گروه سلامت: گوجه سبز را کمتر کسی دوست ندارد.گوجه سبز میوه ترش مزه و آبدار خواص بسیاری دارد، اما برخی از افراد نباید گوجه سبز را استفاده کنند، چرا که در صورت خوردن گوجه سبز دچار مشکلاتی خواهند شد، مصرف گوجه سبز حتی محدودیت سنی نیز دارد.
افراد مبتلا به فشار خون
بیشتر افراد اغلب گوجه سبز را با نمک زیادی میخورند. نمک بسیار برای سلامتی خطرناک است مخصوصا افراد مبتلا به فشار خون بالا و بیماران کلیوی نباید نمک زیاد مصرف کنند؛ بنابراین این افراد باید برای خوردن گوجه سبز از مصرف نمک زیاد خودداری کنند.
فواید و مضرات شگفت انگیز گوجه سبز
میزان اسید گوجه سبز بالا است که میتواند باعث سوزش معده، معده درد و رفلاکس در افرادی شود که از ناراحتیهای معده رنج میبرند.
مطالب پیشنهادی از سراسر وب
افراد مبتلا به نفخ معده
افراط در خوردن گوجه سبز میتواند موجب نفخ معده شود، زیرا گوجه سبز دارای مقدار زیادی اسید سیتریک است. همچنین به دلیل ناررس و کال بودن و طعم ترش گوجه سبز موجب فرسایش مینای دندانها میشود.
افراد مبتلا به سنگ کلیه
به توصیه کارشناسان خانمهای بارداری که به سن کلیه و مجاری ادرار مبتلا هستند باید از مصرف گوجه سبز و آلو اجتناب کنند، چرا که اسید اگزالیک موجود در این میوهها میتواند منجر هبه تولید سنگهای متبلور در بدن برخی افراد شود.
کودکان زیر ۳ سال
کودکان از سن سه سالگی به بعد میتوانند مقدار کمی گوجه سبز بخورند، اما قبل از آن باید والدین از نداشتن حساسیت به گوجه سبز در کودک مطمئن شوند.
افراد سرد مزاج
طبع گوجه سبز سرد است و زیاده روی در خوردن آن برای افراد سرد مزاج مشکلاتی به وجود میآورد؛ بنابراین بهتر است گوجه سبز با گلپر خورده شود.
زنان باردار
مصرف بیش از اندازه گوجه سبز توسط خانمهای باردار باعث رانش مزاج، از دست دادن آب بدن مادر و همچنین بروز مشکلات سلامتی برای جنین میشود. به غیر از این موارد هیچ عارضه دیگری برای مصرف گوجه سبز در دوران بارداری وجود ندارد. اما بهتر است خانمهای باردار در صورت داشتن بیماریهای زمینهای یا آلرژی قبل از مصرف گوجه سبز با پزشک مشورت نمایند.
افراد دچار اسهال
افرادی که به اسهال مبتلا هستند نباید تا پایان درمان، گوجه سبز مصرف کنند، زیرا خوردن این میوه باعث افزایش مشکل و از دست رفتن آب بیشتر از بدن میشود.
حساسیت به گوجه سبز
میوههایی که طعم ترشی دارند مانند میوههای دیگر میتواند باعث بروز حساسیت شوند. این حساسیتها در برخی موارد به صورت حساسیتهای پوستی مانند خارش شدید پوست، ترک خوردن، اگزما و سرخ شدن در پوست دیده میشود.میوههای بهاری حساسیتهای دیگری نیز ایجاد میکنند مانند خارش و سوزش در روی سطح زبان و کام. در اغلب موارد بروز آفت در دهان را نیز از علائم حساسیت به این میوهها محسوب میکنند. بهترین روش درمان برای این حساسیتها، مصرف نکردن میوه و خوراکیهای حساسیت زا است.
هشدار:
معمولا کودکان با دیدن میوههای بهاری بر روی چرخ دستی که به ظاهر تمیز هستند به گمان اینکه فروشنده این میوهها را تمیز کرده است، آنها را خریداری کرده و پس از نمک زدن مصرف میکنند.اما در حقیقت این خوراکیها تمیز و ضد عفونی نشده اند و آبی که بر روی آنها ریخته میشود تنها به دلیل حفظ تازگی و خوش منظره نگه داشتن آنها است. برخی از فروشندگان از آب چاه و یا جوی به این منظور استفاده میکنند.
گوجه سبز اگر نشسته و آلوده باشد، احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیتهای غذایی را مطرح میسازد.