گروه بین الملل: در ۷۷مین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم رئیس جمهور آلمان از تجاوز وحشیانه روسیه به اوکراین به عنوان "گسست دوران" در اروپا یاد کرد و گفت رویای "خانه مشترک اروپایی" با این جنگ به کابوس تبدیل شده است.
فرانک والتر اشتاین مایر، در سخنرانی سالانه به مناسبت سالگرد پایان جنگ جهانی دوم و سقوط دیکتاتوری ناسیونال سوسیالیسم، موضوع حمله نظامی روسیه به اوکراین را محور صحبتهای خود قرار داد. او با اشاره به دستآوردهای نسلهای مختلف سیاستمداران پس از جنگ جهانی دوم گفت، دورنمای "خانه مشترک اروپایی" که زمانی میخائیل گورباچف، رئیس جمهور سابق روسیه به اروپا داده بود، اکنون از دست رفته است.اشتاین مایر در این سخنرانی از جنگ اوکراین به عنوان "گسستی" یاد کرد که مردم اروپا را واداشت واقعیات دردناکی را ببینند. او گفت، ما یقین داشتیم که صلح، آزادی و رفاه مسائلی بدیهی هستند، اما این جنگ به طرزی دردناک روشن کرد که باید از دموکراسی در داخل و خارج از مرزهایمان حراست کنیم.
رئیس جمهور آلمان تاکید کرد که پاسداری از دموکراسی نباید تنها در سخنرانی مناسبتهای رسمی یا به صورت عرف سیاسی مورد نظر قرار گیرد، بلکه باید به عنوان خودآگاهی دموکراتیک و تعهدی ضروری تلقی شود.او با اشاره به نیاز آلمان به نیروهای نظامی مدرن و ارتشی مجهزتر گفت، در آینده هر کس بخواهد برای اجتناب از درگیری به دیپلماسی و مذاکره اتکا کند، باید بداند که تنها از موضع قدرت میتوان مذاکرهای موفق داشت، نه از موضع ضعف.اشتاین مایر یادآور شد که حمله روسیه موجودیت اوکراین را تهدید میکند و گفت، ولادیمیر پوتین میخواهد اوکراین را به عنوان یک کشور آزاد و دموکراتیک محو کند. او افزود که هدف این حمله، نه تنها اوکراین بلکه ایده لیبرال دموکراسی و ارزشهای آن، یعنی آزادی، برابری، احترام به حقوق بشر و کرامت انسانی است.رئیس جمهور آلمان عنوان کرد که این کشور با تمام وجود در کنار همسایگان اروپایی خود خواهد ایستاد زیرا یکی از درسهای ۸ مه ۱۹۴۵ این است که اروپاییها نگذارند دوباره تحت سیطره جنون امپریالیستی، تهاجم ناسیونالیستی و نفرت از یکدیگر قرار گیرند و از هم جدا شوند.
اشتاینمایر تاکید کرد که ۸ مه به عنوان پایان جنگ جهانی دوم در اروپا روز رهایی و عبرت است و گفت که این روز مدتهای مدید، روز امیدواری بود؛ امید به اینکه هیچ کس به جنگ به عنوان یک ابزار سیاسی نگاه نکند. او اضافه کرد که نسلهای زیادی از سیاستمداران تلاش کردهاند تا اطمینان یابند دیگر هرگز جنگی در اروپا رخ نخواهد داد.