گروه علمي: به گفته دانشمندان، نه تنها خوردن غذای سالم، بلکه چگونگی طعم آن برای شخص میتواند منجر به زندگی سالم و طولانی شود.
محققان دریافتند غدد چشایی نقش مهمی را در تعیین امید به زندگی دست کم در مگسهای میوه ایفا میکند. دو مطالعه جدید نشان دادهاند سرکوبکردن توانایی چشیدن غذا صرفنظر از میزان غذای خوردهشده میتواند طول عمر مگسهای میوه را افزایش یا کاهش دهد. یافتههای دانشمندان میشیگان و موسسه تحقیقات زیستپزشکی فردریش میشر در سوئیس میتواند روزی منجر به ارائه رژیمهای مبتنی بر چشایی یا حتی داروهایی برای تعیین چگونگی چشیدن غذا توسط افراد شود.
در این تحقیقات، مزههای تلخ طول عمر مگس میوه را کاهش داد در حالی که مزههای شیرین دارای اثری مثبت بودند. اما توانایی چشیدن آب دارای مهمترین بازخورد است زیرا مگسهای میوهای که نتوانستند این مایع را بچشند، 43 درصد بیش از دیگران زندگی کردند. این مطالعه دانشمندان را به سوی درک بهتر چگونگی اثرگذاری حس چشایی بر سلامتی رهنمون میسازد و این که غدد چشایی بسیار بیش از آن چه تصور میشود، کاربرد دارند.
مطالعات اخیر نیز نشان دادهاند حس چشایی میتواند بر مشخصههای مرتبط با سلامتی مانند عملکرد ورزشی، دیابت نوع 2 و پیری اثرگذار باشد. با این حال تحقیق انجام شده در دانشگاه میشیگان و سوئیس نخستین دیدگاه دقیق را درباره نقش درک چشایی ارائه میدهد. یافتههای جدید در مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شد.