گروه بینالملل: سه کشور اروپایی در بیانیهای با طرحی ادعایی، از نخست وزیر عراق خواستند نیروهای حشدالشعبی از صحنه تظاهرات دور مانده و عاملان کشتار اخیر منطقه السنک محاکمه شوند.
سفارتخانههای انگلیس، فرانسه و آلمان با انتشار بیانیه مشترکی از عادل عبدالمهدی، نخست وزیر مستعفی عراق خواستند نیروهای حشد شعبی از میدانهای تظاهرات دور نگه داشته شده و عاملان کشتار اخیر السنک محاکمه شوند. در پی حمله گروهی ناشناس به میدان اصلی تظاهرات در بغداد و کشته شدن حدود ۷۰ تن، برخی فعالان و وبلاگنویسان عراقی نیروهای حشد الشعبی را متهم دانستند. در بیانیه این سه کشور آمده است، امروز سفرای انگلیس، آلمان و فرانسه در دیدار با عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق کشته شدن تظاهرکنندگان این کشور از جمله ۲۵ تظاهرکننده در بغداد طی جمعه گذشته را محکوم کرده و از او به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور خواستند تا آخرین روز حضور خود در این سمت، از تظاهرکنندگان حمایت و فورا تحقیقات لازم در این زمینه را آغاز کند و تمامی عاملان این قتلها نیز محاکمه شوند.
در ادامه این بیانیه، کشورهای یاد شده از سفرای عراق خواستند اجرای دستورالعملهای اخیر برای نیروهای حشد شعبی در رابطه با عدم حضور در نزدیکی محلهای اعتراض و نیز محاکمه ناقضان این دستورالعمل را تضمین کنند. هیات حشد الشعبی عراق روز شنبه اعلام کرد به دلیل اتهاماتی که علیه این هیات درباره کشتار معترضان در نزدیکی میدان التحریر مطرح شده، نیروهای خود را از حضور میدانی در نزدیکی مناطق اعتراض منع کرده است. فالح الفیاض، رئیس این هیات اظهار کرد: هیچ یک از گروههای حشد شعبی نباید از عناوین ممنوعه هیات استفاده کنند و هیچ گروهی نباید در میدانهای تظاهرات تحت هر عنوان همانند حمایت از تظاهرکنندگان و یا هر گونه اقدام میدانی دیگر حضور داشته باشند.
الفیاض افزود: ماموریت هیات نظامی از سوی فرماندهی عملیات مشترک تعیین میشود و هرگونه ماموریت خارج از چارچوب دستورات فرماندهی به منزله تخلف بوده و عاملان آن مسئول کامل این تخلف محسوب میشوند و مجازاتهای سختی در انتظار آنهاست و از هیات کنار گذاشته میشوند.
در چند ماه گذشته برخی فعالان و تظاهرکنندگان در عراق نیروهای حشد شعبی را به "سرکوب" اعتراضات متهم کردند و آمریکا نیز سه تن از فرماندهان این هیات را به اتهام قتل تظاهرکنندگان، تحریم کرد.