گروه بین الملل: یک کارشناس مسائل آمریکا معتقد است که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در عرصه سیاست داخلی و خارجی این کشور درخشش چندانی نداشته است.
اسفندیار خدایی، در ارتباط با نظرسنجی جدید منتشر شده مبنی بر اینکه اکثر رأی دهندگان آمریکایی میخواهند که جو بایدن کنار برود و راه را برای یک فرمانده کل قوای جدید در سال ۲۰۲۴ باز کند و علت کاهش محبوبیت جو بایدن در بین افکار عمومی آمریکا گفت: از نظر رأی دهندگان آمریکایی رئیس جمهور کنونی آمریکا در عرصه سیاست داخلی و سیاست خارجی درخشش چندانی نداشته است. وی با بیان اینکه یکی از نمودهای عملکرد ناموفق جو بایدن در عرصه سیاست خارجی موضوع افغانستان و چگونگی خروج نیروهای نظامی آمریکا از این کشور بوده است، اظهار کرد : بعد از اقدام آمریکا برای خروج نیروهای نظامی اش از افغانستان، دولت اشرف غنی بلافاصله سقوط کرد و دوام نیاورد و امور بار دیگر در دست گروه طالبانی قرار گرفت که آمریکا ۲۰ سال پیش برای مقابله با آن ها وارد خاک افغانستان شده بود.
این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه در جریان خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان برنامه ریزی به حدی نامطلوب بود که تعداد قابل توجهی از تجهیزات نظامی آمریکایی ها در اختیار طالبان قرا گرفت، خاطر نشان کرد: این یکی از نمودهای عملکرد ناموفق دولت جو بایدن در عرصه سیاست خارجی است که در ذهن افکار عمومی مردم آمریکا مورد توجه قرار گرفته است.
خدایی با بیان اینکه دولت بایدن علیرغم برخی از شعارها و مطالبی که در زمان تبلیغات انتخابات مطرح می کرد در مورد موضوع برجام و ایران نیز نتوانسته درخششی داشته باشد، تصریح کرد : البته دولت بایدن در زمینه محیط زیست و بازگشت به توافق نامه هایی که ترامپ از آن در این زمینه خارج شده بود عملکرد خوبی داشته ولی آنچه که مورد توجه افکار عمومی است برخی از عملکردهای نامطلوب دولت بایدن در عرصه سیاست خارجی است چرا که این پیش بینی وجود داشت که دولت جدید او بعد از کنار رفتن ترامپ عملکرد بهتری داشته باشد.
خدایی همچنین به عملکرد دولت بایدن در عرصه سیاست داخلی نیز اشاره کرد و گفت: دولت بایدن در ۱۰۰ روز اول حضورش در کاخ سفید در موضوع کرونا و واکسیناسیون مردم به خوبی عمل کرد ولی این روند ادامه پیدا نکرد. اکنون کرونا بار دیگر به این کشور برگشته و عوارض اقتصادی ناشی از شیوع کرونا بر وضعیت اقتصادی این کشور تا حدودی سایه افکنده است.
وی با بیان اینکه موفقیت بایدن در این زمینه کوتاه و مختصر بود، افزود: در واقع باید گفت که رقبای آمریکا از جمله چین و برخی از کشورهای اروپایی در این زمینه موفق تر عمل کرده اند.
این کارشناس مسائل آمریکا تاکید کرد : یکی از مشکلات موجود در آمریکا در بحث کرونا این است که این موضوع یک مسئله سیاسی بین جمهوری خواهان و دموکرات ها شده است و این موضوع مانع از آن شده که دولت بایدن بتواند سیاست های خود در این زمینه را به خوبی به پیش ببرد.