گروه علمی: کاهش چند کیلو از وزن بدون رژیم غذایی عذابدهنده نیز امکانپذیر است. برای رسیدن به این هدف راهکارهای فراوانی وجود دارند. در این گالری عکس چند شیوه و راهکار ارائه شدهاند؛ از نوشیدن آب زیاد گرفته تا خندیدن.
نوشیدن آب زیاد
قاعده نوشیدن آب روزانه: وزن بدن ضرب در عدد ۳۰ نشاندهنده میزان آب لازم روزانه برحسب میلی لیتر برای بدن شماست. مثال: کسی که ۶۰ کیلو وزن دارد، باید روزانه ۸/ ۱ لیتر آب بنوشد.
افزایش حرکت روزانه
قرار نیست که ساعتهای طولانی در باشگاههای ورزشی عرق بریزید. شما میتوانید برنامههای کوتاه ورزش روزانه برای خود تعیین کنید. مثلا به جای آسانسور همواره از پله استفاده کنید. این ورزش روزانه کار سوخت چربی در بدن را هموار میکند.
سبزیها به جای سیب زمینی
سیب زمینی سرخ شده و دیگر تنقلات چرب را دور بریزید. به جای آن روزانه دو وعده میوه و یک وعده سبزی بخورید. میزان هر وعده را نیز خودتان میتوانید تشخیص دهید زیرا هر وعده برابر است با آنچه در یک دست شما جای میگیرد.
برنامه غذایی خود را ثبت کنید
دفتر یادداشتی تهیه کنید و هر چه روزانه میخورید را در آن ثبت کنید. این امر سبب میشود که بدانید چه هنگام چه مقدار خوردهاید. پس از چندی با مقایسه آن چه روزانه خوردهاید بهتر میتوانید برنامه غذاییتان را تنظیم کنید.
نان سبوسدار استفاده کنید
همواره به جای نان سفید از نان سبوسدار استفاده کنید، زیرا نان سفید ارزش غذایی ندارد اما نانهای سبوسدار چربی و قند را ذخیره میکنند و احساس گرسنگی دیرتر دست میدهد.
خواب مرتب و طولانی
خواب کم و نامرتب به استرس در بدن منجر میشود. بدن همواره در حالتی آماده فعالیت باقی میماند و فعالیتهای هورمونی مختل میشود. در چنین شرایطی هورمون استرس (کورتیزول) تولید و سبب افزایش وزن میشود. هر فردی باید شبها هفت تا هشت ساعت بخوابد. خواب مرتب میتواند به کاهش وزن بینجامد.
غذای شب
شبها به جای خوردن کربوهیدراتها (نان، ماکارونی و سیب زمینی) گوشت بدون چربی یا حبوبات بخورید، زیرا این پروتئینها به شیوع هورمونهای رشد کمک میکنند؛ هورمونهایی که در طول خواب فعال میشوند.
استراحت در میان کار
یوگا و استفاده از تکنیکهای تنفس عمیق و تمرکز بسیار مفید هستند و آرامش بخش. کسانی که آرامش دارند بهتر میتوانند وزن کم کنند.
تغییر مواد غذایی روزانه
تغییر مواد غذایی روزانه برای کاهش وزن بدن بسیار ضروری است. سبزیها، میوه، نان سبوس دار و لبنیات کم چربی باید به بخش اصلی مواد غذایی تبدیل شوند و به هنگام پخت غذا باید به این نکته توجه داشت که از مصرف زیاد روغن جلوگیری شود.
از خوردن وعدههای اضافی غذا بپرهیزید
باید بین هر وعده غذا حدود پنج ساعت فاصله باشد. وقتی غذاهای دیگر به وعدههای مشخص غذا اضافه شوند، بدن دیگر نمیتواند ذخیره چربی خود را مصرف کند.