گروه بین الملل: شرکت امنیت سایبری "کلیر اسکای" میگوید، تیمهای هکری ایران اخیراً بیش از هر زمان دیگری به توانایی نفوذ و کنترل پهپادهای اسرائیلی و آمریکایی نزدیک شدهاند. ایران در حال تبادل ابزارهای سایبری با حزبالله لبنان و روسیه است.
مدیرعامل امنیت سایبری "کلیر اسکای" در کنفرانس "انستیتوی پژوهشهای امنیت ملی" (INSS) شماری از روندهای خطرناک ناشی از بخش سایبری جمهوری اسلامی ایران را فهرست کرد.
بواز دولِف گفت: «تیم هکرهای ایران اخیراً بیش از هر زمان دیگری به توانایی نفوذ و کنترل پهپادهای اسرائیلی و آمریکایی نزدیک شده است.»
دولف گفت که تهران در حال گسترش قابلیتهای سایبری خود در هر عرصهای است، از جمله تلاشهای بهبود یافته مداوم برای هک پهپادها و توسعه حملات هکری برای نزدیک شدن به قابلیتهای "روز صفر".
"روز صفر" به حملهای سایبری گفته میشود که در آن یک کشور بتواند حوزههای خاصی از خدمات در کشور دیگر را به طور کامل از کار بیندازد.توانمندی استفاده گسترده از قابلیتهای "روز صفر" تاکنون تنها به آمریکا، روسیه و چین نسبت داده میشد که قادرند کل بخشها، بهویژه زیرساختها را با استفاده از قابلیتهای سایبری از کار بیندازند.
تا چندی پیش دولف تواناییهای ایران برای "روز صفر" را محدود ارزیابی میکرد، هرچند که ایران در آوریل ۲۰۲۰ حوزههایی از بخش آب اسرائیل را هک کرده بود.مدیرعامل امنیت سایبری "کلیر اسکای" گفت که ایران علاوه بر بهبود تواناییهای خود، برای اولین بار ابزارهای تهاجمیتر حمله سایبری را در اختیار حزبالله لبنان گذارده است.
به نظر میرسد این امر نشانگر آن است که جمهوری اسلامی به دنبال چند برابر کردن جبهههایی است که اسرائیل باید در عرصه سایبری مانند دنیای فیزیکی از خود دفاع کند.
علاوه بر نزدیکتر شدن مسکو و تهران به تبادل تسلیحات فیزیکی، بخشی از موفقیت تهران شامل مواردی است که به نظر میرسد ایران به سلاحهای سایبری روسیه دسترسی پیدا میکند.
علاوه بر این، دولف به حملات سایبری ایران به دولتهایی مانند آلبانی اشاره کرد. او گفت که حمله سایبری جمهوری اسلامی موفقیتآمیز بود زیرا شبکههای ارتباطی کشور را در لحظهای که قرار بود کنفرانس گروه مجاهدین خلق در آلبانی برگزار شود، فلج کرد. از آنجا که میتوان هر بخش یک شبکه را هک کرد، او گفت معتقد است شبکهها و وسایل نقلیه دفاعی اسرائیل نیز ممکن است هک شده باشند، بی آنکه به طور علنی اعلام شوند.
این کارشناس امنیت سایبری افزود که ایران این موفقیتها را برای حفظ توانایی خود در انجام جاسوسی فاش نکرده است، در حالی که مقامات دفاعی اسرائیل احتمالا برای جلوگیری از افشای میزان آسیبدیدگی سیستمهایشان، هکها را مسکوت گذاردهاند.