به روز شده در ۱۴۰۳/۰۷/۲۶ - ۲۳:۳۰
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۲/۰۲ ساعت ۱۲:۴۸
کد مطلب : ۳۹۹۱۸۹

پذیره‌نویسی‌هایی که به نتیجه نرسیدند!

پذیره‌نویسی‌هایی که به نتیجه نرسیدند!
گروه اقتصادی: بورس همیشه یک بازار پربازده با نقدشوندگی بسیار زیاد برای سرمایه‌گذاری بوده است؛ بسیاری از افراد به واسطه همین موضوع در بازار سهام سرمایه‌گذاری می‌کردند!به گزارش تجارت نیوز،پس از سخنرانی رئیس دولت دوازدهم در سال 98 که مردم را به سرمایه‌گذاری بدون ریسک در بورس دعوت کرد، مردم خانه، طلا، خودرو و بسیاری از دارایی‌های خود را فروختند و سرمایه خود را وارد بورس کردند؛ اما این سرمایه‌گذاری در نهایت نتیجه‌ای برای آنها نداشت و اغلب سرمایه‌گذارانی که سال 99 وارد تالار شیشه‌ای شدند، هنوز در زیان به سر می‌برند.

روز 20 مردادماه سال 1399 بود که شاخص کل بورس از محدوده دو میلیونی تغییر مسیر داد و به یکباره سقوط کرد. به واسطه این سقوط، سرمایه‌گذاران زیان بسیار سنگینی تجربه کردند.در هیاهوی ریزش بازار اغلب سرمایه‌گذاران سعی کردند سهام خود را بفروشند اما برخی از نمادها مدتی بود که بسته شده بودند و سهامدار اجازه فروش نداشت.

برای نمونه نماد بانک دی در زمان رشد بورس وضعیت بسیار خوبی داشت؛ اما یکباره در دی‌ماه 1400 بسته شد و حدود 9 ماه نیز بسته ماند. در این مدت سرمایه‌های مردم آب رفت و در نهایت بانک دی و مسئولان بورس پاسخگوی بسته شدن این نماد نبودند.

پذیره‌نویسی‌های ناتمام بورس
بسته بودن نمادها تنها مختص نمادهای قدیمی نیست و شرکت‌هایی نیز که برای جذب سرمایه در بازار پذیره‌نویسی شدند همین شرایط را تجربه کردند.برای نمونه شرکت بیمه هوشمند فردا با نماد «وفردا» در روز ۱۳ آذرماه ۱۴۰۰ در فرابورس پذیره‌نویسی شد؛ اما حدود 18 ماه از آن زمان می‌گذرد و هنوز خبری از بازگشایی این نماد نیست.

در تعریف پذیره‌نویسی باید گفت که از منظر حقوقی، فرآیندی است که افراد تامین مالی بخشی از سرمایه شرکت را بر عهده می‌گیرند. فرآیند پذیره‌نویسی در مرحله‌ای انجام می‌شود که شرکت هنوز تاسیس نشده و به همین دلیل پذیره‌نویسی مرحله‌ای پیش از عرضه اولیه است.

افرادی که در پذیره‌نویسی شرکت می‌کنند ترجیح می‌دهند سرمایه خود را به مدت کم و با سود سرمایه‌گذاری کنند و اغلب این افراد انتظار دارند که حداقل ظرف سه ماهه شاهد بازگشت اصل سرمایه و سودشان باشند.
به واسطه همین موضوع سهامداران در آذر‌ماه سال 1400 زمانی که بورس روی مدار زیان بود، ریسک کردند و در پذیره‌نویسی شرکت بیمه هوشمند فردا با نماد «وفردا» شرکت کردند؛ اما پس از  18 ماه هنوز به اصل سرمایه خود هم نرسیده‌اند و پیگیری‌های تجارت‌نیوز تا لحظه تنظیم این گزارش در خصوص بسته بودن نماد وفردا به نتیجه نرسیده است.

البته «وفردا» تنها نمادی نیست که مدت‌هاست بسته مانده بلکه ده‌ها نماد در بازار سرمایه وجود دارد که همچنان بسته هستند.عدم بازگشایی نمادهای پذیره نویسی شده، باعث شده است که اعتماد مردم نسبت به بدنه بازار و شرکت در پذیره‌نویسی‌ها کاهش یابد و در نهایت مشارکت در پذیره‌نویسی‌ها به کمترین میزان خود برسد.
برچسب ها: بورس
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها