به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۴:۱۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۱/۲۲ ساعت ۱۳:۱۹
کد مطلب : ۲۶۵۶۰۳

۲راه اساسی برای جلوگیری ازنگرانی‌های بی‌دلیل

۲راه اساسی برای جلوگیری ازنگرانی‌های بی‌دلیل
گروه جامعه: همه ما گاهی اوقات سر مسائلی نگرانی داریم که نمی‌توانیم شرایط مربوط به آن‌ها را کنترل کنیم، اما برخی ترفند‌های روانشناسی به ما کمک می‌کنند تا این نگرانی‌ها را کنار بگذاریم. نگرانی افراد ناشی از تمایل به کنترل همه شرایط است، چرا که آن ها اغلب می‌خواهند محیط خود را کنترل کنند و یا ممکن است تمایل داشته باشند نتیجه هر کاری را تحت کنترل خود درآورند، اما باید بدانند هرچه بیشتر سعی کنند که همه چیز را در اطراف خود کنترل کنند، احساس اضطراب بیشتری خواهند داشت.این مسئله یک چرخه ناقص است که باید شکسته شود. یعنی نگران می‌شوید، تلاش می‌کنید که کنترل را به دست بگیرید، شکست می‌خورید، دوباره نگران می‌شوید و باز هم این کار‌ها را تکرار می‌کنید.

نگرانی در مورد مسائلی مانند وضعیت اقتصادی یا رفتار شخص دیگری که بر آن‌ها کنترلی ندارید، شما را از قدرت ذهنی لازم برای بهترین بودن خودتان دور می‌کند.این مسئله همچنین می‌تواند به عادت‌های سمی دیگر مانند سرزنش بیشاز حد خود یا دیگران منجر شود.خوشبختانه، شما مجبور نیستید که تا آخر عمرتان، به عنوان یک فرد همیشه نگران باقی بمانید و می‌توانید ذهن خود را کنترل کنید و به مغزتان آموزش دهید تا متفاوت فکر کند.در ادامه، ترفندهای روانشناسی را مشاهده می‌کنید که می‌توانند هنگام نگرانی برای مسائلی که روی آن‌ها کنترلی ندارید، مورد استفاده قرار گیرند.
 
یک حس کنترل واقع‌بینانه برای خود ایجاد کنید
شما باید آنچه را که تحت کنترل شما است و آنچه را که کنترل نمی‌کنید، شناسایی کنید. به عنوان مثال، شما می‌توانید میزان چشم‌نواز بودن تبلیغات بازاریابی خود را کنترل کنید، اما نمی‌توانید کنترل کنید که مردم محصول شما را خریداری می‌کنند یا خیر؟علاوه بر این، شما می‌توانید ابزار‌های لازم برای موفقیت را به کارمندان خود ارائه دهید، اما نمی‌توانید آن‌ها را وادار به بهره‌وری بیشتر کنید.هنگامی که در کنترل کردن شرایط یک تعادل سالم ایجاد می‌کنید، خواهید دید که می‌توانید نگرش و رفتار خود را انتخاب کنید، اما نمی‌توانید بسیاری از عوامل خارجی را کنترل کنید.

بنابراین، وقتی با چنین مشکلی روبه‌رو شدید یا ناراحتی دارید، از خود بپرسید "آیا این مشکلی است که می‌توانم حل کنم؟ و یا باید احساس خودم را درمورد مشکل تغییر دهم؟ "اگر شرایط تحت کنترل شماست، می‌توانید با مشکل مقابله کنید، اما اگر از کنترل شما خارج است، بر تغییر حالت عاطفی خود تمرکز کنید. بنابراین، برای مقابله با احساسات ناخوشایند خود هنگامی که امور از کنترل شما خارج می‌شوند، از مهارت‌های سالم کنار آمدن با مشکلات مانند سرگرمی یا تمرین مدیتیشن استفاده کنید.

زمانی برای نگرانی در نظر بگیرید
بیشتر افرادی که به مطب روانشناسان مراجعه می‌کنند و به دنبال راه حلی برای چگونگی جلوگیری از نگرانی هستند، راه سریع و آسان آن را می‌خواهند، اما اگرچه یک حقه جادویی یا یک قرص خاص وجود ندارد که باعث شود شما نگران نباشید، ولی یک ترفند روانشناختی وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا نگرانی خود را حفظ کنید و این ترفند برنامه‌ریزی زمان نگرانی است.این ترفند شاید مضحک به نظر برسد، اما واقعاً مؤثر است و مطالعاتی برای تهیه نسخه پشتیبانی از آن انجام شده است.

هر روز ۱۵ دقیقه از زمان خود را برای نگرانی درمورد مسئله ای اختصاص دهید و این موضوع را در تقویم خود علامت‌گذاری کرده و یا آن را به برنامه خود اضافه کنید و اگر می‌توانید با آن سازگار باشید و به این جمله فکر کنید: "من هر شب از ساعت ۷ تا ۷:۱۵ بعد از ظهر به موضوع موردنظر خود فکر می کنم و درمورد آن نگران می‌شوم. " (هرچند ممکن است درست قبل از خواب نگران نباشید و این کار ممکن است شما را از خواب بیدار کند).هر وقت خارج از محدوده در نظر گرفته خود، نگران مسئله‌ای شدید، به خود یادآوری کنید که وقت آن نرسیده است و زمان کافی برای فکر کردن در مورد این نگرانی‌ها در زمان خودش وجود دارد.

هنگامی که به زمان نگرانی خود رسیدید، در مورد هر چیزی که می‌خواهید نگران باشید، بنشینید و به همه نگرانی‌هایی که از عهده شما خارج است، فکر کنید و در صورت تمایل می‌توانید آن‌ها را یادداشت کنید.سپس، پس از گذشت ۱۵ دقیقه، به خود بگویید زمان آن فرا رسیده است که به زندگی روزمره خود برگردید. به همین خاطر، برخیزید و به کار معمول خود بپردازید، چرا که تحقیقات نشان می‌دهد با تمرین مداوم، فقط ۱۵ دقیقه در روز نگرانی خواهید داشت و اگر هر روز و هر دقیقه نیز نگران هستید، می‌توانید از این شیوه استفاده کنید.

عضله ذهنی خود را بسازید
تقویت ذهنی، مستلزم داشتن حس کنترل متعادل است. به هر حال، شما می‌توانید کار‌های زیادی برای افزایش شادی و موفقیت خود انجام دهید، اما نمی‌توانید همه عوامل اطراف خود مانند شرایط آب و هوایی، اقتصادی یا رفتار دیگران را کنترل کنید.وقتی دیگر نگران چیز‌هایی نیستید که نمی‌توانید کنترل کنید، وقت و انرژی بیشتری خواهید داشت تا به چیز‌هایی که کنترل آن‌ها را دارید، اختصاص دهید و این مسئله می‌تواند شما را به بالاترین میزان پتانسیلتان برساند.
برچسب ها: استرس نگرانی
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها