به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۹ - ۲۳:۵۷
 
۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۷/۱۶ ساعت ۱۰:۵۸
کد مطلب : ۱۷۷۵۵

شرط آمریکا براي حضور ایران در ژنو ۲

گروه سياسي:​ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت اگر ایران توافقنامه ژنو را بپذیرد، آمریکا از حضور ایران در کنفرانس ژنو 2 حمایت می‌کند.
شرط آمریکا براي حضور ایران در ژنو ۲
به گزارش خبرگزاری رویترز، ماری هارف اعلام کرد، اگر ایران علنا از بیانیه سال 2012 که خواستار استقرار دولت انتقالی در سوریه می‌شود، حمایت کند، واشنگتن از حضور ایران در کنفرانس صلح ژنو درباره سوریه استقبال خواهد کرد.وی در ادامه ادعا کرد: ما بارها به طور شفاف نقش غیرسازنده ایران در بحران سوریه را متذکر شده‌ایم و انتظار ما این است که هر کشوری که در نشست ژنو 2 حضور می‌یابد باید توافقنامه ژنو را بپذیرد و علنا از آن حمایت کند.

هارف اظهار داشت:‌ اگر – و این فقط یک اگر است – ایران توافقنامه ژنو [1] را علنا بپذیرد و از آن حمایت کند، احتمالا حضور آنها در نشست ژنو [2] را بررسی می‌کنیم. در این صورت، آمریکا با تمایل بیشتری، از حضور ایران در این نشست استقبال می‌کند.بر اساس این گزارش، هدف توافقنامه ژنو که در ژوئن 2012 منعقد شد، یافتن راهی برای حل دیپلماتیک بحران سوریه بود. این توافقنامه مورد قبول آمریکا، روسیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق و ترکیه بود. اما ایران برای حضور در آن نشست دعوت نشده بود. بعد از آن، آمریکا و سوریه ماه می توافق کردند، برای اجرایی کردن این توافقنامه، نشست ژنو 2 را برگزار کنند.

طبق گزارش رویترز، این توافقنامه خواستار ایجاد دولت انتقالی در سوریه است اما درباره اینکه آیا بشار اسد باید قدرت را رها کند یا خیر، هیچ سخنی نگفته است. در این توافقنامه آمده، دولت دمشق و مخالفان باید با توافق دوجانبه اعضا دولت انتقالی را برگزینند.
مرجع : فارس

(امین)
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲/۰۷/۱۶ ۱۱:۲۲
. . .
بحران سوریه راه حل سیاسی ندارد و راه حل نظامی دارد یعنی اینکه باید یکطرف بر طرف دیگر پیروز شود تا جنگ خاتمه یابد،فعلاً که هیچ یک از دو طرف قادر به شکست طرف مقابل نیستند.

بعید است که مذاکرات ژنو[2] منجر به ایجاد آرامش در سوریه شود چرا که حتی با رفتن بشاراسد هم خواسته مخالفان اصلی سوری برآورده نمی شود و گروه های تروریستی و القاعده هم که به ایجاد خشونت ادامه خواهند داد.
در واقع در قضیه سوریه سه حالت وجود دارد.
1.موضع ایران و روسیه که می خواهند بشاراسد در قدرت باقی بماند و نظام در سوریه حفظ شود.
2.موضع غربی ها و بخصوص آمریکا که می خواهند نظام سوریه باقی بماند و فقط بشاراسد برود(که البته غربیها بعد از فاجعه شیمیایی و بحث تحت کنترل قرار گرفتن تسلیحات شیمیایی سوریه،از رفتن بشاراسد عقب نشینی کردند)
3.موضع مخالفان اصلی سوری و تا حدودی ترکیه و قطر و عربستان که می خواهند علاوه بر رفتن بشاراسد نظام سوریه هم برود.این مورد بخصوص در بین مخالفان مسلح که در داخل سوریه می جنگند،مطرح و مهم است و اصلاً مهم نیست که ائتلاف ملی که در خارج تشکیل شده چه می گوید.
ائتلاف ملی هیچ تسلط و سیطره و نفوذی در سوریه ندارد و گروه های مسلح قدرتمند و تأثیرگذاری همچون لشکر توحید و لشکر اسلام و ارتش اسلام و گردان های نورالدین الزنکی و لشکر فرقان و گردان های صقورالشام و دیگر گروه ها،ائتلاف را به رسمیت نمی شناسند.
امروز در سوریه فقط مخالفان مسلح صحبت می کنند و راه را مشخص می کنند و باید دید آنان چه می خواهند. (143556)
۱۳۹۲/۰۷/۱۶ ۱۴:۴۴
راه حل نظامی سوریه رو تبدیل میکنه به عراق و افغانستانی دیگر. سوریه دیگه هیچوقت رنگ آرامش رو هم به خودش نخواهد دید. هرچند که همین الانشم بعیده دیگه آرامشی به سوریه برگرده. اما جنگ مسلما شرایط رو بد تر میکنه. (143674)
۱۳۹۲/۰۷/۱۶ ۱۸:۲۰
بازم شرط گذاشتند ای بابا (143790)