گروه جامعه: رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) تهران گفت: به علت افزایش ابتلا به کرونا و تعطیل بودن مراکز درمانی خصوصی در هفتههای اخیر، میزان مراجعه، بستری و فوتی بیماران کرونا افزایش یافته و همه تختهای آیسییو در بیمارستان ما پر شده است. خسرو صادقنیت رئیس بیمارستان امام خمینی(ره) تهران اظهار کرد: در روزهای اخیر ورود بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بیمارستان امام خمینی(ره) به شکل چشمگیری افزایش یافته است. نه تنها ورودی بیماران کرونا افزایش یافته بلکه میزان بستری این بیماران و نیز میزان فوتی های ناشی از این بیماری در این بیمارستان که بزرگترین بیمارستان کشور است، روند صعودی داشته است.
وی ادامه داد: افزایش میزان ورودی بیماران کرونا به خصوص در دو هفته اخیر در بیمارستان امام خمینی(ره) و احتمالا سایر بیمارستانهای دولتی فقط افزایش تعداد مبتلایان نیست و یک علت دیگر آن نیز می تواند تعطیلی بیمارستانها و مراکز درمانی خصوصی در ایام نوروز باشد. چون در حالت عادی تعدادی از بیماران کرونا برای درمان به مراکز خصوصی و غیر دولتی می رفتند که در ایام نوروز به علت تعطیل بودن این مراکز به اجبار به بیمارستانهای دولتی ارجاع می شوند.
صادقنیت گفت: به طور کلی روند ابتلا به کرونا در تهران صعودی و نگرانکننده است. نکته مهم درباره بیماران کرونا که به بیمارستان مراجعه می کنند، این است که معمولا بیمارانی به بیمارستان می آیند که وضعیت حادتر و شدیدتری دارند و زمانی مراجعه می کنند که علایم بیماری تشدید شده است. به همین علت نسبت بیماران بستری به کل مراجعه کنندگان کرونا نسبت به گذشته بیشتر است.وی افزود: مساله بسیار مهم دیگر این است که بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا دیر به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه می کنند به همین علت زمان مناسب را برای شروع درمان از دست می دهند و این مساله میزان بستری و فوت ناشی از این بیماری را افزایش می دهد.
رئیس بیمارستان امام گفت: به علت افزایش بیماران بدحال کرونا در بیمارستان، اکنون همه تخت های «آی سی یو» و بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان امام خمینی(ره) پر شده است. حتی یک بخش جدید آی سی یو که برای این بیماران تاسیس کردیم هم پر شده و درصدد هستیم که یک بخش جدید دیگری را برای ایجاد تخت های «آی سی یو» کرونا اختصاص دهیم تا بتوانیم پاسخگوی بیماران بد حال کرونا باشیم.وی افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونای جهش یافته در کشور به نظر می رسد سیر ابتلا و شدت بیماری کووید۱۹ نسبت به گذشته شدت بیشتری دارد.صادقنیت درباره روند واکسیناسیون کادر درمانی این بیمارستان علیه کرونا گفت: حدود ۳۰ درصد کادر بیمارستان امام خمینی واکسینه شده اند. هنوز همه این نیروها واکسن کرونا را دریافت نکرده اند و روند واکسیناسیون ادامه دارد.
وی اضافه کرد: بعد از تزریق واکسن کرونا مقداری عوارض مختصر در برخی افرادی که واکسن زدند، دیده شده اما عوارض شدید قابل توجهی نداشتیم. واکسیناسیون کادر درمان عمدتا با واکسن روسی اسپوتنیک انجام شده اما به تازگی استفاده از واکسن شرکت باهارات هند نیز شروع شده و به نظر می رسد درصد میزان ایمنی زایی واکسن اسپوتنیک روسی تا حدودی بهتر از واکسن هندی بوده است.در هفتههای اخیر میزان رعایت پروتکل های بهداشتی کرونا به شکل نگرانکننده پایین آمده است، شیوع ویروس جهشیافته و افزایش سفرها و دورهمیها به روند افزایش شیوع کرونا در کشور دامن زده، به طوری که روز گذشته تعداد جانباختگان روزانه این بیماری دوباره سهرقمی شد و به رقم ۱۱۷ نفر رسید. تعداد شهرهای قرمز و نارنجی کرونا هم رو به افزایش است و بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت هم اکنون ۴۶ شهرستان قرمز و ۱۱۹ شهرستان نارنجی هستند.