به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۲۲:۰۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۵/۱۲ ساعت ۱۳:۱۹
کد مطلب : ۳۵۰۷۷۱

آمارصعودی کرونا در مقابل روندنزولی واکسیناسیون

آمارصعودی کرونا در مقابل روندنزولی واکسیناسیون
گروه جامعه: آمارهای وزارت بهداشت از وضعیت کرونا در موج هفتم، هر روز افزایش می‌یابد. به طوری که موارد ابتلاء به مرز ۱۰ هزار نفر در روز رسیده است. همچنین، آمار فوتی که تا چندی قبل صفر شده بود، حالا ۷۴ نفر رسیده است.در آمار شبانه روز گذشته که وزارت بهداشت منتشر کرد، ۹۳۵۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند که ۱۴۳۱ نفر از آنها بستری شدند. همچنین، ۷۴ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان به ۱۴۲ هزار و ۱۳۴ نفر رسید.

این در حالی است که آمار واکسیناسیون در شبانه روز گذشته، نشان می‌دهد که میزان تزریق، روند نزولی داشته است. به طوری که فقط ۱۹ هزار و ۵۷۱ دوز واکسن تزریق شده است. در صورتی که روز قبل از آن، ۲۳ هزار دوز واکسن تزریق شده بود. حتی ۲ روز قبل نیز شاهد ۱۰۴ هزار دوز تزریق واکسن در کشور بودیم.تاکنون ۶۴ میلیون و ۸۰۷ هزار و ۸۱۸ نفر دوز اول، ۵۸ میلیون و ۱۸۰ هزار و ۵۰۱ نفر دوز دوم و ۳۰ میلیون و ۲۹۵ هزار و ۴۶ نفر، دوز سوم و بالاتر واکسن کرونا را تزریق کرده اند.

وقتی به آمار واکسیناسیون نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم قریب به ۱۰ میلیون نفر در کشور حتی یک دوز واکسن نزده اند و تعداد کسانی که ۳ دوز واکسن تزریق کرده اند، اندکی بیشتر از ۳۰ میلیون نفر است. در حالی که هنوز آمار قابل توجهی از دوز یادآور نداریم.محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در واکنش به روند صعودی کرونا در موج هفتم، گفت: ما هنوز به قله بیماری نرسیدیم که بخواهیم در مورد آن قضاوت کنیم.

وی با عنوان این مطلب که دو راه هم بیشتر نداریم، افزود: یکی اینکه واکسن تزریق کنیم، دوم اینکه مردم شیوه نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند.گویا به تزریق دوز یادآور واکسن کرونا اشاره کرد و گفت: ما در رابطه با نوبت یادآور واکسن بارها و بارها تأکید کردیم، من تقاضایم از هموطنان این است که این موضوع را جدی بگیرید، موضوع شوخی بردار نیست، کسانی که مبتلا به این بیماری شوند ممکن است جان خود را از دست بدهند.

علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پاسخ به این سوال که آیا امکان شدت گرفتن بیماری در موج هفتم وجود دارد یا خیر، افزود: بستگی دارد که چگونه رفتار کنیم. یعنی اگر نسبت به رعایت پروتکل‌ها بی اعتنا باشیم، واکسن نزنیم و اینکه در تجمعات چگونه حاضر شویم، در شدت گرفتن موج بیماری اثرگذار است.وی ادامه داد: تنها راه پیشگیری از شدت گرفتن موج هفتم، شناسایی بیماران و ایزوله کردن آنها از افراد سالم است. زیرا، قرنطینه افراد بیمار از حیث کنترل بیماری، از اهمیت زیادی در جلوگیری از گردش ویروس در جامعه برخوردار است.

رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به موضوع واکسیناسیون در کشور، افزود: ریسک ابتلاء در بین افراد واکسن زده و واکسن نزده، متفاوت خواهد بود.ناجی با عنوان این مطلب که زیرسویه جدید اومیکرون با توانایی بسیار بالا تلاش دارد خود را در طبیعت حفظ کند، ضرورت استفاده از ماسک در تمامی فضاهای بسته و فضاهایی که ازدحام جمعیت وجود دارد را ضروری عنوان کرد و گفت: چهره کرونا تغییر کرده و وارد مرحله‌ای دیگر شده است، ولی همچنان واکسیناسیون عمومی، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک برای قطع و یا کاهش زنجیره ویروس کرونا باید جدی گرفته شود.

در همین حال، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در ارتباط با علت بازگشت به روزهای سخت کرونایی و افزایش مرگ‌های روزانه، اظهار داشت: دلیل اصلی افزایش ابتلاء و مرگ‌ها این است که جهان انتظار نداشت کرونا در این فصل شروع مجدد داشته باشد و همه خود را برای پاییز و زمستان آماده کرده بودند. بنابراین احتمالاً پاییز و زمستان سختی در پیش خواهیم داشت. حتی کشور امارات که ادعای پوشش ۱۰۰ درصدی واکسیناسیون داشت دچار جهش ویروس و همه‌گیری شد.

پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، بیشترین فوتی‌های کرونا را افرادی دانست که دارای بیماری‌های زمینه‌ای بوده اند و البته واکسیناسیون را کامل نکرده بودند.استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: مهم‌ترین خطر زیرسویه جدید اومیکرون، این است که دامنه آن سمت افرادی برود که بیماری، های زمینه‌ای دارند و باعث افزایش موارد بستری و فوتی‌ها شود.
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها