گروه سلامت: این روزها وارد هر خانهای میشوید از شما با گوجه سبز پذیرایی میکنند. بچهها و حتی افرادی که سن و سالی از آنها گذشته است هم از دیدن گوجه سبز به وجد میآیند و کیفشان کوک میشود؛ اما بشنوید از مزایای این میوه گوشتی و آبدار؛ گوجه سبز با آنتی اکسیدانی که دارد، بدن را در مقابل عوامل عفونی، مقاوم و با التهاب و رادیکالهای آزاد مخرب مقابله میکند، از این رو این یاقوت سبز موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. برخی پزشکان معتقدند این میوه ترشمزه برای درمان تومورها هم موثر است. اما کسانی که به مزه ترش حساسند، میتوانند از پخته شده آن در انواع خورشها استفاده کنند.
شاخِ شمشاد فصل بهار، باعث بهبود گوارش، تقویت دستگاه ایمنی بدن، سلامت دهان و دندان میشود. این یاقوت سبز میتواند باعث بهبود متابولیسم بدن شود که در نتیجه چربی سوزی را به دنبال دارد. اما یکی از بهترین مزیتهای آن از نگاه بانوانی که به دنبال تناسب اندام هستند، این است که فیبر موجود در گوجه سبز، عملکرد سریع رودهها را تنظیم میکند و در نتیجه در کاهش وزن و رفع مشکلات گوارشی و در نهایت لاغری تاثیرگذار خواهد بود.ویتامینهای گروه B موجود در گوجه سبز برای درمان استرس، افسردگی و سلامتی پوست و اعصاب مفید است.
با این میوه گرما را فراموش کنید!
گوجه سبز سرشار از مقدار زیادی پروتئین، چربی، انواع کربوهیدراتها و نمکهای معدنی، اسیدهای ارگانیک سبز شامل اسید سیتریک، اسید مالیک، تانیک اسید، اسید بنزوئیک، اسید تارتاریک و... است.
علاوه بر این گوجه سبز سرشار از ویتامین C، B و آهن است. آهن موجود در این میوه میتواند به درمان کم خونی که ناشی از فقر آهن باشد، کمک شایانی کند. همچنین مقادیر بالای ویتامین C موجود در گوجه سبز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به پیشگیری و درمان سرماخوردگی کمک میکند. همچنین ویتامینهای گروه B موجود در گوجه سبز برای درمان استرس، افسردگی و سلامتی پوست و اعصاب مفید است.
به گفته متخصصان طب سنتی گوجهسبز میتواند برای کاهش اختلالات ناشی از گرمای مفرط سودمند باشد، مثلاً کسانی که در گرما دچار تشنگی زیاد و خارش و سوزش پوست می شوند با خوردن چند گوجه سبز در روز بهتر میشوند. در برخی شهرهای شمالی کشورمان به دلیل طبیعت سرد گوجه سبز این میوه را همراه با سبزیهای کوهی(دَلال) که طبع گرم دارد، مصرف میکنند.
این افراد با احتیاط گوجه سبز بخورند
به دلیل طبیعت سرد گوجه سبز در برخی شهرهای شمالی کشورمان این میوه را همراه با سبزیهای کوهی که طبع گرم دارند، مصرف میکنند که شما هم میتوانید از این راهکار استفاده کنید. همچنین باید حواستان باشد در خوردن گوجه سبز، نارس و کال زیادهروی نکنید، چراکه باعث ایجاد نفخ، سوءهاضمه و درد شکمی میشود.
همانطور که گفتیم طبع گوجه سبز سرد است و زیادهروی در خوردن آن برای افراد سرد مزاج مشکلاتی به وجود میآورد، این افراد بهتر است گوجه سبز را با گلپر مصرف کنند. همچنین مصرف بیشاز اندازه گوجه سبز توسط خانمهای باردار باعث رانش مزاج، از دست دادن آب بدن مادر و بروز مشکلات سلامتی برای جنین میشود.
کودکان از حدود سنین سه سالگی به بعد میتوانند گوجه سبز به میزان کم بخورند، آن هم در صورتی که حساسیت نداشته باشند.
چه کسانی گوجه سبز نخورند؟
«سمیرا مرادی»؛ متخصص تغذیه با ذکر این نکته که گوجهسبز هم مانند دیگر میوهها ممکن است برای برخی افراد حساسیتزا باشد، میگوید: «باید در مصرف گوجه سبز بهویژه برای کودکان زیر سه سال، زنان باردار و افراد دارای آلرژی دقت کرد. افراد مبتلا به رفلاکس نیز نباید از این میوه مصرف کنند، میزان اسید گوجه سبز بالا است که میتواند باعث سوزش معده، معده درد و رفلاکس در افرادی شود که از ناراحتیهای معده رنج میبرند.
همچنین خانمهای بارداری که به سنگ کلیه و مجاری ادرار مبتلا هستند باید از مصرف گوجه سبز و آلو اجتناب کنند، چرا که اسید اگزالیک موجود در این میوهها میتواند منجر به تولید سنگهای متبلور در بدن برخی افراد شود.»
گوجه سبز را با نمک زیادی نخورید
بیشتر افراد در خوردن نمک با گوجه سبز افراط می کنند که این زیاده روی به ضررشان تمام میشود. مخصوصاً افراد مبتلا به فشار خون بالا و بیماران کلیوی نباید نمک زیاد مصرف کنند. همچنین کارشناسان میگویند کودکان از حدود سنین سه سالگی به بعد میتوانند گوجه سبز به میزان کم بخورند، اما حتماً باید والدین از نداشتن حساسیت به این میوه در آنها اطمینان داشته باشند. علاوه بر این به گفته متخصصان طب سنتی مصرف زیاد گوجهسبز در بیماریهای سرد گوارشی توصیه نمیکنند. گوجهسبز برای کسانی که نفخ میکنند یا مدفوع خشک و دفع سخت دارند زیانآور است.