گروه بینالملل: نخست وزیر ایتالیا میگوید برای مقابله با شیوع سریع ویروس کرونا بخشهای وسیع دیگری در شمال کشور قرنطینه میشوند. این بخشها از جمله شامل کلانشهرهای میلان و ونیز میشود که در آن میلیونها نفر سکونت دارند.
دولت ایتالیا برای مقابله با شیوع ویروس کرونا تمام منطقه لومباردی و چند استان دیگر را "منطقه قرمز" اعلام کرد. این منطقه بیش از ده میلیون نفر جمعیت دارد و مرکز آن، کلانشهر میلان قطب اقتصادی ایتالیا به شمار میرود. به گزارش خبرگزاری آلمان، جوزپه کونته، نخست وزیر ایتالیا بامداد یکشنبه ۱۸ اسفند (هشتم مارس) اعلام کرده که تمام منطقه لومباردی و بخشهای وسیعی از شمال ایتالیا که شامل شهر ونیز نیز میشود قرنطینه میشوند. تدابیر سختگیرانه پس از آن اعلام شد که طی یک روز هزار و ۲۰۰ مورد جدید ابتلا به ویروس جدید کرونا، موسوم به کووید- ۱۹ در شمال ایتالیا شناسایی شده است. مسئولان ایتالیایی تا کنون از ممنوعیت کامل سفر در مناطق شمالی سخنی به میان نیاورده اما گفتهاند که رفت و آمد در این مناطق محدود و ورود و خروج به شهرها به شدت کنترل میشود. تا کنون چند شهر کوچک در شمال ایتالیا با جمعیتی حدود ۵۰ هزار نفر که کانون شیوع کرونا شناخته میشوند قرنطینه شده بودند اما تدابیر جدید دولت به معنای اعمال محدودیت تردد برای حدود یک چهارم جمعیت این کشور خواهد بود. برخی مسئولان محلی در لومباردی تازهترین تدابیر دولت برای مهار ویروس کرونا را شتابزده و موجب بروز هرج و مرج ارزیابی کرده و خواستار شفافسازی در مورد جزئیات اجرای آنها و فرصت بیشتر برای فراهم کردن مقدمات شدهاند.
ممنوعیت هر گونه تجمع تا سوم آوریل
بر پایه تدابیر جدید در تمام شهرهایی که در "منطقه قرمز" قرار دارند هر گونه تجمع فرهنگی، سیاسی، ورزشی، مذهبی و گردشگری تا سوم ماه آوریل ممنوع شده است. پیش از این در چند شهر کوچک شمال ایتالیا مدارس تعطیل شده بودند، با تدابیر جدید دولت قرار است این تعطیلی شامل تمام مراکز آموزشی لومباردی و بیش از ده استان دیگر شود و تا سوم آوریل ادامه یابد. مطابق برخی گزارشها دولت همچنین تصمیم دارد مراکز آموزشی سر تا سر ایتالیا را برای یک هفته تعطیل اعلام کند. مطابق آمار رسمی تا بامداد یکشنبه نزدیک به پنج هزار و ۹۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا در ایتالیا شناسایی شده و ۲۳۳ نفر بر اثر ابتلا به آن جان باختهاند. گفته میشوند با افزایش شدید موارد ابتلا به کرونا، ظرفیت بسیاری از بیمارستانهای شمال ایتالیا تکمیل شده و امکانات و کادر درمانی با مشکلات جدی روبرو هستند. زمزمههایی در مورد احتمال انتقال شماری از مبتلایان به بیمارستانهای شهرهای دیگر نیز به گوش میرسد که با قرنطینه شدن کامل منطقه به سادگی قابل اجرا نخواهد بود.
فراخواندن پزشکان بازنشسته
دولت ایتالیا از روز شنبه فراخواندن پزشکان بازنشسته به کار را آغاز کرده است. در مجموع قرار است بیش از ۲۰ هزار کادر درمانی جدید به خدمت گرفته شوند. خبرگزاری آلمان به نقل از منابع محلی میگوید افزون بر این قرار است ظرفیت مراکز درمانی از پنج هزار به هفت هزار و ۵۰۰ تخت افزایش یابد. وزارت بهداشت ایتالیا گفته مسئولان "شبانهروز" تلاش میکنند امکانات لازم را فراهم کنند. هیئت دولت به ریاست جوزپه کونته برای فعالیت دستگاه قضائی نیز محدودیتهایی در نظر گرفته و قرار است دستکم تا پایان ماه مه حضور افراد در جلسات دادگاه محدود و برگزاری دادگاه پشت درهای بسته ممکن شود.
ضربه بر گردشگری و اقتصاد
تا کنون ایتالیا با فاصله بسیار زیاد نسبت به دیگر کشورهای اروپایی بیشترین موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا و تلفات بر اثر آن را داشته است. بحران شیوع ویروس کرونا اقتصاد ایتالیا را به شدت تضعیف کرده و قرنطینه میلان به عنوان قلب فعالیتهای اقتصادی و صنعتی و ونیز، به عنوان پرجاذبهترین منطقه گردشگری اوضاع را وخیمتر میکند. دولت جوزپه کونته وعده داده برای جبران خسارتهای کرونا و کمک به مهار آن بیش از هفت میلیارد و ۵۰۰ هزار یورو سرمایهگذاری کند. ایتالیا بعد از چین و کره جنوبی بیش از دیگر کشورهای جهان درگیر ویروس جدید کرونا است. از این نظر ایران نیز وضعیت تقریبا مشابهی دارد و تعداد مبتلایان در آن تا نیمروز شنبه از مرز پنجهزار و ۸۰۰ نفر گذشته بود. شیوع ویروس کرونا در روزهای پایانی ماه دسامبر از شهر ووهان مرکز استان هوبئی چین آغاز شد و در حال حاضر موارد ابتلا به آن در بیش از ۹۰ کشور جهان شناسایی شده است. تا بامداد یکشنبه، هشتم مارس تعداد مبتلایان شناسایی شده به ویروس جدید کرونا در سر تا سر جهان بیش از ۱۰۶ هزار نفر و تعداد قربانیان آن نزدیک به سه هزار و ۶۰۰ نفر بوده است.