به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۰:۳۵
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۸/۰۳ ساعت ۱۲:۱۳
کد مطلب : ۴۳۵۷۳۰

میوه‌هایی که به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند

میوه‌هایی که به درمان سرماخوردگی کمک می‌کند
گروه سلامت: از آنجایی که سرماخوردگی در هر فصل سال اتفاق می‌افتد، میوه‌هایی در آن فصل وجود دارد که برای درمان سرماخوردگی موثر به شمار می‌روند. بهترین میوه‌ها برای سرماخوردگی می‌توانند به شدت در بهبود سرماخوردگی موثر باشند. اینکه در طول دوره سرماخوردگی از انواع ویتامین و مواد مغذی استفاده شود، کمک می‌کند تا بیماری فرد سریعتر بهبود یافته و عوارض ناشی از سرماخوردگی کمتر فرد را اذیت کند.

به گزارش اقتصاد24، مصرف انواع ویتامین و مواد مغذی به طور قابل ملاحظه‌ای می‌تواند به جلوگیری و درمان سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند. پیروی از رژیم غذایی زود هضم در کنار مصرف همه ویتامین‌ها به تامین انرژی در طول بیماری می‌انجامد. با اینکه دوره سرماخوردگی برای بهبود یافتن باید سپری شود، اما بهتر است به بدن مواد مورد نیاز برای داشتن انرژی برای مقابله با بیماری را رساند.

 سیستم ایمنی قوی برای بدن به کمک ویتامین‌هایی نظیر ویتامین C، ویتامین A، ویتامین D و ویتامین K تامین خواهد شد. این موضوع نشان می‌دهد که باید برای تقویت سیستم ایمنی و بهبود سریع سرماخوردگی از مواد خوراکی حاوی آن‌ها که شامل انواع میوه‌ها می‌شود، کمک گرفت.

میوه‌های مفید برای سرماخوردگی
*سیب: سیب یکی از میوه‌های پرطرف‌دار و محبوب است. مزایای این میوه فقط به درمان سرماخوردگی محدود نمی‌شود. در سیب مواد شیمیایی به نام فلاونوئید وجود دارند که مصرف آن‌ها می‌تواند ریسک بروز بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت رو کاهش دهد. خوردن سیب می‌تواند به شما کمک کند تا سیستم ایمنی‌تان را تقویت کنید. علاوه بر این، در سیب مقدار زیادی کربوهیدرات، ویتامین و مواد معدنی وجود دارد و خوردن آن کالری زیادی را وارد بدنتان می‌کند. برای همین است که بسیاری از افراد سیب را به عنوان یک میان وعده غذایی و همینطور به عنوان صبحانه استفاده می‌کنند. سیب را می‌توان یکی از موثر‌ترین میوه‌ها برای درمان سرماخوردگی و گلو درد معرفی کرد.

*کیوی: اگر دنبال میوه‌ای می‌گردید که مقدار ویتامین C در آن حتی از پرتقال هم بیشتر باشد، کیوی میوه‌ی مناسبی برای شماست. میزان ویتامین C در کیوی حدوداً دو برابر میزان میزان ویتامین C در پرتقال است که باعث می‌شود، کیوی یک میوه خیلی مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن ما باشد. علاوه‌بر ویتامین C، در کیوی مقدار زیادی ویتامین E وجود دارد. این دو ویتامین آنتی‌اکسیدان هم هستند و می‌توانند علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، از بروز بسیاری از بیماری‌ها در بدنمان جلوگیری کنند. علاوه برداشتن ویتامین ث، کیوی دارای مقدار زیادی پتاسیم هست و کالری آن هم کم است. خوردن کیوی برای کاهش فشار خون هم بسیار مفید است.

*زغال‌اخته: زغال‌اخته جزو یکی از میوه‌هایی است که بیشترین میزان آنتی‌اکسیدان را در بین تمام میوه‌ها و سبزیجات دارد. زغال‌اخته‌ها پر از ویتامین‌هایی هستند که برای درمان سرماخوردگی و سرفه کردن مفید هستند. علاوه بر این، زغال‌اخته‌ها کالری کمی دارند و شما به غیر از تقویت سیستم ایمنی، با خوردن این میوه هم می‌توانید احساس سیری کنید و هم بدن خودتان را سالم نگه دارید.

*هندوانه: هندوانه برخی اوقات وجهه خوبی در بین طرف‌داران میوه ندارد. چون خیلی‌ها فکر می‌کنند که این میوه فقط آب و شکر است، درصورتیکه این‌طور نیست. هندوانه علاوه بر آب زیادی که درون خودش دارد، ویتامین‌های زیادی هم دارد. یک ماده مهم در هندوانه، آنتی‌اکسیدان لیکوپن است. لیکوپن می‌تواند به پیشگیری از بروز بیماری‌ها کمک کند و التهاب‌های سیستم تنفسی و آلودگی‌های آن را کاهش دهد. این ویژگی‌ها باعث می‌شود که آب هندوانه از نوشیدنی‌های مفید برای سرماخوردگی است.

*آناناس: آناناس، از میوه گرمسیری ترد و آبدار است که یکی از خواص مهم آن خواص ضد التهابی است. خواص ضد التهابی آناناس باعث باعث شده که آن یکی از غذا‌های مفید برای درمان سرماخوردگی باشد. به توصیه متخصصان تغذیه، مصرف آناناس در فصل سرما، برای درمان سرماخوردگی، کاهش علائم سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی استفاده می‌کنند. همچنین، کالری ناشی از خوردن آناناس هم کم و مواد مغذی موجود در آن بسیار زیاد است.
 
*توت‌فرنگی‌: توت‌فرنگی یک میوه ایده‌آل محسوب می‌شود، می‌دانید چرا؟ به این خاطر که توت‌فرنگی هم بسیار زیبا است و هم بسیار مغذی. توت فرنگی با کالری کم، منبع کربوهیدرات و ویتامین C است. شما می‌توانید توت‌فرنگی را بصورت خام یا در دسر و یا سالاد مصرف کنید. خوشمزه بودن و کم‌کالری بودن توت‌فرنگی و همچنین، مقدار زیاد ویتامین C در آن باعث می‌شود که این میوه یکی از خوراکی‌های مفید برای درمان فوری سرماخوردگی به حساب آید.

*پرتقال: همان طور که می‌دانید پرتقال سرشار از ویتامین سی است. طبق تحقیقات دانشگاه هاروارد ویتامین سی یک آنتی اکسیدان قوی بوده و نقش مهمی در مبارزه با عفونت ایفا می‌کند. ویتامین سی موجود در پرتقال کمک کرده که مدت زمان سرماخوردگی کاهش پیدا کند و علائم بعد از چند روز ناپدید شوند.

*لبو: لبو سرشار از ویتامین C، فیبر، موادمعدنی و آنتی اکسیدان است و به همین دلیل استفاده از آن هنگام سرماخوردگی می‌تواند تاثیر زیادی روی بهبودی شما داشته باشد. این میوه پرخاصیت، با تولید آنتی‌بادی‌ها و تحریک گلبول‌های سفید، کمک می‌کند تا روند بهبودی سرماخوردگی سریع‌تر شده و سیستم ایمنی بدن به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند.

*انار: آنتی ویرال، آنتی اکسیدان و ویتامین C، موادی هستند که در افزایش سیستم ایمنی بدن تاثیر زیادی دارند و هر سه این مواد، به میزان زیاد در انار یافت می‌شوند. از طرف دیگر، بهبود بیماری‌های گوش و حلق و بینی، برطرف شدن ترشحات پشت حلق، علایم آلرژی و بیماری‌های میکروبی نیز از دیگر هنرنمایی‌های این صد دانه یاقوتی است که همه ما عاشقش هستیم. هرچند که خوردن انار، یک جمع خانوادگی گرم می‌خواهد، با یک مادربزرگ مهربان که انار‌ها را دون کرده باشد، اما آن‌قدر خاصیت این میوه زیاد است که اگر این امکانات را هم ندارید، از خوردنش غافل نشوید. حتی اگر می‌توانید، انار پخته هم میل کنید. انار پخته به بهبود عفونت‌های ناشی از سرماخوردگی، مثل گلودرد، گوش‌درد و عفونت ریه کمک می‌کند.

*خرمالو: خرمالو هم یک میوه برای سرماخوردگی است که به دلیل داشتن ویتامین C، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به بهبود سرماخوردگی کمک می‌کند. این میوه، میزان هیستامین بدن که عامل آبریزش بینی و چشمان است را به شکل قابل توجهی کاهش داده و از طرف دیگر، با افزایش گلبول‌های سفید در خون، با بیماری‌های میکروبی، ویروسی و قارچی مبارزه می‌کند. اگر از خرمالوی تازه رسیده استفاده کنید، متوجه تاثیر آن روی بهبود گلودرد و سرفه و باز شدن راه‌های تنفسی‌تان خواهید شد.
 
*نارنگی: نارنگی، دشمن سرسخت خلط گلو است. البته باید توجه داشته باشید تا از نارنگی‌های شیرین استفاده کنید. نارنگی‌های ترش، بیشتر باعث تحریک گلو شده و باعث می‌شوند سرفه کنید. داشتن ویتامین C در این میوه نیز باعث شده است تا به دلیل تقویت سیستم ایمنی بدن، انتخاب خوبی برای روز‌های سرماخوردگی باشد.

*لیموترش: درست مثل لیموشیرین، لیموترش هم سرشار از ویتامین C است. وقتی دچار سرماخوردگی شده‌اید، کافی است آب چند عدد لیموترش را با مقداری عسل در آب ولرم حل کرده و نوش‌جان کنید. معجزه می‌کند. به‌علاوه، وقتی برای سرماخوردگی سوپ یا آش تهیه می‌کنید، حتما از لیموترش هم استفاده کنید؛ هم غذا را خوشمزه‌تر می‌کند و هم به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبودی سریع‌تر کمک می‌کند.
 
میوه‌های مضر در سرماخوردگی
*موز: با اینکه موز فواید بیشماری دارد، اما در دوران سرماخوردگی باید آن را فراموش کنید. این میوه به دلیل داشتن مقدار زیادی قند التهاب موجود در این دوره را افزایش داده و همچنین یک آزاد کننده طبیعی هیستامین است.

*انگور: انگور هم یکی دیگر از میوه‌های مضر برای سرماخوردگی است. چرا؟ به این خاطر که انگور هم درست مانند موز هیستامین را در بدن آزاد می‌کند، عملی که باعث شده ویروس و بیماری فعال‌تر شود. به علاوه اینکه انگور هم به خاطر قند بالایی که دارد التهاب را تشدید می‌کند.

*خیار: همان طور که می‌دانید خیار ذاتا طبع سردی دارد. در حالی که در دوران سرماخوردگی به خوراکی‌هایی با طبع گرم نیاز داریم. در نتیجه پیشنهاد می‌کنیم در این دوران خیار نخورید.

*خربزه: خربزه هم یکی دیگر از میوه‌های ممنوعه برای سرماخوردگی است. میوه‌ای که می‌تواند در صورت مصرف علائم و نشانه‌های حساسیت زا و آلرژیک را در این دوره افزایش دهد و میزان عطسه، سرفه و خارش گلو را چندین برابر کند.
 
سخن پایانی
 علاوه بر میوه‌ها در دوران سرماخوردگی باید از برخی غذا‌ها هم دوری کنید. از جمله کربوهیدرات‌ها، غذا‌های چرب، نوشیدنی‌های کافئین‌دار و… به این نکته دقت کنید که در دوران سرماخوردگی بدن شما به ریکاوری نیاز دارد. در نتیجه برای این ریکاوری باید سوخت مناسبی به آن برسانید. بهترین کار دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و مفید است.
برچسب ها: میوه سرماخوردگی
پربيننده‎ترين مطالب و خبرها