گروه بينالملل: حکومت سوریه و مخالفان مسلح درباره عقبنشینی از مناطق تحت محاصره حمص به توافق رسیدهاند.
تلویزیون المنار، وابسته به حزبالله لبنان، و گروه ناظران حقوق بشر سوریه اعلام کردند که آتشبس در این مناطق برقرار شده است و نیروهای مخالفان اجازه یافتهاند که از این مناطق عقبنشینی کنند. در سه سالی که از جنگ داخلی سوریه میگذرد، حمص صحنه برخی از شدیدترین درگیریها بوده است. گروه ناظران حقوق بشر سوریه، که مقرش در لندن است، میگوید انتظار میرود که نزدیک به هزار نفر جنگجوی مخالف حکومت از این مناطق عقبنشینی کنند.
زمستان سال گذشته نمایندگان دولت و مخالفان در مذاکراتی به میانجیگری سازمان ملل برای برقراری آتشبس در حمص به توافق رسیدند. در پی این توافق چند صد نفر از مناطق تحت محاصره حمص خارج شدند اما زمان توافق محدود به چند روز بود و ضمنا چندین نفر از کسانی که از محاصره بیرون آمدند توسط نیروهای دولتی بازداشت شدند. تخمین زده میشود که جنگ داخلی سوریه حدود ۱۵۰ هزار کشته و ده میلیون آواره بر جای گذاشته است.
حمله هوایی به بازار حلب دهها کشته برجای گذاشت
در همين حال، فعالان حقوق بشر در سوریه میگویند حمله هوایی به یک بازار در منطقه تحت کنترل مخالفان دولت در شهر حلب ۳۳ کشته برجای گذاشته است. روز گذشته هم حمله هوایی به یک مدرسه در این شهر ۱۸ نفر از جمله ۱۰ کودک را کشت. ناظر امور حقوق بشر در سوریه اعلام کرده حمله روز پنجشنبه در ناحیه پرجمعیت حلاک در شمال شهر حلب روی داده است. روز چهارشنبه هم حمله جنگنده ارتش سوریه به یک مدرسه در جنوب شهر حلب به کشته شدن دانش آموزان انجامید و با واکنش تند صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روبرو شد.
یونیسف در بیانیه شدیدالحن خود آورده است گویا به رغم تمام هشدارها برای متوقف کردن این چرخه کور خشونت که قوانین بین المللی را هم نادیده میگیرد، این روزها حملات در حال افزایشاند. مناطقی از شهر حلب که هنوز تحت کنترل مخالفان مسلح قرار دارند، از اواسط ماه دسامبر گذشته، مورد حملات متعدد توپخانه و هواپیماهای ارتش سوریه قرار گرفتهاند. در این حملات هوایی، بارها استفاده از کلیک بمبهای بشکهای که معمولا استوانهای پر از میخ، برادههای آهن با مواد محترقه و منفجرهاند، گزارش شده است. بمبهایی که اغلب بدون هدف مشخصی بر روی مناطق پر جمعیت و تحت کنترل مخالفان مسلح دولت ریخته شده است.
یازده کودک سوری در دو انفجار انتحاری در حما کشته شدند
از سوي ديگر، رسانه های دولتی سوریه گزارش دادند که در دو انفجار انتحاری در شهر حما ۱۸ نفر، از جمله یازده کودک، کشته شدند. این رسانه ها از انفجارهای تروریستی در روستاهای جبرین واقع در شمال شرق شهر حما و الحمیری که تحت کنترل دولت قراردارند، گزارش ميدهند. تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این انفجارها را به عهده نگرفته است اما در هفته های اخیر حملات مشابهی از سوی جبهه نصرت که وابسته به شبکه القاعده است، صورت گرفته است. سازمان ها مدافع حقوق بشر دولت و همچنین شورشیان آن کشور را به کشتن شهروندان غیرنظامی در عملیات خود متهم ميکنند. شهر حما در روزهای اول شورش در سال ۲۰۱۱ مرکز تظاهرات ضد دولتی بود اما نیروهای دولتی اواخر تابستان همان سال کنترل شهر را به دست گرفتند.