به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۲۱:۲۹
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۶/۲۷ ساعت ۱۷:۳۴
کد مطلب : ۴۲۸۸۳۸

ابعاد خسارات سیل لیبی هنوز نامشخص است

ابعاد خسارات سیل لیبی هنوز نامشخص است
گروه جامعه: به رغم گذشت یک هفته از وقوع سیل‌های ویرانگر در لیبی هنوز ابعاد کامل خسارات وارده نامشخص است.به گزارش ایسنا، امدادگران با انبوهی از گل و لای انباشته شده و دیگر مخاطرات روبرو هستند.بارش شدید باران که در اثر یک سامانه کم فشار به وقوع پیوست باعث تخریب و فرو ریختن دو سد در شرق لیبی در روز ۱۱ سپتامبر و جاری شدن سیل در شهر «درنه» شد که در مناطق وسیعی، ساختمان‌ها را با خود شست و برد.
 
طبق آخرین آمارهای رسمی، بیش از ۱۱ هزار نفر در سیل ویرانگر لیبی جان خود را از دست دادند و عملیات جست‌وجو برای پیدا کردن اجساد قربانیان این فاجعه طبیعی و بی‌سابقه در این کشور بعد از گذشت یک هفته از وقوع آن همچنان ادامه دارد.مقام‌های محلی می‌گویند که آمار کشته‌شدگان از حدود ۶۰۰۰ تا ۱۱ هزار نفر متغیر است و با توجه به آمار هزاران مفقودی، شهردار درنه گفته است که شمار جان‌باختگان می‌تواند به ۲۰ هزار نفر هم برسد.

مناطق وسیعی از شهر درنه هنوز پوشیده از گل و لای هستند و عملیات های جستجو و نجات مطابق انتظار پیش نمی‌رود.سازمان ملل می‌گوید بیش از ۴۰ هزار نفر آواره شده‌اند و هنوز کمک‌های امدادی به دست آنها نرسیده است. مقامات می‌گویند مردم در شهر درنه برای یافتن آب آشامیدنی سالم دچار مشکل هستند.

«حیدر السایه»، رئیس مرکز ملی کنترل بیماری‌ها در «طرابلس» در بیانیه‌ای در این‌ باره گفت: ۱۵۰ نفر بر اثر نوشیدن آب آلوده در شهر درنه مسموم شده‌اند.السایه همچنین اظهار کرد که آب موجود در شهر درنه برای مصرف انسان مناسب نیست.وی افزود: مرکز ملی کنترل بیماری‌ها تصمیم گرفته است که برای جلوگیری از شیوع هر گونه بیماری در مناطق سیل‌زده شرق کشور به مدت یک سال وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

به گفته صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف)، نزدیک ۳۰۰ هزار کودک در معرض خطر ابتلا به اسهال و وبا قرار دارند.این فاجعه پس از سال‌ها جنگ داخلی بین دولت‌های رقیب رخ داده است. البته دولت‌ها سعی در حل مشکلات داشته‌اند اما تلاش‌ها به دلیل سردرگمی، مشکلات در تحویل کمک‌ها به مناطق آسیب دیده و تخریب زیرساخت‌های درنه از جمله چندین پل با مشکل مواجه بوده است.

پس از وقوع توفان و سیل مرگبار، پارلمان لیبی در شرق این کشور سه روز عزای عمومی اعلام کرد. «عبدالحمید دبیبه»، نخست‌وزیر دولت موقت طرابلس نیز در تمام شهرهای آسیب‌دیده سه روز عزای عمومی اعلام کرد و آن‌ها را «مناطق فاجعه‌زده» خواند.مقامات سازمان ملل خواستار مداخله فوری برای نجات جان بازماندگان و بهبود شرایط آنها شده‌اند.
برچسب ها: سیل لیبی
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها