گروه بینالملل: هماهنگکننده سازمان ملل در امور بشردوستانه هشدار داد که با ادامه حملات هوایی اسرائیل به غزه هیچ کجای این شهر امن نیست.
لین هستینگز، همچنین گفته است که درخواستهای ارتش اسرائیل برای تخلیه مناطقی که قصد حمله به آن را داشت، برای بسیاری از مردم "تفاوتی" نداشته چون که هیچ مکانی در غزه امن نیست. به گفته هستینگز، ارتش اسرائیل بارها از مردم خواسته است به یک منطقه امن در جنوب نوار غزه بروند اما این درخواستها برای افرادی که نمیتوانستند خانههای خود را ترک کنند یا نمیدانستند کجا بروند، تفاوتی نداشته است.
اسرائيل میگوید، صبح امروز در شمال غزه دست به عملیات زمینی "محدود" زده است. این عملیات بخشی از "آمادگی برای مرحله بعدی جنگ" خوانده و گفته شده که در آن به زیرساختهای حماس و مقرهای پرتاب موشک ضد تانک ضربه وارد آمده است.
ریاض المالکی خواستار آتشبس در غزه شد
وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی در نشست شورای امنیت سازمان ملل از اسرائیل خواست با "آتشبس کامل" موافقت کند تا کمکهای بشردوستانه فوری به نوار غزه برسد. ریاض المالکی، درخواست برنامهریزی شده سران کشورها و دولتهای اتحادیه اروپا برای تعلیق بمباران را غیرقابل قبول دانست. به نظر او چنین تعلیقی تضمینکننده تحویل محمولههای امدادی و احیای منابع آب و برق نیست. وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی در پایان سخنانش خواستار ایجاد کشور مستقل فلسطین شد.
درخواست آتشبس برای کمکهای بشردوستانه در نشست عالی اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا قصد دارد درخواست آتشبس برای ارسال کالاهای کمکی به نوار غزه را در نشست سران و رهبران کشورهای عضو مطرح کند.
شبکه خبری ntv آلمان در گزارشی به پیشنویس نهایی بیانیه این نشست عالی اشاره کرده و مینویسد، شورای اروپا بسیار نگران وخیم شدن اوضاع غزه است. شورای اروپا میگوید، برای محافظت از غیرنظامیان، ارائه کمک و امکان دسترسی به غذا، آب، مراقبتهای پزشکی و سرپناه و اطمینان از این که سازمانهای تروریستی از این کمکها سوء استفاده نمیکنند، از نزدیک با شرکای خود در منطقه همکاری خواهد کرد.
اردوغان: چند کودک دیگر در غزه باید بمیرند تا اعلام آتشبس کنید؟
رئیس جمهور ترکیه گفت: کمیسیون اتحادیه اروپا بیرون آمده و میگوید هنوز نمیتوانیم خواستار آتشبس شویم. چند کودک دیگر باید بمیرند؟ اگر شما سیاست می کنید، ما هم این سیاست را انجام می دهیم. اردوغان اقزود: من 40 سال است که در سیاست هستم و هرگز مثل شما تماشاگر این ظلم ها نبوده ام. بیش از 12 هزار تن بمب بر روی 2.3 میلیون نفر در غزه که منطقه بسیار باریکی است، ریخته شد. زنان و کودکان بی گناه اکثر قربانیان هستند و ما نمی توانیم در برابر آنچه می بینیم سکوت کنیم. آنچه در غزه رخ می دهد فراتر از دفاع از خود است و به بی عدالتی، بربریت و قتل عام تبدیل شده است. همه کشورهای غربی به جای توصیه به حفظ آرامش از حمله اسرائیل بدون محدودیت حمایت کردند، پس حقوق بشر کجاست؟ به جای کشتیهای کمکرسان ناو هواپیمابر میفرستند و این یک استاندارد دوگانه و یک سیاست دو طرفه است. کسی که در برابر حقیقت سکوت می کند شیطان لال است و حتی اگر تنها بمانیم از گفتن حقیقت دریغ نخواهیم کرد.
۱۲ کامیون حامل کمک ها امروز از گذرگاه رفح مصر وارد غزه شد
بخش فلسطینی هلال احمر میگوید که ۱۲ کامیون حامل کمک ها امروز از گذرگاه رفح مصر وارد غزه شده است.
این کامیونها حامل آب، مواد غذایی و تجهیزات پزشکی هستند، اما اجازه ندارند که سوخت وارد وارد کنند. اسرائیل مانع ورود سوخت به غزه شده است. هلال احمر گفته از ۲۱ اکتبر(پنج روز پیش)، تاکنون در مجموع به ۷۴ کامیون حامل کمکها اجازه داده شده که از مرز رفح عبورکرده و وارد غزه شوند. در اوایل هفته جاری توماس وایت، نماینده آژانس امدادرسانی فلسطینیاان سازمان ملل گفته بود که قبل از دور جدید خشونتها، روزانه بیش از ۴۵۰ کامیون از طریق گذرگاه رفح به غزه کالا وارد می کردند.
سازمان جهانی بهداشت خواستار آزادی فوری گروگانهای حماس شد
تدروس آدهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت (WHO) گفت، حدود ۲۰۰ گروگان که توسط شبهنظامیان حماس در نوار غزه نگهداری میشوند، نیاز فوری به مراقبتهای پزشکی دارند. آدهانوم در دیدار با خانودههای ربودهشدگان اسرائیلی خواستار دسترسی فوری کمیته بینالمللی صلیب سرخ به گروگانها شد. رئیس سازمان جهانی بهداشت گفت، بسیاری از گروگانها از "بیماریهای قبلی که نیاز به درمان فوری و مداوم دارند" رنج میبردند. او همچنین به آسیبهای روانی قربانیان و خانوادههای آنها نیز اشاره کرد. سازمان جهانی بهداشت نهادی وابسته به سازمان ملل است. این سازمان اعلام آمادگی کرده است که از کمیته بینالمللی صلیب سرخ با امکانات پزشکی و درمانی خود حمایت کند.
چین و روسیه قطعنامه آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل را وتو کردند
شب گذشته، روسیه و چین قطعنامه ارائه شده آمریکا درباره بحران غزه در شورای امنیت سازمان ملل را وتو کردند.
قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار "توقف بشردوستانه" جنگ برای ارسال کمکهای امدادی به نوار غزه شده بود. در این قطعنامه همچنین از حق "همه دولتها" برای دفاع از خود با رعایت قوانین بینالمللی حمایت شده بود. این قطعنامه اما خواستار آتشبس کامل در نوار غزه نشده است. در پیشنویس قطعنامه روسیه درباره غزه "آتشبس بشردوستانه فوری و دائمی" قید و اعمال هرگونه خشونت علیه غیرنظامیان محکوم شده است اما این قطعنامه آرای لازم را نیاورد.