گروه ورزشی: لحظهای بود که قلب ایرانیان را شکست. در آخرین دقایق بازی، نتیجه دیدار ایران و پرتغال مساوی بود. سردار آزمون با ضربه ای بلند، سامان قدوس را به سمت جلو به حرکت در می آورد که شوت او به سمت مهدی طارمی منحرف می شود. در فاصله هشت یاردی با دروازه، تنها روی پاتریسیو را مقابل خود دارد و باید او را شکست دهد. به حدی زمان کم است که یک گل، می تواند ایران را بر تیم فرناندو سانتوس پیروز کند و تیم ملی را برای اولین بار، به مرحله یک هشتم نهایی برساند.
در یک لحظه، توپ از دروازهبان پرتغالی گذشت. شوت مهاجم الغرافه، تور دروازه را به لرزه در آورد اما به جای اینکه طارمی همتیمیهایش و 85 میلیون نفر را در ایران را به وجد بیاورد، تلاش هایش به سمت اشتباه رفت. ناراحتی برای ایران به معنای تسکین و آرامش پرتغال است، زیرا قهرمان اروپا به دور بعد صعود می کند در حالی که کارلوس کیروش و تیمش، درون زمین اشک می ریزند و پروازهای خود را برای بازگشت به تهران رزرو می کنند و به آنچه می توانست در لحظات آخر رخ دهد، فکر می کنند.
شش ماه قبل از آن، با وجود علاقه باشگاههای اروپایی، طارمی تصمیم گرفت تا به لیگ ستارگان قطر برود. این اتفاق پس از آن رخ داد که او شرایط سختی را در انتقال قبلی به تیم ریزه اسپور تحمل کرده بود که باعث محرومیت چهار ماهه او از سوی فیفا شد. پس از شروع دوران حرفهای در ایران جوان و شاهین بوشهر و درخشش در پرسپولیس، این محرومیت باعث شد تا حسی به وجود بیاید که طارمی در خطر از بین بردن یک استعداد امیدوارکننده است.
یک سال بعد، یک تیم در شمال پرتغال به نام ریو آوه طارمی را به خدمت گرفت. برای بازیکنی که به تازگی 26 ساله شده بود، این انتقال کماهمیتی به نظر می رسید اما بازی های او در هفته های نخست پرتغال، همگان را وادار کرد تا به او توجه کنند. دیری نگذشت که سؤالاتی در مورد اینکه چگونه تیمی مانند ریو آوه می تواند بازیکنی با استعداد ایرانی را کشف کند، مطرح شد.
هت تریک در اولین بازی او مقابل آوس، باعث جلب توجه هواداران شد اما عملکرد طارمی در جریان پیروزی سه بر دو برابر اسپورتینگ، توجه باشگاههای مطرح کشور را جلب کرد. طارمی در آن بازی، سباستین کوتس بازیکن ملیپوش اروگوئهای را عذاب داد و سه بار از مدافع میانی و سابق لیورپول پنالتی گرفت و در نهایت، او پس از ارتکاب خطای پنالتی سوم، با دریافت کارت زرد دوم، از زمین بازی اخراج شد.
قبل از پنجره نقل و انتقالات زمستانی، اسپورتینگ به دنبال طارمی بود ولی مهاجم ایرانی، این پیشنهاد را رد کرد. در عوض، ریو آوه با فروش او به مبلغ 4.5 میلیون یورو به بنفیکا موافقت کرد. در همان روزها و با انتخاب ژرژ ژسوس به عنوان سرمربی جدید بنفیکا، او مانع از انتقال طارمی شد و در عوض، آنها داروین نونیز را از آلمریا به خدمت گرفتند. این اتفاقات سبب شد تا پورتو برای جذب طارمی اقدام کند. در پایان فصل نیز مهاجم ایرانی با 18 گل آقای گل شد و اینگونه توانایی هایش را ثابت کرد.
سرجیو کریتیناس، نویسنده برجسته فوتبال پرتغال، میگوید: «وقتی او ابتدا به پرتغال آمد، همه ما تحت تأثیر قرار گرفتیم که چگونه چنین بازیکنی در ریو آوه فصل را با این رکوردها به پایان رسانده است. ما انتظار نداشتیم که آنها چنین بازیکن خوبی داشته باشند، مخصوصاً به این دلیل که او بازیکن جوانی نبود. او بازیکن درجه یکی بود. این احتمالا بهترین معامله تاریخ برای پورتو باشد، آنها حدود 4 میلیون یورو برای طارمی پرداخت کردند. این خرید، مثل دزدی بود! پورتو بازیکن شگفتانگیزی دارد که در محوطه جریمه بسیار باهوش است اما می تواند در عرض و عمق نیز بازی کند. طارمی بازیکن بسیار خوبی است که در خدمت تیم است.»
او به حریفان فشار می آورد. این فشار نه تنها بر روی بازیکنان حریف اعمال میشود، بلکه توانایی طارمی باعث میشود که داوران را مجبور به تصمیمگیری کند که آیا پنالتیها را اعلام میکنند یا نه. در طول سه فصل گذشته او 18 بار از حریفان پنالتی گرفته است. هفت پنالتی بیشتر از نزدیکترین رقیبش در لیگ برتر پرتغال. این رکورد باعث شده تا طرفداران دیگر تیم ها، شروع به سرزنش این بازیکن 30 ساله کنند.
کریتیناس می گوید: «رقبا مدام او را یک غواص یا یک متقلب خطاب می کنند. او در بازی اخیر برابر اتلتیکو مادرید در لیگ قهرمانان اروپا اخراج شد و کارت زرد دوم او، به خاطر تلاش برای گرفتن پنالتی بود. اما توانایی های او خیلی بیشتر از کسی است که فقط می خواهد پنالتی بگیرد. او واقعا باهوش است، وقتی مقابل یک مدافع یا دروازهبان قرار می گیرد، میداند که چطور توپ را در موقعیت قرار دهد و از بدنش استفاده کند. او کاری می کند که خطای پنالتی اتفاق بیفتد. شما نمیتوانید بگویید که او یک غواص است، اما میدانید که او به دنبال گرفتن خطای پنالتی خواهد بود.»
دو سال پس از نقل مکان به دراگائو، اکنون جایگاه محکم و استوار او در حال پیشرفت است. او در اولین فصل حضورش در تمامی رقابتها 23 بار در 48 بازی گلزنی کرد، از جمله 16 بار در لیگ و 2 گل در لیگ قهرمانان اروپا. گل قیچی برگردان او در مرحله یک چهارم نهایی مقابل چلسی، یک ضربه آکروباتیک خیرهکننده بود که به عنوان بهترین گل آن فصل از رقابتهای قارهای انتخاب شد.
او در دومین سال حضورش در این باشگاه با 26 گل در 48 بازی به این فرم خوب ادامه داد، در حالی که در این فصل او در مسیر پیشی گرفتن از این آمار قرار دارد، او تاکنون در 18 بازی 13 گل به ثمر رسانده است (در 5 بازی در لیگ قهرمانان اروپا، ۵ مرتبه گلزنی کرده است). عملکرد طارمی باعث شده که گمانهزنیهایی مبنی بر انتقال او به لیگ برتر مطرح شود.
کریتیناس میگوید: «در دوران مربیگری سرجیو کونسیسائو در پورتو، او خارج از محوطه جریمه، به بازیکن بسیار بهتری تبدیل شده است. به این معنا که اگر گل نزند، باز هم میتواند عملکرد بسیار خوبی داشته باشد. در حال حاضر او بازیهای زیادی دارد که گل نمیزند اما هنوز هم یکی از بهترین بازیکنان تیم است.»
همه چیز پس از آن فرصت طلایی از دست رفته، تغییر زیادی کرده است. در بازی آخر مرحله گروهی در روسیه، غریزه گلزنی طارمی برای مدت کوتاه و دردناکی، او را رها کرد. کریتیناس در مورد فرصتی که می توانست خانه آینده طارمی (پرتغال) را از جام جهانی حذف کند، می گوید: «در پرتغال هرگز به این موضوع اشاره نشده است. اگر او به پورتو میپیوست، شاید مردم به آن بازی توجه میکردند، اما او به یک باشگاه بسیار کوچک پیوست. او می تواند به هر جایی برود و موفق باشد. او مانند یک ستاره رفتار نمیکند، او بازیکنی متواضع است که جایگاه خود را در یک تیم می داند.»
جام جهانی این ماه در قطر، فرصتی برای رستگاری طارمی و طلسم ناکامی او خواهد بود. چهار سال بزرگتر، عاقلتر و در نهایت پس از بیش از سه فصل بازی در پرتغال، حالا او می تواند توانیهایش را به نمایش بگذارد.
منبع: theasiangame