به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۲۱:۲۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۱/۱۹ ساعت ۰۹:۲۳
کد مطلب : ۲۶۵۰۱۹

تاثیر کرونا بر بیماری‌های عصبی-روانی

تاثیر کرونا بر بیماری‌های عصبی-روانی
گروه علم و فناوری: محققان بریتانیایی از بررسی سابقه پزشکی ۲۵۰ هزار نفر در آمریکا که در شش ماه گذشته به کرونا مبتلا شده بودند به این نتیجه رسیدند که احتمال ابتلا به اختلالات روانی-عصبی در این افراد بیشتر است. آنها می‌گویند کرونا را احتمالا نباید فقط یک بیماری تنفسی در نظر گرفت چون بافت مغز و رگ‌ها را درگیر می‌کند.
پژوهشگران دانشگاه آکسفورد متوجه شدند مبتلایان به کرونا بیشتر در معرض افسردگی، زوال شناخت (دمانس)، سایکوز (روان‌پریشی) و سکته مغزی قرار می‌گیرند.
یک سوم از افرادی که سابقه ابتلا به کووید داشتند، دچار اختلال روانی یا عصبی شدند یا بیماریشان عود کرد. احتمال این بیماری‌ها در کسانی که در بیمارستان بستری یا تحت مراقبت‌های ویژه قرار گرفتند بیشتر بود.
نویسندگان این تحقیق که در نشریه روانپزشکی لنست منتشر شده، به تاثیر استرس که اثر مستقیمی بر مغز می‌گذارد، اشاره کردند.
برای این پژوهش، محققان بریتانیایی پرونده پزشکی الکترونیک بیش از ۲۵۰ هزار مبتلا به کرونا در آمریکا و احتمال ابتلای آنها به یکی از ۱۴ بیماری روانی یا عصبی رایج را بررسی کردند، از جمله:خونریزی مغزی؛ سکته مغزی؛ پارکینسون؛ سندرم گی‌ین-باره؛ زوال شناخت؛ روان‌پریشی (سایکوز)؛ اختلالات خلقی؛ اختلالات اضطرابی.
به گفته محققان گفتند اضطراب و اختلال خلقی شایع‌ترین تشخیص در مبتلایان به کرونا بود که احتمالا به دلیل استرس بیماری شدید یا بستری در بیمارستان است. اما سکته مغزی و زوال شناخت به احتمال زیاد به دلیل تاثیر مستقیم ویروس یا واکنش سیستم ایمنی به این عفونت بوده است.با این حال کرونا با افزایش ابتلا به پارکینسون یا سندرم گی‌ین-باره مرتبط نبود.
این مطالعه مشاهده‌ای بوده و محققان نمی‌توانستند بگویند که آیا کرونا باعث این شرایط شده یا این افراد بدون ابتلا به کرونا هم در طی شش ماه به سکته مغزی یا افسردگی دچار می‌شدند.
دانشمندان با انجام یک پژوهش علمی روی بیش ده‌ها هزار نفر از مبتلایان به کووید ۱۹ در آمریکا دریافتند که این بیماری تا شش ماه بعد از ابتلای فرد می‌تواند سبب افزایش اختلالات عصبی و مغزی او بشود.این مطالعه نشان می‌دهد که شایع‌ترین اختلالات عصبی ناشی از کووید ۱۹، افسردگی و اضطراب بوده است. بر پایه این تحقیق، اگر چه مواردی مانند زوال عقل یا سکته مغزی پس از کرونا نادر بوده، اما وجود این موارد در افرادی که به دلیل کرونا در بیمارستان بستری بودند، چشمگیر بوده است.از مجموع ۲۳۶ هزار نفر مورد بررسی، ۳۴ درصد در طی شش ماه پس از تشخیص مثبت ویروس کرونا، دچار اختلالات عصبی یا روانی بوده‌اند. این گونه اختلالات در ۱۳ درصد از این افراد نیز برای نخستین بار تشخیص داده می‌شد.
مطابق پژوهش دانشمندان، این رقم نزد کسانی که به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری بودند، بسیار بیشتر بوده است. ۴۶ درصد اختلالات عصبی داشته‌اند و در این میان ۲۶ درصدشان برای نخستین بار دچار چنین مشکلی شده بودند.۱۴ درصد از افراد مورد مطالعه دچار اختلالات خُلقی و ۱۷ درصد دچار اضطراب بودند. این دو مشکل شایع‌ترین پیامدهای عصبی در افراد مورد بررسی بوده است. مجموعا ۷ درصد از کسانی هم که به دلیل کرونا در بیمارستان بستری شده بودند، در طی شش ماه سکته مغزی کرده‌اند.پل هریسون، استاد دانشگاه آکسفورد می‌گوید اگرچه در مجموع خطر ابتلای افراد کرونایی به اختلالات عصبی و روانی اندک است، اما پیامدهای عصبی این بیماری در سطح جهانی می‌تواند قابل توجه باشد.
در این مطالعه به مقامات بهداشتی توصیه شده است که برای تشخیص و پیگیری حال نجات‌یافتگان از کووید ۱۹ آماده باشند و نیز داده‌های لازم برای ادامه مطالعات در این زمینه را در اختیار دانشمندان قرار دهند.


 
برچسب ها: کرونا
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها