به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۱۰ - ۱۰:۵۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۹/۱۰ ساعت ۰۸:۳۴
کد مطلب : ۵۰۳۴۱۹
احسان عظیمی‌‏راد نماینده مشهد و کلات:

شفافیت امضاهای طلایی را از بین می‌‏برد

شفافیت امضاهای طلایی را از بین می‌‏برد
گروه سیاسی: شفافیت نباید اما و اگر داشته باشد. همه موضوعات مجلس و آرای نمایندگان باید شفاف باشد حتی رای به کابینه. این را احسان عظیمی‌راد، نماینده مشهد و کلات می‌گوید. او درباره شفافیت با هم‌میهن به گفت‌وگو پرداخته که در زیر آمده است:

‌با توجه به اینکه برخی از نمایندگان در این دوره اعتراض داشتند، به نظر شما شفافیت در مجلس به صورت کامل وجود دارد؟
شفافیت در قوای سه‌گانه تصویب و ابلاغ شده است. تمام نمایندگان موافق شفافیت هستند. با وجود سامانه شفافیت که راه‌اندازی شده، هر کسی می‌تواند به اطلاعات و آرای مجلس دسترسی پیدا کند. مهم‌ترین موضوع شفافیت آرا و نظرات نمایندگان است که باید در مقابل آن پاسخگو باشند و اگر نسبت به لایحه یا طرحی مخالفت می‌کند دلیلی برای مخالفت خود داشته باشد و دلایل خود را منتشر کند. گام دوم درباره نامه‌نگاری‌های نمایندگان که گاه از آن به‌عنوان امضای طلایی یاد می‌کنند، باید شفاف شود. ضمن آنکه ممکن است مبالغی دریافت شود و اگر صلاح‌دید هیئت رئیسه مجلس باشد موافق هستیم که این موضوعات و حتی اموال شفاف شود.

‌نمایندگان واقعاً حاضر هستند که لیست اموال خود را به صورت شفاف اعلام کنند؟
در قانون شفافیت و دیگر قوانین نمایندگان اجباری برای اعلام لیست اموال خود ندارند. اگر این قانون وجود داشته باشد به نظرم تمام نمایندگان لیست اموال خود را اعلام می‌کنند. البته قانون شفافیت در سه قوا انجام می‌شود و نمایندگان از گسترش آن استقبال می‌کنند. به اعتقاد من برای کاهش فاصله بین مردم و حاکمیت شفافیت بهترین راه است.

تا انتخابات ریاست‌جمهوری مردم اعتراضات جدی داشتند؛ بخشی به دلیل مسائل اقتصادی و اجتماعی و بخشی هم به دلیل عدم اعتماد بین خود و حاکمیت. مردم باید بدانند که نمایندگان مانند خودشان هستند و نه محافظ دارند و نه حقوق آنچنانی. فقط مسئولیت سنگین‌تری دارند. البته ممکن است مصادیقی خلاف این موضوع وجود داشته باشد اما عمده نمایندگان اینطور هستند. شفافیت باعث می‌شود که نظام همه موضوعات را با مردم مطرح ‌کند و مردم احساس کنند که مسئول، مانند خودشان است. بنابراین اعتماد در جامعه افزایش می‌یابد.

‌چرا رای به کابینه غیرشفاف است؟
من که رای خود را اعلام کردم. بعضی از نمایندگان معتقدند اگر رای اعتماد منتشر شود، آن دستگاه یا وزارتخانه دیگر تحویل نمی‌گیرد و خدمات نمی‎دهد. من این موضوع را قبول ندارم چون یکی از وظایف نمایندگان نظارت است. اگر یک دستگاه خدمت درستی به مردم ارائه نکند نمایندگان می‌توانند طرح سوال کنند و از دیگر ابزارهای قوی قانونی استفاده کنند.

من توجیه درستی برای این دلیل نمی‌بینم. مهم این است که نمایندگان با حب و بغض سیاسی و براساس نگاه غیرکارشناسی رای ندهند و به‌عنوان نمایندگان عالمانه به موضوعات ورود پیدا کنند. نماینده‌ای که با دلیل موضوعات را دنبال می‌کند و مسائل حاشیه‌ای در رای او تاثیر ندارد، همیشه شفاف است چون پاسخ عالمانه برای اقداماتش دارد. همین که نماینده‌ای با نگاه مشورتی و کارشناسی به قواره ثابتی نظر بدهد، قابل احترام است. اما اگر سیاسی رای بدهند یا به موضوعات نگاه کنند و بترسند که آرای‌شان منتشر شود، محل اشکال است.

‌سامانه شفافیت مجلس هم گاهی بارگذاری نمی‌شود. چرا این بارگذاری‌ها به صورتی است که بتوان در آن دخل و تصرف داشت؟
این تذکر ما به هیئت‌رئیسه بوده و در جلسه‌ با آقای قالیباف این موضوع را متذکر شدیم. سامانه بسته شده بود به‌ویژه زمان طرح و رسیدگی به موضوع «مشاغل حساس». دوباره سامانه باز شد. 

‌شما فکر می‌کنید در بزنگاه‌های خاص سامانه شفافیت مجلس بسته می‌شود؟
نه. همین که مجلس این رویه را شروع کرده مثبت است. ممکن است بازیگوشی صورت بگیرد اما با تذکر درست می‌شود. 
مرجع : روزنامه هم میهن
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها
پربحث‎ترين مطالب و خبرها