گروه سیاسی: یک نماینده مجلس تذکر داد: دولت باید بداند که اگر کوتاهی کند برای نظام معضل ایجاد خواهد کرد. انتخابات راحتی پیشرو نیست.
فریدون عباسی، با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان نظام مبنی بر تعیین راهبرد مشارکت، امنیت، سلامت و رقابت انتخابات از اکنون، بیان کرد: مسئله انتخابات مجلس شورای اسلامی در کشور ما بسیار پیچیده است. دلیل آن هم این است که توقعی که در مردم از نماینده وجود دارد، یک موجودی است که قدرت آن از رئیس جمهور هم باید بیشتر باشد. مردم فکر می کنند نماینده مجلس حتی باید بر قوه قضاییه هم تسلط داشته باشد. از سوی دیگر انتظار دارند که نماینده مجلس تمام امور اجرایی حوزه انتخابیه را ریز به ریز دنبال کند. از فاضلاب شهری گرفته تا میدان تره بار و یا حتی اموری که به بنیاد مسکن، جهاد کشاورزی و راهداری مربوط است را مردم از نماینده مجلس انتظار دارند.
به گزارش ایسنا، وی در ادامه اظهار کرد: مردم تمام عزل و نصب ها را از نگاه نمانیده می بینند. زمانی که همچین توقعی در جامعه وجود دارد نماینده شدن خیلی سخت است. مسائل مالی و لیدرهایی که به عنوان تبلیغ کننده برای نماینده وارد می شوند و پول می گیرند نیز وجود دارد. به طور رسمی گفته می شود فلانی لیدر یک نماینده بود و از نفوذ محلی خود برای تبلیغ یک نماینده استفاده می کند. با این وضعیت اینکه یک نماینده ای اعلام کند که من قانون گذار و ناظر برای اجرای قانون هستم از سوی مردم پذیرفتنی نیست.
نماینده کازرون در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اکنون بازنشستگان یا فرهنگیان کمپینی تشکیل داده و در آنجا نمایندگان را تهدید می کنند. برای اینکه مثلا یک شخص معین وزیر آموزش و پرورش شود. یا بازنشستگان هم می گویند نه به نمایندگان مجلس یازدهم. اما بعد که بین این افراد حضور یافته برای آنان توضیح می دهیم شرایط را می فهمند که اشتباه کردند. این امر نشان می دهد که چقدر تبیین مسائل مهم است.
وی در ادامه تاکید کرد: امروز ما باید تشویق کنیم تا مردم در انتخابات شرکت کنند. ما نباید سرمایه اجتماعی جامعه را از دست دهیم. پشتوانه نظام ما مردم هستند. در این جنگ اقتصادی نباید اشتباه کنیم که جبهه کجا هست. اکنون جنگ مردم با نمایندگان مجلس نباید باشد. مقام معظم رهبری تاکید کردند که در حوزه مسائل مهم باید به مجلس لایحه بیاید. زمانی که به مردم توضیح می دهیم که وظیفه مجلس چیست، متوجه می شوند.
وی افزود: اینکه می گویم مسئله انتخابات پیچیده شده است، از این جهت است؛ چراکه خیلی سخت است که در این شرایط اقتصادی مردم را اقناع کرد. مردم می گویند چرا نماینده ما در مجلس داد نمی زند. انتظار دارند نماینده به هر دلیلی هر روز پشت بلندگو داد بزند. مردم دوست دارند که نماینده آنها در مجلس شلوغ کند. حتی پیشنماز یک مسجد به من گفت چرا در بحث خودرو و بورس در مجلس داد نمی زنی؟ اما با داد که مسائل حل نمی شود. باید در کمیسیون ها مسائل دنبال شود و فراکسیون های مجلس فعالانه موضوعات را دنبال کنند.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه تصریح کرد: امروز ما با مشکل معیشتی در جامعه مواجه هستیم. از سوی دیگر نظام حقوق و دستمزدی که در جامعه حاکم است با هزینه های زندگی مردم سازگاری ندارد. از آنجا که دست مردم هم به جایی نمی رسد به سراغ اولین گزینه می روند. یا در انتخابات شرکت نمی کنند و منفعل می شوند و یا اینکه اگر هم شرکت کنند رای سفید و مخدوش می دهند. این رفتارهای مردم جالب است. در برخی جاها می بینیم که رای مخدوش از یک داوطلب شناخته شده بیشتر است. برای افزایش مشارکت مردم باید این رفتار را تحلیل کرد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: باید تحلیل کرد که مردم از انتخابات چه برداشتی دارند. برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات بحث معیشت خیلی مهم است اگر از الان برای بحث معیشت فکری نکنیم آسیب خواهیم دید. معیشت نیز در دست دولت است. مردمی که حقوق و دستمزد می خواهند، آسفالت، جاده و مراکز درمانی هم می خواهند. همه مطالبات مردم هم نمی توان در طول یکسال اجرایی کرد. فلذا مجبوریم با برنامه ریزی دقیق یکسری محدودیت هم داشته باشیم.
وی افزود: دولت باید برای بهبود وضعیت معیشتی مردم و اصلاح نظام حقوق و دستمزد مشاور بگیرد. دولت باید بداند که اگر کوتاهی کند برای نظام معضل ایجاد خواهد کرد. انتخابات راحتی پیش رو نیست. همه بخش ها باید برای مشارکت حداکثری مردم تلاش مضاعف کنند. نماینده ها باید در بین مردم حضور پیدا کرده و مسائل را برای آنها تبیین کنند. نمایندگان اکنون در خط مقدم هستند. دولتی ها پاسخگوی وعده های خود نیستند. شعار می دهند اما هر روز در بین مردم نیستند که صحبت های دردمندانه مردم را بشنوند. زمانی که برای مردم توضیح می دهیم می فهمند که اجرا در دست دولت است اما از نمایندگان انتظار دارند که صدای آنان را به دولت برسانند.وی در پایان بیان کرد: اما فضای مجازی هم به یک فضای بسیار آلوده تبدیل شده که بی رحم است. متاسفانه نه اخلاقی در آن بعضا وجود دارد و نه دینی. این وضعیت افکار جامعه را هم تحت تاثیر قرار می دهد. پخش اخبار دروغ و تهمت زدن گناه است. نباید در شرایط سخت اقتصادی مطالبات مردم را تا حدی بالا برد که تحقق آن در توان دولت نیست.