اهمیت فاصله استاندارد چشم از مانیتور
اگر کارمند هستید و بیشترین کار شما نشستن روی
صندلی کارمندی خود است، باید به فاصله خود با مانیتور دقت کنید. یکی از مهم ترین نکات در سلامت فیزیکی شما در زمان استفاده از مانیتور است، اگر این مسئله را رعایت نکنید میتواند باعث چشم درد و یا سردرد شما شود. بسیاری از والدین برای اینکه سلامت فرزند خود را تامین کنند اصرار دارند شما فاصله زیادی از مانیتور حین کار کردن داشته باشید اما انجام این کار اشتباه است چرا که هر چه دورتر بنشینید، نوشتهها بر روی صفحه مانیتور کوچک تر دیده میشوند و هر چه شما به چشم خود برای دیدن آن محتوا فشار وارد کنید، بیشتر در معرض چشم درد قرار خواهید گرفت.
به طور کلی عدم توجه به استاندارد فاصله چشمها به گونه ای است که بسیاری از افراد که کارهای کامپیوتری دارند این روزها دچار کمر درد، سردرد مزمن، چشم درد و بیماریهایی مثل این هستند. البته اینکه میگویند زیاد به مانیتور نزدیک نشوید هم بی دلیل نیست. در این حالت همه چیز بزرگ تر دیده میشود که این موضوع شاید بر روی کاغذ خوب به نظر برسد اما زمانی که فاصله چشم ما با چیزی بسیار کم باشد، مخصوصا در زمان استفاده از مانیتور و در واقع آن را بزرگ تر از حد مشاهده کنیم، به چشم ما فشار بیش از حدی وارد میشود تا بتواند تمام جزئیات را به بهترین شکل ممکن در یک کادر دریافت نماید و این موضوع برای چشمها ضرر دارد. انجام این کار باعث میشود چشمان شما که دائما هم در حال حرکت هستند، برای اینکه بتوانند تمام جزئیات را در محیط دید خود داشته باشند، آسیب جدی تری را به خود وارد کنند. بنابراین هنگامی که پشت میز اداری نشسته اید، استاندارد لازم را در نظر داشته باشید.
مناسب ترین فاصله استاندارد چشم از مانیتور چقدر است؟
بهترین فاصله، ۵۰ تا ۱۰۰ سانتی متر است و هر چقدر این فاصله کمتر و یا بیشتر از این اندازه باشد باعث بروز مشکلاتی میشود که در بالا به آنها اشاره کردیم. بهتر است هنگامی که پشت میز اداری نشسته اید و یک مانیتور رو به روی شما قرار گرفته، قسمت بالای مانیتور درست در راستای چشمهای شما باشد و صفحه مانیتور با زاویه ای ۱۵ تا ۲۰ درجه ای پایین تر از چشمها قرار گیرد.
نکاتی بسیار مهم برای جلوگیری از خستگی چشم
همان طور که گفتیم فاصله چشمها با مانیتور نباید بیش از حد نزدیک باشد و بهترین فاصله چشم از مانیتور ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر است. در صورتی که این فاصله از ۵۰ کمتر و از ۶۰ بیشتر بود، کار با مانیتور برای شما سخت خواهد شد. حتما از مانیتورهای LCD استفاده نمایید؛ زیرا مضرات مانیتورهای LCD یا LED نسبت به مدلهای قدیمی تر خیلی کمتر است. بنابراین استفاده کردن از این نوع صفحه نمایشها بهترین گزینه بوده و در مصرف برق نیز صرفه جویی میشود. تنظیمات مانیتورتان را با چشمهایتان هماهنگ و یا همان سفارشی سازی کنید. این تنظیمات را مطابق با چشمان خود تغییر داده تا نور و رنگ ساطع شده از مانیتور چشمانتان را اذیت نکند.
در زمانی که روی
صندلی اداری نشسته اید و مشغول به کار کردن هستید، حتما به چشمان خود استراحت بدهید، ساده ترین روش برای جلوگیری از خستگی چشم و استراحت دادن آن بستن چشمان است. یعنی در هر ساعت حدود ۵ دقیقه چشمان خود را ببندید و به آنها استراحت کافی بدهید. برای این کار میتوانید ۵ دقیقه راه بروید، اطراف خود را نگاه کنید یا یک فنجان چایی و قهوه بنوشید. هدف ما از این کارها دور شدن از مانیتور برای مدت ۵ دقیقه است. علاوه بر این موارد که گفتیم، برای جلوگیری از خشکی چشمها در زمان استفاده از کامپیوتر، پلک زدن مداوم است که همیشه چشم را مرطوب و سالم نگه میدارد.
کلام پایانی
این روزها فضای مجازی و کارهای اینترنتی کار ما را بسیار آسان کرده اما باعث شده است تا به صورت فیزیکی درگیر عارضهها و خستگی شویم و آسیبهایی به خودمان به صورت ناخواسته وارد کنیم. اگر مواردی که بالا گفته شد را رعایت کنید تا حدودی میتوانید از خودتان مراقبت کنید. در صورت عدم رعایت مناسب ترین فاصله استاندارد چشم از مانیتور به مرور ممکن است با مشکلات زیادی مواجه شوید.