گروه ورزشی: چند ماه بعد از آن که محمدحسین میثاقی در برنامهاش ادعا کرد میخواهد ذائقه مخاطب را تغییر داده و از بحثهای زرد و حاشیهای به سمت مسائل جدیتر بکشاند، حالا خود او تبدیل به کلیدواژه حرفوحدیثهای حاشیهای شده است. برنامه این هفته «فوتبال برتر» و صحبتهایی که در روزهای پس از آن ردوبدل شد، نمونه بارزی است از آن چه بر این برنامه میگذرد و از فاصله بعیدش با جایگاهی که سازندگان برنامه ادعای آن را داشتند.
دوشنبهشبی که گذشت، در برنامه فوتبال برتر درباره پرونده ویلموتس، بازیهای هفته آخر لیگ برتر، شائبه تبانی در سقوط پارس جنوبی و بحث تبانی و شرطبندی در لیگ ۲ صحبت شد، اما آن چه در پایان این برنامه بهعنوان پررنگترین سوژه باقی ماند تا محافل فوتبالی و رسانهها در روزهای بعد به واکاوی آن بپردازند، هیچیک از این موضوعات نبود. اگر فضای مجازی و رسانههای رسمی کشور را با هشتگ میثاقی جستوجو کنید، طی این هفته کنایه او به آمارهای صداوسیما پررنگترین موضوع بحث بوده و بعد از آن هم صحبتهایی درباره کارشکنی و دشمنی با برنامه فوتبال برتر که محتوای اصلی مصاحبه بلندش با روزنامه جام جم را شکل میداد.
یعنی ماهها بعد از جایگزینی فوتبال برتر به جای نود، میثاقی چه روی آنتن تلویزیون و چه در صفحات روزنامهها هنوز در تلاش برای اثبات حقانیت خودش و آشکارکردن ظلمی است که در این مدت بر او و همکارانش رفته است. به راه انداختن بحث جدی درباره فوتبال ایران هم لابد میماند برای وقتی دیگر.
حتی در شبی که مهدی تاج مهمان برنامه بود و تیم میثاقی یکی از شبهای خوب خودش را سپری کرد، باز هم آن چه از برنامه باقی ماند و وایرال شد، کلکلهای طرفین بر سر دوگانه عادل - میثاقی و مطرحشدن بحث «سپر رسانهای» توسط مجری فوتبال برتر بود. انگار «حاشیه» از «فوتبال برتر» جداشدنی نیست و این نکته بیش از هر چیز حاصل سناریویی است که برای حذف نود و روی آنتن رفتن این برنامه اجرا شده است. میثاقی هرگز از زیر سایه آن برنامه خارج نشده و هنوز به جای آن که بحثی جدی در حوزه فوتبال به راه بیندازد، مجبور است از جایگاه خود و برنامهاش دفاع کند.
او در مصاحبه اخیرش گفته با هجمههایی که از ابتدا علیه «فوتبال برتر» وجود داشت، در واقع او و تیمش از ابتدا ۵ گل عقب بودند، اما در نهایت نتیجه را برگردانده و بازی را بردهاند. فارغ از این که ادعای میثاقی درباره نتیجه این بازی چقدر درست باشد، موضوع اصلی اساسا همین است که او همچنان روی اسکوربورد دارد نتیجه این بازی حاشیهای را دنبال میکند، نه نتیجه کار اصلیاش و نه نتیجه برنامهای که با ادعای پرداختن به متن فوتبال ایران وارد کارزار شده بود.
او در بخش دیگری از همان مصاحبه هم میگوید: «به نظر من آماری که از بیننده فوتبال برتر بود، خندهدار است. کسی که این آمار را میبیند میتواند قهقهه بزند ... تنها آماری که از آمار AFC خندهدارتر است، همین است که درباره فوتبال برتر پخش میشود... ببخشید اعداد که دروغ نمیگویند. فیدبک برنامه در شبکههای اجتماعی مشخص است.» بله، فیدبک برنامه فوتبال برتر در شبکههای اجتماعی کاملا مشخص و مطلقا فاجعهبار است. ماهها بعد از آغاز برنامه دوشنبهشبهای فوتبال برتر، درصد بالایی از نظرات مردم نسبت به این برنامه همچنان حاوی تندترین انتقادها و سختترین توهینهاست.
صحبتهای میثاقی در همین برنامه اخیرش در بسیاری از کانالها و صفحات ازجمله در صفحه پربینندهترین سایت ورزشی ایران منتشر شد و نظرات مردم پای این پستها کاملا روشن و واضح بود. صفحات مربوط به خود برنامه و مجری آن که مدتها ناچار بودند با کامنتهای بسته به کارشان ادامه بدهند. میثاقی دقیقا از کدام فیدبکها صحبت میکند؟! اساسا همین که برخی از مهمانان این برنامه وقتی قافیه را تنگ میبینند با اسم عادل فردوسیپور و نود به میثاقی پاتک میزنند نشان میدهد این برنامه هنوز نقطهضعفش را دارد و هنوز چند گل عقب است. این که مهدی تاج و سعید آذری و ... وقتی در گوشه رینگ گیر میافتند با توسل به همین نقطهضعف میثاقی از تنگنا فرار میکنند البته ترفند ناجوانمردانهای است. اما همین که این ترفند هنوز جواب میدهد اثباتکننده خیلی چیزهاست. این که توهین به میثاقی همچنان لایک میگیرد، باید برای مجری فوتبال برتر کافی باشد تا از میزان محبوبیت خود و برنامهاش نزد افکار عمومی باخبر شود.
محمدحسین میثاقی میتواند بیتوجه به همه این صحبتها، نقدها و توهینها به کارش ادامه بدهد. تمام برنامههای خوب دنیا الزاما در همان ابتدا با اقبال مخاطب روبهرو نشدهاند و گاهی بنا به دلایل فرامتنی به اندازه کیفیتشان قدر ندیدهاند. فوتبال برتر هم میتوانست برنامه خوبی باشد که بیتوجه به حواشی و کامنتها به کارش ادامه میدهد. اما میثاقی و تیمش موفق به این کار نشدهاند. آنها از کنار حواشی عبور نکردهاند بلکه غرق همین حواشیاند و فقط سعی دارند همه چیز را وارونه جلوه بدهند.
میشد بیخیال همه کامنتهای منفی، بیتوجه به تفاوتهای تنیسفوتبال و مافیا، و بدون پیگیری نتیجه ۵-صفر و ۵-۵ برنامه خوب ساخت. اما میثاقی دقیقا غرق همین بازیها و اساسا سازنده بسیاری از آنهاست. این بازیهای پرگل و این جنگهای تمامنشدنی، نهفقط میثاقی که انرژی هر کسی را تلف میکنند. این که هر روز هزاران نقد و توهین بخوانی و هر شب آنها را «فیدبک مثبت» ترجمه کنی، کار طاقتفرسایی است که به مرور اعصاب هر آدمی را فرسوده میکند. آن وقت از آدم یک موجود پرخاشگر میماند که به زمین و زمان و گزارشگر شهرستان و تلویزیون خوزستان و واحد نظرسنجی سیما و هر جای نامربوطی گیر میدهد. زندگی به همین شکل سادهاش هم سخت است؛ چه برسد به این که در شروعش ۵-هیچ عقب باشی و بعد از آن هم آن قدر گل ردوبدل شود که حساب نتیجه از دستت دربرود.