گروه سیاسی: روزنامه خراسان نوشت: چند هفته پس از اعلام طرح گشایش اقتصادی از سوی رئیسجمهور و پیامدهای نه چندان مطلوب آن، حالا سخنگوی دولت از نقشه راه اقتصادی برای یک سال باقی مانده به قرن جدید سخن گفته که شامل برنامهها و پروژههای مهم و اثرگذار در زندگی مردم است.
تردیدی نیست که دولت همه تلاش خود را به کار میگیرد تا گره از مشکلات مردم بگشاید و باید قدردان تلاشهای دولتمردان به ویژه در حوزه سلامت و مدیریت اپیدمی کووید-۱۹ و مداوای بیماران کرونایی و نیز تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم بود. اما واقعیت آن است که موانع جدی موجود از جمله؛ تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی دشمن، آثار مخرب شیوع کرونا بر اقتصاد، برخی سوء مدیریتها در دستگاههای اداره کننده کشور، اختلافات و تنشهای سیاسی فی مابین دستگاهها و جریانهای سیاسی ضریب موفقیت را کاهش داده است.
پس از اعلام طرح گشایش اقتصادی، گمانهزنیهای متفاوتی در محافل سیاسی، اقتصادی و رسانهای کشور رخ داد که در نهایت از اوراق فروش سلف نفتی رونمایی شد که با توجه به مخالفت قوه قضاییه و مجلس با کارشناسی نبودن طرح وضرورت بررسی بیشتر و رفع اشکالات قبل از اجرا متوقف شد. اما متعاقب آن ریزش ۳۰۰ هزار واحدی شاخص بورس موجب تبخیر صدها میلیارد تومان سرمایه مردمی شد که در ماههای گذشته با داغ شدن تب بورس و اعلام حمایتها و وعدههای دولت و برخی دیگر از دستگاهها برای حمایت از آن، به بازار سرمایه روی آورده بودند. زیان گسترده مردم علاوه بر ضربهای که بر اعتماد عمومی وارد کرد میتواند بازار سرمایه را که یکی از بهترین بازارها برای رونق تولید و حل معضلات اقتصادی کشوراست دچار چالش کند. همزمان روند کاهشی ارزش پول ملی - پس از یک نوسان کوتاه - ومتعاقب آن کاهش قدرت خرید مردم ادامه یافت و موج دیگری از گرانی را دامن زد. این پیامدهای ناگوار موجب نگرانی دلسوزان وصاحب نظران درباره بازتابهای اظهارات اخیر سخنگوی دولت در خصوص طرحهای اثر گذار در زندگی مردم در سال آخر دولت میشود! در این زمینه یادآوری چند نکته ضروری است: نخست این که چون اظهار نظرهای گوناگون و پیدرپی و متاسفانه گاه متناقض مسئولان کشور به ویژه شخصیتهای موثر در قوای سهگانه در زمینه مسائل اقتصادی میتواند نتایج غیرقابل پیشبینی در پی داشته باشد، بنابراین توصیه میشود مسئولان سعی کنند کمتر اظهارنظر کنند ودر حد ضرورت سخن بگویند و بیشتر عمل کنند. دیگر این که پیشنهاد میشود؛ مسئولان کشور به جای استفاده از فعل" مستقبل" در اظهارات خود از افعال "ماضی" استفاده و اقدامات انجام شده را اطلاعرسانی کنند. به عبارت دیگر به جای "انجام خواهد شد"بفرمایند:" انجام شد".
و بالاخره این که مردم شرایط فعلی کشور و موانع پیش روی دولت را به خوبی درک میکنند و توقع گشایش اقتصادی و طرحهای تاثیرگذار در زندگی خودرا ندارند. در این شرایط انتظار مردم تلاش برای مهارسرعت افزایش مشکلات است. به طوری که تا حد ممکن از کاهش بیشتر ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم جلوگیری وگرانی افسارگسیخته مهارشود تا فشار اقتصادی بر دوش مردم بیش از این افزایش نیابد؛ گشایش اقتصادی پیشکش!