گروه جامعه: «گشت ارشاد» کلید واژه ای که این روزها و باتوجه به قرار گرفتن در فصول گرم سال بیشتر تکرار می شود. حواشی آن به بالاترین حد خود رسیده است؛ حال آنکه برخی مسئولین و کارشناسان آن را راهکاری پاسخگو برای مقابله با معضلات جامعه می دانند و برخی دیگر هزینه های آن را برای کشور گزاف می خوانند. با همه این تفاسیر این روزها تقریبا در تمامی خیابان ها و میادین اصلی شهرها ون سبزرنگ انتظامی و گشت ارشاد دیده می شود و تاثیرگذاری این موضوع برای هدف مورد نظر جای سوال دارد. پیرامون این موضوع گفتگویی با جلال میرزایی نماینده مجلس دهم و عضو فراکسیون امید داشتیم که در ادامه می خوانید. با گسترش نیوز همراه باشید.
ردیف بودجه گشت ارشاد و نهادهای این چنینی نامشخص است
جلال میرزایی نماینده مجلس دهم پیرامون اینکه ردیف بودجه نهادهای انتظامی به طور واضح به گشت ارشاد اشاره کرده یا خیر گفت: من نمی دانم بودجه گشت ارشاد به چه صورت است و آیا ردیف جداگانه ای دارد یا خیر، ما در تصویب بودجه چنین گزینه ای نداشتیم. در واقع من دو دوره در کمیسیون تلفیق بودم و ما چنین چیزی نداشتیم.وی افزود: به نظر من اتاق فکری که همه این ها را فعال کرده ستاد امر به معروف و نهی از منکر است. برای ساماندهی فرهنگی که بحث عفاف و حجاب در جامعه است یا بحث رعایت قانون در زمینه حجاب، دستگاه های مختلفی هستند و در شورای امر به معروف و نهی از منکر و یا شورای فرهنگ عمومی عضویت دارند.
ستاد امر به معروف و نهی از منکر در زمان آیت الله جنتی بهتر اداره می شد
میرزایی تاکید کرد: اگر فردی به معنای پا فشاری بر اصول و عدم گذشت و اصرار بر رعایت مقررات، اصولگرا است، آیت الله جنتی نمونه این گروه از اصولگرایان است و در این زمینه ها اهل مسامحه نبود. مسئولیت همین ستاد امر به معروف و نهی از منکر تا چند ماه پیش با آیت الله جنتی بود اما ما این مسائل را نداشتیم و ستاد امر به معروف و نهی از منکر به سمتی نرفته بود که هزینه مضاعفی ایجاد کند.وی ادامه داد: از وقتی آیت الله صدیقی به این نهاد آمده است، تغییراتی ایجاد شده. به نظر من باید بررسی بشود که چرا ستاد امر به معروف و نهی از منکر به جای کارایی ایجابی به سمت مسائل سلبی رفته است و برای کشور این همه هزینه ایجاد کرده است. اعتبار کشور در خارج خدشه دار شده است و در داخل برای بسیاری از نهادها هزینه درست شده و این ها بدون این است که کاری انجام شده باشد. باید این نکته را بررسی کرد که چرا چنین وضعیتی پیش آمده است و فقط به این نهادها بودجه تعلق می گیرد؟
گشت ارشاد هزینه گزافی برای کشور می تراشد
میرزایی خاطرنشان کرد: وظیفه نیروی انتظامی برقراری امنیت و ارتقای امنیت در جامعه است. نیروی انتظامی ماموریت خود را انجام می دهد اما عده ای آمده اند و ماموریت دیگری را به ماموریت های متعدد نیروی انتظامی اضافه کرده اند که نیروی انتظامی آمادگی برای انجام این کار ندارد. ضمن اینکه ورود نیروی انتظامی به این موضوع وجهه آن را تخریب می کند بنابراین این کار کاری فرهنگی است و باید با دقت ورود شود.
نماینده ادوار مجلس ادامه داد: از طرفی رسیدگی به موضوع حجاب بانوان به این همه سر و صدا نیاز ندارد. به نظر من نباید برای هزینه های این طرح به سراغ چند و چون بودجه ستاد امر به معروف و نهی از منکر برویم. مساله اساسی امروز این نیست. هزینه های اجتماعی و سیاسی این کار ها بسیار بالا است، چون باعث فرار سرمایه از کشور می شود و از جذب سرمایه خارجی جلوگیری می کند و مشکلات متعدد دیگری بوجود می آورد و چهره کشور را خدشه دار می کند و در جامعه شکاف ایجاد می کند. این هزینه ها بسیار بالا است و باید به آن ها توجه شود نه اینکه بر این پروژه تمرکز کنیم و ببینیم چند میلیارد تومان هزینه دارد؟!
میرزایی در پایان گفت: امکانات نیروی انتظامی و ماشین آلات آن باید بر روی حفظ نظم و امنیت اجتماعی در جامعه متمرکز باشد. ایجاد انسجام در جامعه و کمک به حل و فصل منازعات در جامعه و پیش گیری از وقوع جرم در جامعه باید مد نظر باشد. این موارد وظایف نیروی انتظامی است و هر وظیفه دیگری بخشی از توان نیروی انتظامی را به سمتی دیگر می برد. شاید هزینه ای مستقیم نداشته باشد و تنها به نیرو ها اضافه کاری داده شود که معمول است اما مساله اصلی هزینه های سیاسی و اجتماعی این پروژه است که بسیار بالا است. چهره کشور را خدشه دار می کند و در داخل باعث انشقاق می شود و برخی از شکاف های اجتماعی موجود را فعال می کند.