گروه سلامت:شربت زعفران و گلاب حاوی انواع ویتامینهای A. C. E. گروه ویتامینهای B. مانند B. ۱، B. ۲، B. ۶، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، فیبر، پروتئین، کلسیم، آهن، منیزیم، اسید فولیک، منگنز، سلنیوم و روی است.
برای بررسی خواص شربت زعفران و گلاب و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت زعفران و گلاب
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی؛ درباره مهمترین خواص شربت زعفران و گلاب اظهار کرد: این شربت مفرح و نشاطآور بوده و برای افرادی که دچار اضطراب، استرس، افسردگی و دلشوره هستند بسیار مفید است.
وی با اشاره خاصیت اشتهاآوری شربت زعفران و گلاب بیان کرد: این شربت برای افرادی که بیمیلی به غذا دارند به ویژه کودکان کماشتها مفید است؛ شربت زعفران و گلاب موجب تقویت معده و هضم بهتر غذا میشود و نفخ معده را هم از بین میبرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی شربت زعفران و گلاب را برای مبتلایان به آسم و قند، فشار و چربی خون مفید دانست و افزود: این شربت خونساز است و باعث تقویت عمومی بدن و قلب هم میشود.عظمایی تاکید کرد: شربت زعفران و گلاب حافظه را تقویت میکند و برای مبتلایان به آلزایمر و پارکینسون هم مناسب است.وی با اشاره به مفید بودن شربت زعفران و گلاب برای زنان در دوران قاعدگی گفت: این شربت دردهای این دوران را از بین میبرد؛ زنان باردار نباید شربت زعفران و گلاب را میل کنند، زیرا این شربت ممکن است به خود و جنینشان آسیب برساند، ولی مادران شیرده میتوانند آن را مصرف کنند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی تصریح کرد: شربت زعفران و گلاب قوای جنسیرا تقویت میکند و برای رفع سردردها، تنشهای عصبی، بیخوابی و اضطراب بسیار مفید است؛ این شربت از پیری زودرس هم جلوگیری میکند.عظمایی یادآور شد: شربت زعفران و گلاب مجاری ادراری را پاکسازی و پوست و مو را هم تقویت میکند.
مواد لازم برای تهیه یک لیتر شربت زعفران و گلاب
زعفران نصف قاشق غذاخوری
گلاب یک لیوان
عرق بیدمشک یک لیوان
آب نیم لیتر
عسل پنج تا ۶ قاشق غذاخوری
آب جوش ولرم نصف لیوان
طرز تهیه شربت زعفران و گلاب
-آب را داخل پارچ بریزید و به آن گلاب و عرق بیدمشک را اضافه کنید و خوب هم بزنید.-عسل را داخل آب جوش ولرم حل سپس زعفران را هم به آن اضافه کنید.-محلول عسل، آب و زعفران را به مواد درون پارچ بیفزایید.-میتوانید به شربت زعفران و گلاب چند تکه یخ اضافه و آن را جرعهجرعه میل کنید البته اگر روزهداران قصد داشته باشند این شربت را در وعده افطار میل، نباید به آن یخ اضافه کنند.