گروه سیاسی: نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس، در رابطه با رد صلاحیتهای گسترده در انتخابات شوراها گفت: هیئتهای اجرایی و نظارت موظف هستند به استناد دستگاههای پنج گانه صلاحیت افراد را مورد تایید و یا رد قرار دهند، افراد شخصا نمیتوانند به پرونده فردی ورود کنند و یا دست به تحقیق و بررسی بزنند، رد صلاحیتها منوط به ارائه گزارش از سوی دستگاههای پنج گانه اطلاعات سپاه، اطلاعات، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و دادگستری است، هیئتهای نظارت نمیتوانند صلاحیت فردی را که سابقه ای نداشته را رد کنند و یا اجازه فعالیت در انتخابات شوراها را از او سلب کنند.
محمد حسن آصفری ادامه داد: اصل ۳۷ قانون اساسی اصل بر برائت است مگر آنکه خلاف آن مشخص شود یعنی سابقه فرد توسط یکی از دستگاههای پنج گانه مستند ارائه شود لذا در غیر این صورت رد صلاحیت افراد به دور از انصاف است زیرا پای ابروی افراد در میان است. با توجه به آنکه به دنبال مشارکت حداکثری هستیم رد صلاحیت افراد منجر میشود تا حضور نزدیکان او در پای صندوق رای کمرنگ شود.
آصفری گفت: از بین ۵۳ هزار نفری که برای انتخابات شوراهای شهر و روستا ثبت نام کردهاند، ۸ هزار نفر صلاحیت انها رد شده است و این افراد به هیات عالی نظارت شکایت کردهاند، ملاک بررسی صلاحیت برای هیات عالی نظارت نظر دستگاهای پنج گانه است و اگر دستگاههای اجرایی و نظارت فردی را بدون دلیل رد کرده باشند، مطمئنا صلاحیت آنها تایید میشود. در طی این چند روز اخیر حدود دو هزار نفر دیگر صلاحیت شان تایید خواهد شد و اجازه فعالیت در عرصه انتخابات به آنها داده میشود. نماینده اراک در رابطه با دلیل رد صلاحیتهای گسترده در این دوره از انتخابات شورا اینگونه بیان کرد: تعدادی از رد صلاحیتهای صورت گرفته سلیقه ای بوده و تعدادی هم به دلیل نقص در پرونده افراد بوده است. امیدواریم حق افرادی که ضایع شده به انها برگردانده شود. احتمال میدهیم درصد زیادی از رد صلاحیتها توسط هیات عالی نظارت تایید خواهند شد. در بین افراد رد صلاحیت شده کسانی هستند که از خانوادههای شهدا یا از بسیجیها و ایثارگران هستند اما بی دلیل رد صلاحیت شدهاند.
او در پایان افزود: اگر کسی در دوره شهرداری قبل و یا شورای قبلی تخلفی کرده باشد و اکنون نامزد این دوره از انتخابات شوراها شده باشد کسی حق اغماض و چشم پوشی بر اعمال و سابقه او را ندارد، وابستگی به افراد نمیتواند صلاحیت افراد را تایید کند ملاک وضعیت افراد است.