به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۱۰ - ۱۰:۳۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۵/۳۰ ساعت ۱۱:۰۶
کد مطلب : ۲۲۸۳۱۷

خداحافظی سرخ بورس تهران با مردادماه

خداحافظی سرخ بورس تهران با مردادماه
گروه اقتصادی:روزنامه خراسان نوشت: بازار سرمایه کشور که بعد از شش روز ریزش متوالی طی دو روز میانی این هفته متعادل شده بود، آخرین روز کاری مرداد را با ریزش 68 هزار واحدی پشت سر گذاشت.
این در حالی است که طی نیمه دوم هفته اخیر تصمیمات غلط سیاست گذاران در حوزه صندوق های با درآمد ثابت، سهم عدالت، حد اعتباری و ... به مرور اصلاح شده است و انتظار برای اصلاحات دیگر در هفته آینده نیز وجود دارد اما به نظر می رسد بورس بازان مارگزیده تا حمایت واقعی و خرید موثر حقوقی ها را نبینند، دل به اخبار خوش نخواهند کرد.به گزارش خراسان، بعد از بازگشایی منفی پالایشی ها در عصر روز سه شنبه و افزایش عرضه ها در آن روز، دیروز بازار سرمایه کشور سراسر سرخ پوش بود و صف های فروش تا دقایق پایانی معاملات هم ادامه یافت. البته صف فروش برخی نمادهای مهم شاخص ساز مثل ملی مس جمع شد و خرید حقوقی ها در نمادهای دیگری مثل فولاد مبارکه قابل توجه بود اما حقیقی ها فعلا ترسیده اند!
عوامل فشار فروش رخت برمی‌بندند؟
گفتنی است در کنار جو منفی ارسال شده از دولت به بازار به دلیل ناهماهنگی در عرضه دارادوم، اتفاقات و تصمیمات دیگری نیز منجر به افزایش فشار فروش بر بازار شده است. از جمله بخشنامه کاهش سهم سهام در سبد صندوق های با درآمد ثابت از 10 به 5 درصد، موجی از فشار فروش را توسط این صندوق ها ایجاد کرده بود. البته سازمان بورس تصمیم اشتباه خود را اصلاح کرد. به گزارش سنا، در تازه ترین مصوبه سازمان بورس و اوراق بهادار صندوق های با درآمد ثابت تا پایان سال ۹۹ فرصت خواهند داشت تا درخصوص رعایت حدنصاب ۵ درصد سهام خود اقدام کنند.علاوه بر آن نحوه فروش سهام عدالت نیز در روزهای گذشته تغییر کرد و با خارج شدن معاملات از تابلوی عادی، از فشار عرضه کاسته شد.
مسئله دیگری که منجر به فشار فروش در بازار شده بود، کاهش مکرر حد اعتباری کارگزاری ها بود. منظور از حد اعتباری، مقداری از اعتبار است که کارگزاری ها می توانند به صورت وام به مشتریان خود بدهند تا قدرت خرید آن ها افزایش یابد. کاهش این حد، همواره منجر به فشار فروش توسط کسانی می شود که خرید اعتباری انجام داده اند و بعد از کاهش حد اعتباری، مجبور به نقد کردن دارایی و بازگرداندن آن به کارگزاری می شوند. مسئله مهم دیگر دوبخشی شدن معاملات است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان به دلیل انتقال زمان معاملات نمادهای شاخص ساز و پیشرو به نیمه دوم باعث ایجاد فشار فروش در نیمه اول و تسری آن به نیمه دوم شده است.
سهامداران در انتظار اتفاق واقعی
اگرچه تقریبا همه عوامل ایجاد فشار فروش از بین رفته اند اما تا زمانی که آثار واقعی آن مشاهده نشود و بازارِ مارگزیده از آن مطمئن نشود، نمی‌توان انتظار روند صعودی از بازار داشت. به طور معمول نیز اثر روند نزولی و ریزشی شدید به تدریج از ذهن بازار پاک می شود و اخبار مثبت اثر تدریجی دارد تا زمانی که جو بازار تغییر کند. دیروز روحانی هم روندهای مثبت و منفی در بورس را طبیعی دانست و گفت مهم روند کلی است که طی سال صعودی خواهد بود. باید دید بعد از پایان سرخ بورس در مرداد با شروع شهریور و اخبار جدید در حوزه دارادوم و نحوه معاملات و ... بورس تغییر مسیر می دهد یا نه؟
برچسب ها: بورس سهام