گروه سیاسی: «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» که چند روز پیش از سوی رئیس مجلس به دولت ابلاغ شد فضای امیدوارکنندهای را که بعد از پیروزی بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا به وجود آمده بود تا حد زیادی در هاله ابهام و تردید فرو برد.
یك تحلیلگر مسائل بینالملل، در این باره اظهار داشت: اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها که با سروصدای زیادی به دولت ابلاغ شد میتواند فضا را برای طرفین مذاکرات هستهای آماده کند تا هر سوءاستفادهای که بخواهند بکنند. در واقع این حرکت ایران را در شرایط خاصی قرار داده است به طوری که هم بایدن به این مساله واکنش نشان داد و هم سه کشور اروپایی طرف برجام با صادر کردن بیانیهای رسمی شرایط جدید را مانعی برای مذاکرههای احتمالی آینده عنوان کردند.
علی بیگدلی، گفت: مجلس باید قبل از عملی کردن تصمیم حاشیهساز خود کمی دوراندیشی میکرد تا در این موقعیت دشوار در کار مملکت گره نیندازد. این طرح در حالی تصویب و به قانون تبدیل شد که حالا آمریکا بهانه خوبی برای سنگاندازی پیدا کرده است. ای کاش مجلس برای تصویب این قانون با رئیسجمهوری و سایر نهادها هماهنگی لازم را صورت میداد تا تنش موجود در ایران برای کشورهایی که مقابله با جمهوری اسلامی برایشان اصل است، عیان و آشکار نشود.این استاد دانشگاه در ادامه توضیح داد: موضوع مهم دیگر به اعلام موضع مسئولان دولتی برمیگردد که با صراحت خاصی شرط مذاکره را بازگشت به برجام سال ۲۰۱۵ عنوان میکنند. این مطالبه در حالی از سوی دستگاه دیپلماسی ما مطرح میشود که دنیا با دنیای پنج سال پیش فرق کرده است؛ به عنوان مثال میتوان به تعامل برخی از کشورهای عربی منطقه با اسرائیل اشاره کرد. در واقع باید گفت برجامِ اوباما مرده است و ما باید مسیری واقعبینانه را برای باز شدن گرههای کور در مناسبات بینالمللی طی کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم.علی بیگدلی در پایان گفت: نمیتوان در دیپلماسی واقعبین نبود و به دستاوردی مثبت امید داشت.