به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۵:۱۰
 
۱
تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۵/۲۵ ساعت ۱۲:۲۵
کد مطلب : ۲۸۸۳۳۳

تشخیص و درمان بیماری آسم

تشخیص و درمان بیماری آسم
گروه علمی:آسم (asthma) یک بیماری التهابی در مسیرهای هوایی شش هاست، این بیماری سبب دشوار شدن تنفس و حتی غیر ممکن شدن برخی فعالیت های جسمی می شود.طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، حدود ۲۷ میلیون امریکایی مبتلا به آسم هستند.

این یک وضعیت مزمن شایع در میان کودکان امریکایی است: از هر ۱۲ کودک یک نفر به آسم مبتلاست.برای درک این بیماری، می بایست درک درستی درباره اتفاقی داشته باشید که در حین تنفس می افتد.در حالت عادی با هر نفسی که می کشید، هوا از طریق بینی وارد گلو، مسیرهای هوایی و در نهایت شش ها می شود.مسیرهای کوچک هوایی بسیاری در شش های شما وجود دارند که اکسیژن را از هوا وارد جریان خون می کنند.

علائم این بیماری وقتی ظاهر می شوند که مسیرهای فرعی هوا ورم نموده و عضلات اطراف آنها ضخیم می شوند.سپس این مسیرها توسط مخاط پر شده و مقدار هوایی که باید در جریان باشد را کاهش می دهند.این حالات سبب حمله آسمی، سرفه و گرفتگی سینه می شود که در آسم شایع است.

علائم آسم عبارتند از:
سرفه مخصوصا در شب، هنگام خنده یا طی ورزش
خس خس، که صدایی جیغ و سوت مانند است که در هنگام تنفس ایجاد می شود.
هر کسی که مبتلا به آسم می شود، لزوما نباید این علائم را تجربه کند. اگر فکر می کنید که علائمی که تجربه کرده اید می توانند علامت وضعیت شبیه به این بیماری باشند، به پزشک مراجعه کنید.
اولین مشخصه داشتن آسم لزوما داشتن یک حمله واقعی آسمی نیست. در عوض بدنبال برخی علائم اولیه از این بیماری باشید که تجربه کرده اید.

علت آسم
برای آسم تنها یک علت واحد وجود ندارد. در عوض، محققان براین باورند که وضعیت تنفس تحت تاثیر عوامل مختلفی است. این عوامل عبارتند از:

ژنتیک:
اگر یکی از والدین آسم داشته باشد، احتمال توسعه آن در کودک نیز بیشتر است

سابقه عفونت های ویروسی:
افراد با سابقه عفونت های ویروسی طی دوران کودکی، احتمال بیشتری در ابتلا به این بیماری دارند.

فرضیه بهداشت:
این فرضیه اذعان می دارد که نوزادان در سال ها و ماه های اولیه به اندازه کافی در معرض باکتری قرار گرفته اند. بنابراین سیستم ایمنی آنها به اندازه ای قوی نشده که بتواند با این بیماری و سایر وضعیت های مشابه مبارزه کند.

قرار گیری در معرض حساسیت زاهای اولیه:
تماس مداوم با حساسیت زاهای احتمالی و محرک ها می تواند خطر توسعه آسم را افزایش دهد.

محرک های علایم آسم
محرک های آسم مواد، شرایط یا فعالیت هایی هستند که هم سبب وخیم تر شدن علائم آسم و هم عود کردن آن می شوند.این محرک ها شایع هستند و آنچه که سبب بدتر شدن آنها می شود کاملا مشخص است.در برخی موارد، اجتناب از تمامی محرک های آسم کار دشواری است.

هرچند با یک برنامه ریزی جزیی می توانید نحوه پرهیز از قرار گرفتن در معرض این محرک ها را آموخته و خطر یک حمله آسمی یا عود آن را کاهش دهید.وضعیت ها و عوامل محیطی مشخصی می تواند سبب تحریک علائم آسم شوند.

– این محرک ها عبارتند از:
محرک های موجود در هوا
قرار گرفتن در معرض گرده ها، آلودگی هوا، دود سیگار و بوی گیاهان سوخته می تواند سبب عود کردن آسم شود.
گرده ها طی بهار و پاییز بسیار دردسر آفرین هستند، اگرچه گل ها، علف های هرز و چمن ها در تمام طول سال رشد می کنند.در زمان اوج گرده افشانی در روز، از خارج شدن از منزل پرهیز کنید.

در صورت داشتن تهویه هوا، از آن استفاده کنید.تهویه هوا سبب کاهش آلاینده های داخل منزل مانند گرده ها می شود و رطوبت را در داخل اتاق یا خانه پایین می آورد.دستگاه تهویه خطر قرار گیری در معرض گرد و غبار و عود کردن بیماری را کاهش می دهد.قرار گیری در معرض هوای سرد نیز می تواند در برخی از افراد سبب عود کردن آسم شود.

دوستان پشمالو و خزدار
حیوانات خانگی با وجود دوست داشتنی بودنشان می توانند سبب تحریک آسم در افرادی شوند که به آنها حساسیت دارند.هرزه گرد یکی از این محرک هاست که تمامی حیوانات دارای آن هستند (برخی از حیوانات بیش از سایرین).

بعلاوه، پروتئین های موجود در بزاق، صورت، ادرار، مو و پوست در یک حیوان سبب تحریک آسم می شود.
بهترین راه برای پرهیز از عود کردن این محرک ها، اجتناب از نگهداری حیوان است.اگر آمادگی دور کردن حیوان خانگی مورد علاقه خود را ندارید، در صورت امکان بیشرت اوقات حیوان را در خارج از اتاق خواب، پایین مبل یا خارج از منزل نگه دارید.حیوانات داخل خانه می بایست مکررا شسته شوند.

گرد و خاک را شناسایی کنید
گرو غبار بعنوان یک حساسیت زای رایج، تمایل به پنهان شدن در مکان ها و اتاق هایی دارند که ما بیشتر در آنها حضور داریم، مانند اتاق خواب ها، اتاق نشیمن و اداره. برای بالشت، تشک و مبلمان خود کاور ضد گرد غبار تهیه کنید.از پوشش های ضد گرد و غباری استفاده کنید که بین بالشت و روکش آن قرار می گیرند.ملحفه ها را با آب داخل بشویید.فرش ها و قالیچه ها جذب کننده گرد و خاک هستد.اگر خانه شما پوشیده از فرش است، وقت آن رسیده که با آنها خداحافظی کنید و کف خانه را با چوب بپوشانید.

با کپک ها دوستانه رفتار نکنید
قارچ ها و کپک ها دو تحریک کننده بزرگ آسم هستند.می توانید با آگاهی از مکان های مرطوب در آشپزخانه، حمام، زیر زمین و حیاط از عود کردن آسم بواسطه این محرک ها پیشگیری کنید.رطوبت بالا سبب افزایش خطر رشد کپک و قارچ می شود.اگر از بابت رطوبت نگرانید، از یک رطوبت زدا استفاده کنید.از دور انداختن هرگونه پرده حمام، قالیچه، برگ ها و چوب های اجاق که دارای کپک و قارچ هستند، اطمینان حاصل کنید.

تهدید هایی که می خرند
سوسک ها فقط چندش آور نیستند، آنها می توانند سبب بیماری شما نیز شوند.این حشرات و پرتابه های آنها یک محرک بالقوه برای آسم است.اگر در خانه سوسکی مشاهده کردید، اقدام به حذف آنها کنید.روی مواد غذایی و آب بدون درپوش را بپوشانید و تمامی قسمت هایی که در آنها سوسک دیده شده را جاروبرقی کشیده و تمیز کنید.برای کاهش تعداد حشرات می توانید از ژل های مخصوص استفاده کرده یا با یک سم پاش تماس بگیرید.
از جستجوی مکان های خارج از منزل که احتمال مخفی شدن حشرات در آنها وجود دارد غافل نشوید.

سایر وضعیت هایی که سبب تحریک آسم می شوند
عفونت ها، ویروس ها و بیماری هایی که بر روی شش ها تاثیر می گذارند، می توانند سبب تحریک آسم شوند.
این بیماری ها عبارتند از سرماخوردگی، عفونت های تنفسی، ذات الریه و آنفولانزا.عفونت های سینوسی و رفلاکس معده نیز مانند برخی داروها می توانند سبب عود کردن آسم شوند.عطرها و چیزهایی که دارای بوی تند هستند، می توانند سبب تشدید مسیرهای جریان هوا شوند.

فریاد زدن، خندیدن یا گریستن سبب تحریک حمله می شوند.استرس، اضطراب، نگرانی و سایر احساسات شدید نیز سبب تحریک تنفس سریع می شود.این تحریک در مسیر جریان هوا یا تنفس سریع می تواند باعث عود مجدد آسم شود.بعلاوه، حساسیت های غذایی سبب حمله آسمی می شود، مخصوصا اگر شما دارای سابقه یک واکنش آنافیلاکسی به یک غذای حساسیت زا باشید.

از محرک های خود پرهیز کنید
اگر معتقدید که مبتلا به آسم آلرژی زا هستید، با پزشک خود برای انجام آزمایش آلرژی مشورت کنید.بدین طریق می توانید علل ایجاد آلرژی و پیشرفت عود بیماری را تشخیص دهید.اگرچه شما نمی توانید آسم را درمان کنید اما می توانید آن را در کنترل خود در آورید.برای شناسایی محرک های آسم به پزشک خود مراجعه نمایید و در صورت امکان از آنها پرهیز نموده و از عود بیماری جلوگیری کرده و احساس بهتری داشته باشید.

محرکی که نباید از آن پرهیز کنید
ورزش می تواند یکی از محرک های اسم باشد، اما محرکی است که نباید از آن پرهیز کرد.حرکات زیاد می تواند تنفس را مشکل کند.فعالیت های جسمانی برای سلامت عمومی بدن اهمیت دارند و قبول این ریسک ارزشش را دارد.از انجام فعالیت های جسمانی، ورزش و فعالیت های خارج از منزل خود هوشیار باشید.اگر نگران آسم ناشی از تحریک ورزش هستید، در زمان فعالیت جسمانی با پزشک خود درباره داروهایی که می توانند به پیشگیری از عود بیماری کمک کنند، مشورت نمایید.

چه زمان نمی توان از محرک ها پرهیز کرد
برخی محرک ها به قدری شایع هستند که نمی توان از آنها پرهیز کرد.گرد و غبار مثال خوبی در این زمینه است.
افرادی که به شدت به گرد و غبار حساسند، اجتناب از آن برایشان بسیار دشوار است.
برچسب ها: آسم
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها