گروه جامعه: بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد شیوع ویروس کرونا پس از ۱۰ هفته متوالی کاهش در اروپا از هفته پیش بار دیگر افزایش یافته است. دلیل اصلی این تغییر روند، گسترش شیوع گونه دلتا است.
مدیر بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت گفت: «اگر هوشیار و با برنامه نباشیم، شاهد موج جدید شیوع ویروس کرونا در اروپا خواهیم بود.» هانس کلوگ همچنین خواستار پیگیری جدیتر وضعیت تماشاگران رقابتهای فوتبال جام ملتهای اروپا در شهرهای برگزار کننده بازیهای پیش رو، یعنی لندن، باکو و سنت پترزبورگ شد و گفت نباید به نظارت در استادیومها بسنده کرد.
سازمان جهانی بهداشت میگوید در هفته گذاشته و برای نخستین بار پس از ۱۰ هفته، شمار مبتلایان به بیماری کووید در ۵۳ کشور اروپایی ۱۰ درصد افزایش یافته است. علاوه بر شیوع گونه مسریتر دلتا، کاهش محدودیتها، از سرگیری سفر، برگزاری اجتماعات و دورهمیها بدون توجه به فاصلهگذاری اجتماعی، از دیگر عوامل آهنگ افزایش ویروس کرونا به شمار میرود.
مدیر بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت گفت: «بنا به پیشبینی مرکز جلوگیری و کنترل بیماریهای اروپا، گونه دلتا تا ماه اوت، گونه اصلی شیوع بیماری کووید-۱۹ در این منطقه خواهد بود.»
این در حالی است که تا ماه اوت و همزمان با تعطیلات تابستانی، محدودیتها بیش از همه کاهش مییابد و روند واکسیناسیون هم هنوز به مرحله ایجاد ایمنی کامل نرسیده است. گلوک یادآوری کرد که در آغاز ماه ژوئیه، هنوز ۶۳ درصد شهروندان اروپایی هنوز دُز اول واکسن را هم دریافت نکرده اند.گونه دلتا ۴۰ تا ۶۰ درصد بیش از گونه آلفا (بریتانیایی) واگیر دارد. پژوهشهای آزمایشگاهی و اجتماعی نشانگر آن است که تنها یک دُز واکسن، مقاومت بسیار کمی در برابر این گونه ایجاد میکند. دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت میگوید در صورت ادامه وضعیت کنونی، موج چهارم ویروس کرونا تا پیش از فصل پاییز اروپا را فرا خواهد گرفت.
جدیدترین آمار جهانی همهگیری کرونا
شمار مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» ناشی از کروناویروس جدید در جهان تاکنون به ۱۸۳ میلیون و ۴۳۰ هزار و ۳۳۵ نفر رسیده و مرگ سه میلیون و ۹۷۱ هزار و ۶۳۶ نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری تأیید شده است.
همچنین بنابر تازهترین آمارها تاکنون ۱۶۷ میلیون و ۹۳۷ هزار و ۳۴۵ نفر از مبتلایان به کووید-۱۹ بهبود یافتهاند.روند افزایش آمار ابتلا به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۲۰ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته است، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.آمریکا تاکنون با بیش از ۳۴.۵ میلیون مبتلا و بیش از ۶۲۰ هزار قربانی همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار دارد.
هند نیز با آمار بیش از ۳۰.۴ میلیون مبتلا پس از آمریکا در رتبه دوم جهانی قرار دارد و آمار مبتلایان به کووید-۱۹ در برزیل هم از ۱۸.۶ میلیون نفر فراتر رفته و در حال حاضر سومین کشور جهان به لحاظ بالاترین شمار مبتلایان است.پس از ایالات متحده، کشورهای برزیل با بیش از ۵۲۰ هزار و هند با بیش از ۴۰۰ هزار جانباخته بالاترین آمار قربانیان کووید ۱۹ را در این فهرست جهانی گزارش دادهاند.پس از آنها نیز کشورهای مکزیک و پرو بیشترین تعداد قربانیان این بیماری را در دنیا ثبت کردهاند. تعداد جانباختگان کووید-۱۹ در مکزیک تاکنون بیش از ۲۳۳ هزار و در پرو نیز بیش از ۱۹۲ هزار نفر اعلام شده است.همچنین روسیه با گذشتن از آمار ۱۳۵ هزار قربانی تاکنون بیشترین تلفات کرونا را در بین کشورهای اروپایی داشته است. پس از آن نیز انگلیس با آمار بیش از ۱۲۸ هزار قربانی در جایگاه دوم تلفات کرونا در اروپا قرار گرفت. به علاوه کشورهای ایتالیا بیش از ۱۲۷ هزار، فرانسه بیش از ۱۱۱ هزار و کلمبیا نیز بیش از ۱۰۷ هزار فوتی بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ را گزارش دادهاند.
همچنین آرژانتین با بیش از ۹۴ هزار، آلمان با بیش از ۹۱ هزار، ایران با بیش از ۸۴ هزار، اسپانیا با بیش از ۸۰ هزار، لهستان با بیش از ۷۵ هزار، آفریقای جنوبی با بیش از ۶۱ هزار، اندونزی با بیش از ۵۸ هزار، اوکراین با بیش از ۵۲ هزار، ترکیه نیز با بیش از ۴۹ هزار جانباخته دیگر کشورهایی هستند که تاکنون آمار بالای مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ را ثبت کردهاند.