گروه بین الملل: پایان نقل و انتقالات هوایی. نیروهای ارتش آلمان پس از کمک به تخلیه ۵۳۴۷ نفر از افغانستان و ماموریتی ۱۱ روزه، به کشور بازگشتند. رایزنی دولت فدرال با دفتر سیاسی طالبان در قطر برای خروج امن افراد در معرض خطر ادامه دارد.
پس از حمله انتحاری به محوطه فرودگاه بینالمللی حامد کرزی در کابل، ایالات متحده همچنان به پروازهای تخلیه از کابل ادامه میدهد اما ارتش آلمان به ماموریت در این زمینه پایان داد.
با تخلیه آخرین گروه از سربازان آلمانی، پل هوایی مربوط به نقل و انتقالها برچیده شد اما کمک به افراد واجد شرایط خروج ادامه خواهد یافت. نظامیان آلمانی که پس از سیطره طالبان ۱۱ روز به خروج افراد از کابل کمک میکردند، نخست به تاشکند منتقل شده بودند.کماندوهای ویژه، نفرات یگان هوایی و چتربازان زبده آلمان پس از ماموریت ۱۱ روزه خود، در پایگاه وونستورف مورد استقبال وزیر دفاع و سرفرماندهی ارتش قرار گرفتند. فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور آلمان در پیام تمجید خود، آنها را مایه افتخار کشور دانست.خانم کرامپ باوئر، وزیر دفاع گفت: «دیپلماتها، افسران و سربازان ما تجربیاتی باورنکردنی کسب کردند و فراتر از انتظارات بودند. آنها شایسته بیشترین اعتمادها هستند.»
وزارت دفاع آلمان اعلام کرده که نظامیان این کشور به تخلیه ۵۳۴۷ نفر از ملیتهای مختلف از جمله ۵۰۰ آلمانی و چهار هزار شهروند افغانی کمک کردهاند. بسیاری از شهروندان محلی جزو کارکنان یا مترجمان ارتش یا نهادهای آلمانی مستقر در افغانستان بودهاند اما کمکها شامل افراد در معرض آسیب نیز شده؛ از جمله کسانی که با سازمانهای حقوق زنان یا مراکز حقوق بشری همکاری داشتهاند.اتمام ماموریت نظامیان آلمانی در عملیات تخلیه، به منزله توقف امدادرسانی و نجات نیست. اوا هوگل، کمیسر امور دفاعی پارلمان آلمان (بوندستاگ) از تلاش برای یافتن راههای دیپلماتیک به منظور خارج کردن کارکنان محلی و افراد نیازمند حفاظت خبر داده است.
دولت فدرال نیز از طریق نماینده ویژه خود در تلاش برای رایزنی با شاخه سیاسی طالبان در قطر است تا امکانی برای خروج امن این گروه فراهم شود. هم اینک ده هزار شهروند افغان و ۳۰۰ آلمانی همچنان در انتظار عزیمت به آلمان به سر میبرند. وزارت خارجه آلمان با استناد به خطرات امنیتی و جانی، از این افراد خواسته که حتی المقدور از فرودگاه فاصله بگیرند.
طالبان به آمریکاییها مهلت دادهاند که تا ۳۱ اوت عملیات تخلیه را به پایان برسانند اما همزمان وعده کردهاند که شهروندان افغان دارای گذرنامه معتبر میتوانند بعد از این زمان نیز از کشور خارج شوند. طالبان امیدوار است در تعامل با آلمان یا آمریکا موفق به جلب کمکهای بینالمللی شود.اما همه از توقف عملیات ارتش آلمان خرسند نیستند و از جا ماندن صدها نفر و گیر افتادن افراد در مهلکه خطر انتقاد کردهاند. از جمله توماس روتیگ، کارشناس مسائل افغانستان به دویچه وله گفته است: «در زمانی که امکان خروج بیشتر مردم وجود داشت، از این کار امتناع شد و وقتی اوضاع به وخامت گرایید، افراد به مراتب کمتری نسبت به فهرست موجود را تخلیه کردند.»
سازمان گزارشگران بدون مرز در این میان از دولت آلمان خواسته به آن دسته از روزنامهنگاران افغان که در کشورهای همسایه به سر میبرند، خارج از روند تشریفات اداری ویزا بدهد.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان پیش از حملات مرگبار فرودگاه کابل گفته بود حتی اگر مهلت نهایی مأموریت تخلیه به مدت چند روز تمدید شود نمیتوان همه واجدان شرایط را از افغانستان خارج کرد.