به روز شده در ۱۴۰۳/۱۰/۰۲ - ۱۵:۰۲
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۱۴ ساعت ۱۴:۵۰
کد مطلب : ۳۷۳۴۱۳

۵۰۰ شهر و روستای اوکراین در ظلمت و سرما

۵۰۰ شهر و روستای اوکراین در ظلمت و سرما
گروه بین الملل: مردم صدها شهر و روستای اوکراین هم‌چنان از برق و گرمایش محرومند و ادامه وضع می‌تواند سیل تازه‌ای از جنگ‌زدگان را روانه اروپا کند.
معاون وزیر کشور اوکراین  اعلام کرد ۵۰۷ شهر و روستا در هشت منطقه هم‌چنان فاقد برق هستند. یوگنی جنین افزود: «خارکیف با ۱۱۲ روستا بیشترین خسارات را متحمل شده و ارتباطش با جهان پیرامون قطع است.»
جنین تاکید کرد که ۹۰ روستای دیگر در دونتسک و خرسون تحت تاثیر حملات روسیه به زیرساخت‌ها قرار دارند. اهالی خرسون و شهرستان‌های جنوبی در چادرهای امدادی برپا شده، به برق دسترسی دارند و حداقل می‌توانند خود را گرم کنند.ناتو پیشتر هشدار داده که روسیه قصد دارد از زمستان به عنوان یک سلاح جنگی استفاده کند.همچنین میگوئل برگر، سفیر آلمان در بریتانیا گفت، تداوم حملات روسیه به زیرساخت‌ها و ادامه قطع برق، سیل تازه‌ای از جنگزدگان را به سوی اروپا روانه خواهد کرد.برگر تصریح کرد که این موج ناشی از سوز سرما و یخبندان خواهد بود و انتظار می‌رود در هفته‌های آینده آلمان شاهد آن باشد.
پس از جنگ در اوکراین، آلمان پذیرای حدود یک میلیون پناهجو شد.
مانفرد وبر، رئیس حزب مردم اروپا (EPP) نیز نسبت به جهش تعداد پناهجویان اوکراینی در آلمان و سایر کشورهای اروپایی هشدار داده است. وبر با اشاره به تخریب مداوم زیرساخت‌های انرژی در اوکراین گفته است: «برلین باید خود را آماده وضعیتی دراماتیک و سیل جنگزدگانی کند که به زودی به کشورهای اتحادیه سرازیر می‌شوند.»
وبر پیش‌بینی کرده که در هفته‌های آتی، سالن‌های ورزشی یا سالن اجتماعات مدارس در آلمان، ناچار شوند فضاهای خود را برای اسکان جنگزدگان اوکراینی اختصاص دهند. او از مقامات دولتی انتقاد کرده که هیچ تدارکی برای چنین احتمالی ندیده‌اند و از وقوع یک بحران مهاجرتی جدید غافل مانده‌اند.
از سوی دیگر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین، ۹ اسقف و یک خادم ارتدوکس را به دلیل جانب‌داری از مسکو تحریم کرد. در گزارش سرویس اطلاعات داخلی اوکراین SBU آمده که برخی از روحانیون و خادمان کلیسا با "اشغالگران روسی" همکاری کرده‌‌اند.در توضیح این همکاری به توجیه جنگ تجاوزکارانه یا تبلیغ روایت‌های حکومت روسیه اشاره شده است.
دارایی افراد تحریمی قرار است برای ۵ سال بلوکه شود و آنها از حق داد و ستد تجاری نیز محروم باشند. روحانیان یاد شده عمدتا در خارج از کشور یا در مناطق تحت اشغال مسکو زندگی می‌کنند.
بیشتر جمعیت ۴۴ میلیون نفری اوکراین را مسیحیان ارتدوکس تشکیل می‌دهند. کلیسای اوکراین همواره تحت نظارت «کلیسای ارتدوکس روسیه» فعالیت ‌کرده است که اکنون تحت نفوذ اسقف کیریل یکم قرار دارد. او از حامیان سرسخت ولادیمیر پوتین است.

دزدی روسیه از گندم اوکراین
تحقیقات آژانس فضایی آمریکا "ناسا" نشان می‌دهد که روسیه در سال ۲۰۲۲، به ارزش حدود یک میلیارد دلار از مزارع گندم اوکراین را برداشت کرده است.طبق اعلام برنامه امنیت غذایی و کشاورزی ناسا و بر اساس داده‌های ماهواره‌ای، حدود ۸/ ۵ میلیون تن گندم از مزارعی در اوکراین برداشت شده‌اند که تحت کنترل این کشور نیستند.کارشناسان این برنامه تخمین زده‌اند که در مجموع ۶/ ۲۶ میلیون تن گندم در سال جاری در اوکراین برداشت شده که بسیار بیشتر از پیش‌بینی‌های قبلی است. رکورد برداشت سال قبل ۳۳ میلیون تن بود.

 کندی تحرکات جنگی روسیه ادامه دارد
نهادهای امنیتی و اطلاعاتی ایالات متحده از تداوم کاهش سرعت عملیات نظامی روسیه در اوکراین خبر می‌دهند. اوریل هینس، مدیر اداره اطلاعات ملی آمریکا گفت: «ما شاهد کندی درگیری‌ها هستیم و انتظار داریم این روند در ماه‌های آتی ادامه یابد.»
تحلیلگران "اندیشکده مطالعات جنگ" در آمریکا اما گفته‌‌اند که سرعت عملیات می‌تواند با یخ زدن زمین افزایش یابد. طبق برآورد انها عملیات طرفین به دلیل گل و لای زمین متوقف یا کند شده است.
به نظر می‌رسد هر دو کشور در تدارک یک ضد حمله و آماده سازی لجستیکی باشند. وزارت دفاع بریتانیا پیش‌تر اعلام کرده که روسیه در صدد محاصره  باخموت در منطقه دونتسک و تهدید مناطق شمال شرقی اوکراین است. این وزارت‌خانه گفته، تصرف باخموت از نظر عملیاتی ارزش چندانی ندارد اما می‌تواند موجب تهدید شهرهای شمال شرقی کراماتورسک و اسلاویانسک شود: «احتمال واقع‌بینانه این است که گرفتن باخموت یک هدف نمادین و سیاسی برای روسیه باشد.»
کارشناسان در عین حال گفته‌اند که با وجود حمله روسیه به شبکه برق اوکراین و دیگر تاسیسات غیرنظامی، هیچ نشانه‌ای از کاهش اراده کی‌یف برای مقاومت دیده نمی‌شود.

 
برچسب ها: اوکراین
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها