گروه علمی: پژوهشگران کانادایی، یک کیت آزمایشی مبتنی بر یک ریزتراشه ابداع کردهاند که میتواند جایگزین مناسبی برای آزمایشهای استاندارد کووید-۱۹ باشد.به گزارش ایسنا، کمبود کیتهای آزمایش طی دوره همهگیری کووید-۱۹، گسترش سریع آزمایشهای بالینی را محدود کرده است.
پژوهشگران کانادایی، پلتفرم جدیدی ابداع کردهاند که تعداد عوامل مورد نیاز آن برای آزمایش، ۱۰ برابر کمتر از عوامل مورد نیاز آزمایشهای تایید شده "مراکز کنترل و پیشگیری بیماری"(CDC) است و نتایج را در کمتر از ۳۰ دقیقه ارائه میدهد.
"پیتر اونراو"(Peter Unrau)، پژوهشگر "دانشگاه سایمون فریزر"(SFU) کانادا و اعضای این گروه پژوهشی گفت: حساسیت، برای تشخیص به موقع ابتلا به کووید-۱۹ و پیشگیری از گسترش بیماری ضروری است. طی دوره همهگیری، آزمایشهای بسیاری ابداع شدهاند که حساسیت را قربانی سرعت و هزینه کردهاند. این پژوهش، یک جایگزین کمهزینهتر و سریعتر را برای قابل اطمینانترین و حساسترین آزمایشی ارائه میدهد که در حال حاضر در سراسر جهان به کار میرود. این روش، حساسیت را قربانی نمیکند و قابل تکرار است.
پژوهشگران برای تشخیص کروناویروس در نمونههای بالینی، یک فناوری مبتنی بر ریزتراشه ابداع کردند. ریزتراشهها با استفاده از ورقههای آلومینیوم تولید شدند. پژوهشگران، ریزتراشهها را با "پرایمرها"(primers) و کاوشگرهای مورد تایید سازمانهای کنترل و پیشگیری بیماری پر کردند تا کروناویروس به واسطه آنها شناسایی شود.
نتیجه آزمایش سواب بینی هشت بیمار با کووید-۱۹ مثبت و ۱۳ بیمار با کووید-۱۹ منفی جمعآوری شد و با این کیت ریزتراشه مورد بررسی قرار گرفت. کیت ریزتراشه توانست حجم واکنش را به حداقل برساند، زمان آزمایش را کاهش دهد و در عین حال، حساسیت استاندارد را حفظ کند.اونراو گفت: اگرچه پیش از استفاده گسترده از این روش، باید آزمایشهای بیشتری روی نمونههای بیشتر صورت بگیرد اما این نتایج، فناوری امیدوارکنندهای را نشان میدهند که میتوان به سادگی از آنها برای تشخیص عفونتهای ویروسی کنونی و آینده استفاده کرد.