گروه اقتصادی: چندی پیش رئیس کل بانک مرکزی از کاهش انتظارت تورمی خبر داده و اظهار کرده بود که با تغییر قابل ملاحظه در انتظارات تورمی، امید میرود که با این اقدامات، التهابات و نااطمینانیهای تورمی کاهش یابد.
به تازگی در این زمینه نیز، بانک مرکزی اعلام کرد که آذرماه نقطه عطفی در روندهای قیمتی بود؛ بهگونهای که نه تنها تورم نقطه به نقطه پس از هشت ماه کاهش یافت، بلکه بازارهای دارایی ثبات و کاهش قیمت را تجربه کردند.
همچنین، آمار بانک مرکزی حکایت از افت قیمت مسکن تهران در آذر ماه دارد؛ امری که سالها بود در این ماه رخ نداده بود.در این زمینه، کامران ندری توضیح داد: با توجه به نتایج انتخابات آمریکا، خوش بینی نسبت به اینکه تحریمها تعلیق و درآمدهای نفتی مجددا احیا میشود، ایجاد شده است؛ بنابراین انتظارت تورمی کاهش پیدا کرد و از آنجا که انتظارات تورمی به سرعت تغییر میکنند، هر خبر بدی میتواند این متغیر را دستخوش قرار دهد که خبرهای خوب و بد به تحولات سیاسی در آینده بستگی دارد.وی با بیان اینکه بعد از این در انتظارات تورمی تعدیل دیگری نخواهیم داشت، افزود: تا زمانی که بایدن به طور مشخص سیاست خود را نسبت به ایران اعلام کند، یک وضعیت با ثباتی در بازارها شاهد خواهیم بود. همچنین، در ماههای آینده بازار ارز ثبات نسبی خواهد داشت و مسکن هم بعید است که افزایش قیمت را تجربه کند. این کارشناس اقتصادی با تاکید بر ثبات نسبی در بازارها، گفت: نرخ ارز بر انتظارات تورمی بسیار تاثیرگذار است و اگر نرخ ارز به سمت پایین یا بالا تعدیل شود، بر انتظارات تاثیر شدیدی میگذارد. علاوه براین، اوایل بهمن ماه مقداری افزایش تقاضا در بازار داریم که با تدابیر انجام شده توسط بانک مرکزی و آزادسازی نرخ ارز در بازار نیما، این افزایش قابل مدیریت است.