به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۱۵:۰۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۱/۱۶ ساعت ۰۰:۱۵
کد مطلب : ۲۰۸۴۱۰

کرونا تا چه مدت روی سطح اجسام می‌ماند؟

کرونا تا چه مدت روی سطح اجسام می‌ماند؟
گروه علمی: به کرونا مبتلا می‌شوم؟ اگر به خرید بروم یا به دستگیره در دفترم دست بزنم کرونا نمی‌گیرم؟ تحقیقات تا کنون نتیجه‌ای روشن در این مورد به دست نداده و در آلمان، اروپا و آمریکا نظراتی متفاوت در این باره وجود دارد.

به گزارش دویچه‌وله آلمان، هراس از ابتلا به ویروس کرونا همه جا را در بر گرفته و مردمی که حتی جداسازی‌های اجتماعی را به‌دقت رعایت می‌کنند هم نگرانند که مبادا از راه تماس با سطوح ویروس را وارد بدن خود کنند؛ سطوحی مثل کالاهای خریداری‌شده از فروشگاه‌ها؛ زنگ در، دکمه آسانسور و امثال آن. تیمی تحقیقاتی به سرپرستی هندریک استریک، ویروس‌شناس شهر بن آلمان در گفت‌وگویی با شبکه دو تلویزیون این کشور اعلام کرد، تا حالا هیچ موردی از سرایت این ویروس از طریق حضور در سوپرمارکت‌ها، رستوران‌ها یا آرایشگاه‌ها به اثبات نرسیده و بیش‌ترین موارد انتقال مربوط به ارتباط طولانی فرد به فرد است.

به علاوه حضور در گردهمایی‌های بزرگی مانند بازی‌های فوتبال؛ جشن‌ها و مراسم کارناوالی مانند آن چه در "گانگلت" هاینسبرگ آلمان اتفاق افتاد نیز از علل شایع ابتلا بوده است. استریک دست به تحقیقاتی در هاینسبرگ در ایالت نوردراین وستفالن زده که شیوع این بیمار در آلمان از آن‌جا آغاز شده است. تیم تحقیقاتی او در نظر دارد با طرح سئوالاتی از مریض‌های کرونایی این منطقه اطلاعاتی در مورد زنجیره انتقال بیماری "کووید ۱۹" به دست بیاورد و بر پایه آن تدابیر و توصیه‌های احتیاطی را به ساکنان آلمان و اروپا ارائه دهد.

وجود ویروس روی سطوح ثابت نشده است
هندریک استریک، مدیر مؤسسه ویروس‌شناسی دانشگاه بن می‌گوید، در بررسی‌هایی که در میان خانواده‌های مبتلا انجام داده نمونه‌هایی را از سطوح وسایلی مانند موبایل، ظرفشویی، توالت، کنترل از راه دور و دستگیره برداشته و در آزمایشگاه بررسی کرده است. نتیجه مثبت بود‌ه، یعنی در برخی از این نمونه‌ها ویروس وجود داشته اما کیفیت آن به حدی نبوده که بتوان آن را در محیط آزمایشگاهی کشت داد. استریک می‌گوید: «این یعنی ما به "ار ان ای" ویروس مرده دست پیدا کردیم.» به زعم او، تحقیقات این تیم تا بدین جا نشان می‌دهد که دستگیره یک در "تنها زمانی می‌تواند ناقل ویروس باشد که پیش از آن یک مبتلا به کرونا در دست خود سرفه کرده و بعد دستگیره را گرفته باشد." تازه پس از آن باید فرد سالم به آن دستگیره دست زده و بعد صورت خود را لمس کند تا احتمالا بیمار شود.

ویروس چه مدت روی این دستگیره زنده است؟ استریک پاسخ می‌دهد: «هنوز کسی نتوانسته آن را مشخص کند، چون مطالعاتی در این زمینه تا حالا انجام نشده است.» او یادآور می‌شود: «ما در خانه‌ای بودیم که افراد به‌شدت آلوده در آن زندگی می‌کردند. با این حال نتوانستیم هیچ ویروس زنده‌ای را بر روی هیچ کدام از سطوح پیدا کنیم.» استریک با انتقاد از مؤسسه روبرت کخ آلمان که هنوز دست به چنین تحقیقی در هاینسبرگ نزده از این مؤسسه خواسته این تحقیقات را آغاز کند. پیش از این کریستیان دروستن ویروس‌شناس از مرکز کنترل سموم برلین نیز در گفت‌وگویی با همین شبکه در مورد حساسیت بسیار شدید ویروس کرونا به خشک شدن صحبت کرده بود. او گفته بود، حتی در صورتی که قطرات تنفسی فرد مبتلا به بیرون پخش شود فرد دیگری باید آن را تنفس کند تا مبتلا شود. یعنی امکان ابتلای این فرد از طریق دست زدن به سطوحی مانند سطح اسکناس یا پول خرد از نظر او بسیار کم است.

نظر متفاوت کارشناسان آمریکایی
مؤسسه سنجش خطر در آلمان گزارش داده که ثبات ویروس کرونا در محیط بستگی به عوامل زیادی از جمله دما، رطوبت هوا و جنس مواد موجود دارد و تا به این لحظه بر اساس یافته‌های علمی، ابتلا از راه موادی مانند مواد غذایی وارداتی، مایحتاج روزانه، اسباب بازی، کامپیوتر، ابزارآلات و مانند آن بعید به نظر می‌رسد. این مؤسسه می‌گوید، تا کنون آلودگی از راه تماس با اشیای آلوده به اثبات نرسیده است. اما کارشناسان مؤسسه بهداشتی NIH آمریکا و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در این کشور (CSC) به خلاف این نتایج رسیده‌اند. به گفته آن‌ها، ویروس کرونا می‌تواند تا سه روز بر روی سطوح پلاستیکی یا فولادی‌، تا ۲۴ ساعت روی کاغذ و در هوا نیز تا سه ساعت زنده بماند. 

هشدار مؤسسه روبرت کخ
با این همه مؤسسه روبرت کخ آلمان هشدار می‌دهد و می‌گوید که شناخت ویروس کرونا هنوز در مرحله تحقیق قرار دارد و هنوز نمی‌توان در مورد قابلیت انتقال واقعی آن در زندگی روزمره نظری قطعی داد. به گفته این مؤسسه، به هر حال اگر کسی ذرات آلوده را لمس کرده و بعد صورت خود را لمس کند امکان بالقوه مبتلا شدن را داراست.
برچسب ها: ویروس کرونا