گروه سلامت: افرادی که از مشکل کم خونی رنج می برند سعی کنند در وعده های افطار و شام حداکثر از منابع پروتئین حیوانی استفاده کنند.به گزارش بهداشت نیور، منصور رضایی، متخص تغذیه در برنامه «یک نکته یک متخصص» شبکه رادیویی سلامت با بیان اینکه یکی از مشکلات شایع در کشور به ویژه در خانم ها بحث کم خونی است، افزود: که این مساله با تغذیه غلط در ماه مبارک رمضان معمولا تشدید می شود.
وی ادامه داد: توصیه ما به این افراد این است که مصرف مواد پروتئینی حیوانی را به ویژه در زمان افطار و شام بیشتر کنند؛ چرا که مصرف مواد پروتئینی حیوانی منابع خوب آهن هستند و در وعده سحری معمولا عطش را بیشتر می کنند و میل به آب را افزایش می دهد.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: در نتیجه توصیه نمی کنیم که ما منابع پروتئینی حیوانی به ویژه گوشت قرمز را در وعده سحر داشته باشیم؛ اما مصرف منابع پروتئین حیوانی اعم از گوشت سفید یا قرمز یا سایر منابع پروتئین حیوانی که از نظر آهن غنی هستند در وعده های افطار و شام مشکل خاصی را ایجاد نمی کنند.
وی در ادامه افزود: چربی خون یکی از بیماری های شایع شهری است که گفته می شود روزه داری اثر بسیار خوبی در کاهش کلسترول دارد به ویژه اگر روزه داری با روش تغذیه صحیح باشد؛ یعنی اگر بتوانیم در وعده سحری مصرف پروتئین و چربی حیوانی را به حداقل برسانیم می توانیم در برنامه غذایی خود موفق تر باشیم.
وی تصریح کرد: عزیزانی که در وعده سحری، میزان کمتری از چربی ها به ویژه چربی های اشباع و حیوانی و غذاهای سرخ کردنی و پروتئین حیوانی استفاده می کنند، معمولاً موفق می شوند در یک ماه میزان کلسترول و چربی خون خود را کاهش دهند و احساس سبکی کنند.
این متخصص تغذیه در پایان با بیان اینکه منبع پروتئین حیوانی در واقع منبع آهن حیوانی هستند، اظهارداشت: برای سلامتی فرد به ویژه برای خانم های کم خون بسیار توصیه می شود پس خواهش ما از عزیزان این است که اگر از مشکل کم خونی رنج می برند سعی کنند در وعده های افطار و شام حداکثر از منابع پروتئین حیوانی استفاده کنند.