به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۱۳:۰۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۷/۰۹ ساعت ۱۲:۴۸
کد مطلب : ۳۶۱۲۰۹

5 نکته مهم درباره ریزمغذی‌ها؛ از کلسیم تا سدیم

5 نکته مهم درباره ریزمغذی‌ها؛ از کلسیم تا سدیم
گروه علمی:ریزمغذی‌ها از جنبه‌های متعددی برای سلامت انسان‌ها مهم هستند و یک رژیم غذایی سالم و استاندارد واقعا می‌تواند بیشتر نیازهای روزانه بدن به انواع ریزمغذی‌ها را برای افراد سالم تامین کند.
بنابراین، اگر می‌خواهید از مکمل‌ها و مولتی‌ویتامین‌ها برای دریافت ریزمغذی‌ها کمک بگیرید، ابتدا باید درباره این موضوع با پزشکان مشورت کنید.همواره با افزایش اطلاعات خودتان درباره انواع ریزمغذی‌ها می‌توانید انتخاب‌های تغذیه‌ای هوشمندانه‌تر و بهتری داشته باشید و ریزمغذی‌ها متنوع‌تر و بیشتری دریافت کنید. بنابراین به 5 نکته ای که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم، توجه کنید.

1.کلسیم فقط به لبنیات محدود نمی‌شود
درست است که انواع لبنیات مانند شیر حاوی مقادیر بالایی از کلسیم هستند زیرا میزان کلسیم در هر لیوان 240 میلی‌لیتری از شیر به 250 میلی‌گرم می‌رسد. بنابراین، یک لیوان شیر حدود 25 درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم را تامین می‌کند. اما توجه به این نکته نیز بسیار مهم است که مقادیر بالای کلسیم فقط در محصولات لبنی موجود نیستند بلکه منابع غذایی دیگری هم برای دریافت کلسیم باکیفیت و زیاد وجود دارند. برای مثال، ماهی ساردین به‌عنوان یک منبع غذایی شگفت‌انگیز برای کلسیم شناخته می‌شود زیرا هر 100 گرم از ماهی ساردین حدودا 400 میلی‌گرم کلسیم دارد. سبزیجات برگدار هم در هر لیوان حدود 15 درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم را تامین می‌کنند.
 
2. گوشت قرمز تنها منبع غذایی برای دریافت آهن نیست
درحالی که گوشت قرمز مطمئنا یکی از بهترین منابع برای دریافت آهن محسوب می‌شود اما تنها منبع غذایی ممکن برای دریافت آهن نیست. در واقع، مواد غذایی دیگری هم وجود دارند که می‌توانند نیاز روزانه بدن به آهن را تامین کنند. برای مثال، غذاهای دریایی، حبوبات و سبزیجات مختلف دارای مقادیر بالایی از آهن هستند و حتی می‌توانند با کم‌خونی ناشی از فقر آهن مبارزه کنند و نقش مثبتی در تقویت سیستم ایمنی داشته باشند.

3. پتاسیم در بسیاری از مواد غذایی گیاهی یافت می‌شود
پتاسیم برای تنظیم فشار خون اهمیت زیادی دارد، به انقباض عضلات کمک می‌کند و به جابه‌جایی مواد مغذی در سراسر بدن کمک می‌کند. بیشتر افراد با شنیدن نام پتاسیم سریعا به موز فکر می‌کنند، درحالی که بعضی از مواد غذایی گیاهی دیگر از نظر میزان پتاسیم حتی از موز هم شرایط بهتری دارند. هر وعده مصرفی از آووکادو، هندوانه و لوبیا معمولا پتاسیم بیشتری از موز وارد بدن می‌کند.

4. ویتامین D در بعضی از مواد غذایی وجود دارد
بسیاری از افراد هنوز تصور می‌کنند که تنها منبع طبیعی برای دریافت ویتامین D فقط نور خورشید است، درحالی که بعضی از مواد غذایی هم این ویتامین مهم را وارد بدن می‌کنند. ویتامین D یکی از مهم‌ترین ویتامین‌ها برای بدن محسوب می‌شود زیرا به تنظیم سطح کلسیم و فسفات کمک می‌رساند، استخوان‌ها را تقویت می‌کند و مانع از ابتلا به راشیتیسم می‌شود. ماهی سالمون، قارچ‌ها، ‌زرده تخم‌مرغ و ماهی تن جزو منابع طبیعی برای دریافت این ماده مغذی مهم هستند، درحالی که شیرهای غنی‌شده با ویتامین D هم می‌توانند مقادیر خوبی از این ریزمغذی را به بدن برسانند.

5. سدیم‌ همیشه مضر نیست
سدیم عملکردهای حیاتی و مهمی در بدن دارد، مانند حفظ تعادل مایعات در بدن و ارتقای عملکرد مطلوب عضله‌ها و عصب‌ها. بنابراین، اگرچه زیاده‌روی در دریافت سدیم قطعا به سلامت آسیب می‌رساند و عوارض مختلفی دارد اما همه ما روزانه به مقادیر محدودی از سدیم برای عملکردهای طبیعی بدن نیاز داریم. افراد سالم روزانه باید حدود 2300 میلی‌گرم سدیم دریافت کنند، درحالی که بیماران برای تعیین سدیم روزانه مجاز باید با پزشکان مشورت کنند.
برچسب ها: کلسیم
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها