گروه جامعه:رئیس کارگروه بهداشت قرارگاه عملیاتی ستاد کرونا گفت: خطر وقوع اپیدمی دوقلو آنفلوآنزا و کرونا در کشور وجود دارد.حمید سوری استاد اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره رخداد اپیدمی دوقلو یا Twindemics در کشور هشدار داد و گفت : با توجه به ادامه فراوانی نسبی موارد ابتلا به کووید ۱۹ و این که هنوز متاسفانه تعداد مرگ های سه رقمی ناشی از این بیماری را تجربه می کنیم و کاهش رعایت دستورالعمل های بهداشتی به حدود ۵۰ درصد، احتمال رخداد همزمان اپیدمی دو بیماری یعنی کووید ۱۹ و آنفلوآنزا را در کشورمان خواهیم داشت، به این پدیده توییندمی یا اپیدمی دوقلو می گوییم.
رئیس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: در دو سال گذشته که به جز پوشش واکسیناسیون، مدیریت اپیدمی در کشور با شدت بیشتری اعمال می شد فراوانی بروز آنفلوآنزا کاهش چشمگیری داشت و به خاطر رعایت موازین پیشگیری نسبتا مشترک این موارد بیماری را کمتر شاهد بودیم، احتمال رخداد همزمان دو اپیدمی بالا است.
استاد اپیدمیولوژی دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: این نکته هشداری است به مسئولان وزارت بهداشت تا علاوه بر تلاش در بالا بردن تیراژ تعداد دوز واکسن تزریق شده از مدیریت سایر موازین پیشگیری غفلت نکنند.
گفتنی است؛ مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری واگیر وزارت بهداشت هم درباره وقوع اپیدمی دوقلو آنفلوآنزا و کرونا در کشور هشدار داده است و گفت: موارد آنفلوآنزا در کشور در حال افزایش است و تاکنون بیش از ۲۰۰ مورد ثبت شده با تایید آزمایشگاهی به ما گزارش شده است.وی افزود: البته در زمینه موارد آنفلوآنزا هنوز به حد آستانه هشدار نرسیدهایم، اما به نظر میآید که به زودی به این حد آستانه میرسیم. راههای پیشگیری از آنفلوآنزا کاملا مشابه پیشگیری از کووید۱۹ است.
گویا تاکید کرد: ما از همراهی این دو بیماری یعنی آنفلوآنزا و کووید۱۹ نگرانی داریم. ثابت شده که اگر این دو بیماری همزمان در کسی رخ دهد، بیماری شدیدتر و مرگبارترین خواهد شد.وی گفت: اکنون آنفلوآنزای فصلی نوع H3N2 شایع شده و توصیه ما این است که موارد پیشگیرانه را مانند شستن مداوم دست، حفظ فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و.... را رعایت کنند.