترلی بر آب موجود در مخزن سد نخواهیم داشت و هر آبی که وارد سد شود از آن خارج خواهد شد.
لشکری با اشاره به میزان ورودی و خروجی دیگر سدهای استان گفت: میزان ورودی آب به سد دز در حال حاضر ۱۵۱۱ متر مکعب بر ثانیه و و میزان خروجی آب از این سد ۲۰۰۰ متر مکعب بر ثانیه است. میزان ورودی در سد گتوند ۳۹۶ متر مکعب بر ثانیه و میزان خروجی آن ۱۴۵۰ متر مکعب بر ثانیه است. در سد مارون نیز میزان خروجی آب ۲۰۰ متر مکعب بر ثانیه و میزان ورودی آب ۲۶۴ متر مکعب بر ثانیه است. وی با بیان اینکه دبی رودخانه کارون در مقطع اهواز در حال حاضر ۲۹۸۳ متر مکعب بر ثانیه است، ادامه داد: دبی ورودی آب به سدهای استان کاهش پیدا کرده است اما میزان کاهش به شکل چشمگیر نبوده و همانطور که مشخص است میزان ورودی به سدهای بزرگ استان علی رغم کاهش همچنان بالا است.