گروه بین الملل: رسانههای آرژانتین گزارش دادهاند که یک قاضی در این کشور اجازه داده ۱۲ نفر از خدمه ایرانی و ونزوئلایی که از ماه گذشته میلادی در این کشور ممنوع الخروج بودند، کشور را ترک کنند.
هواپیمای باربری متعلق به شرکت امتراسور Emtrasur است و یک سال پیش شرکت هواپیمایی ماهان آنرا به این شرکت ونزوئلایی که زیر مجموعه شرکت کونویاسا ونزوئلا است فروخت. کونویاسا تحت تحریمهای ایالات متحده آمریکا قرار دارد.
این هواپیمای باربری روز ۵ ژوئن با ۱۴ تبعه ونزوئلایی و ۵ ایرانی از مکزیک وارد آرژانتین شد و دو روز بعد در حالی که تلاش داشت به اروگوئه پرواز کند، پس از عدم صدور اجازه ورود مجبور شد به آرژانیتن بازگردد و پس از آن در این کشور زمینگیر شده است.
بر اساس حکمی که فدریکو ویلنا، قاضی فدرال آرژانتین صادر کرده است ۷ نفر از ۱۹ نفر از جمله چهار ایرانی و سه ونزوئلایی همچنان در آرژانتین باقی میمانند اما ۱۲ نفر دیگر میتوانند این کشور را ترک کنند. بر اساس گزارش رسانههای محلی، قاضی معتقد است که هنوز پرسشها و تردیدهایی در خصوص غلامرضا قاسمی، خلبان ایرانی این هواپیما که توسط سرویس اطلاعاتی آرژانتین به عنوان عضوی از سپاه پاسداران معرفی شده و همچنین سه ایرانی و سه ونزوئلایی دیگر وجود دارد و همین مسئله مانع از صدور اجازه خروج این افراد شده است.
این هواپیما قرار بود روز ۸ ژوئن وارد اروگوئه شود اما به گفته لوئيس آلبرتو هبر، وزیر کشور اروگوئه پس از دریافت اخطار رسمی از سوی سازمان اطلاعات پاراگوئه از صدور اجازه ورود به این هواپیما خودداری کرده است. پس از آن هواپیما مجبور شد به آرژانتین بازگردد و از آن زمان تاکنون در این کشور زمینگیر بوده است. ارتباطات ایران و آرژانیتن همواره حساس بوده است، جایی که آرژانتین برای تعدادی از رهبران پیشین ایران به اتهام حمله به مرکز یهودیان آمیا در این کشور که در سال ۱۹۹۴ منجر به کشته شدن ۸۵ و زخمی شدن حدود ۳۰۰ نفر دیگر انجامید، حکم محکومیت صادر کرده است.
ده روز پیش، حسین امیر عبداللهیان، از نماینده دیپلماتیک آرژانتین در تهران خواست تا فورا ممنوعیت خروج پنج خدمه ایرانی از این کشور لغو شود. اتفاقی که تا کنون رخ نداده است.
ماموران گمرک و سازمانهای امنیتی آرژانتین تاکنون چندین بار این هواپیما را مورد بازرسی قرار دادهاند اما هیچ چیز مشکوکی در آن پیدا نکردهاند. با این حال وجود خدمه زیادتر از حد عادی و همچنین خاموش بودن ترنسنپاندر هواپیما در مسیر کوردوبا به بوئنوس آیرس از جمله دلایلی است که تردیدها در خصوص اهداف پشت پرده این هواپیما را افزایش داده است.