گروه جامعه: عضو هیات مدیره انجمن تغذیه خراسان رضوی گفت: سوء تغذیه یکی از مشکلات مهم بیماران مبتلا به سرطان است.به گزارش ایسنا،دکتر سید مصطفی عربی در همایش پیشگیری از ابتلا به سرطان که ۳ اسفندماه در تالار حافظ بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: یکی از دغدغه های کنونی ما در ارتباط با این بیماری آن است که متاسفانه شاهد بروز بیماری سرطان در افراد کمتر از ۴۰ سال هستیم.
وی افزود: در حقیقت با خود مراقبتی و پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک زیادی به حفظ سرمایه ملی کرده ایم چراکه سالانه هزینه های زیادی صرف درمان این بیماری می شود.وی با تاکید بر اینکه رعایت بهداشت و پیشگیری باید سرلوحه کار همه برای جلوگیری از ابتلا به سرطان قرار گیرد، ادامه داد: با پیشگیری می توان تا ۴۰ درصد از ابتلا به سرطان را کاهش داد.
وی با اشاره به اینکه سرطان یک بیماری چند علیتی است که در آن ژنتیک، محیط و سبک زندگی تاثیر خیلی زیادی دارد، بیان کرد: با رفتار تغذیه ای درست می توان تا ۳۵ درصد از ابتلا به سرطان پیشگیری کرد.دکتر عربی تصریح کرد: سوء تغذیه یکی از مشکلات رایج بیماران سرطانی است که تا ۲۰ درصد سبب مرگ این بیماران می شود.
وی به رابطه سرطان و چاقی نیز اشاره کرد و گفت: آمار سرطان با چاقی افزایش می یابد و در حال حاضر چاقی مشکل یک شهر و روستا نیست و گریبانگیر تمام دنیا شده است.وی با بیان اینکه در حال حاضر چاقی دیگر یک مشکل نیست بلکه یک بیماری است، افزود: سرطان های روده بزرگ، معدن و سینه، رحم و تخمدان ارتباط زیادی با چاقی دارند و هر چقدر مقدار شاخص توده بدنی افزایش یابد احتمال بروز سرطان تصاعدی می شود.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته چاقی اطفال را نداشتیم اما متاسفانه در حال حاضر اطفال چاق و اطفال با کبد چرب را ویزیت می کنیم.عضو هیات مدیره انجمن تغذیه خراسان رضوی تاکید کرد: پرخوری سبب بروز سرطان می شود و حتی افراد لاغر پرخور نیز در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.وی بیان کرد: چاقی و پرخوری موجب می شود تا بروز سرطان های آندومتریال تا ۷، بد خیم مری تا ۴.۸، معده تا ۲، کسیته صفرا تا ۱.۶، کبد و کلیه تا ۲ و پانکراس تا ۲ برابر در افراد افزایش یابد.